hesabın var mı? giriş yap

  • bu işten ciddi manada sıkıldım artık.
    -arabayı yıkatıyorum, herifçioğlu ödemeyi yaparken gelip yanımda dikiliyor.
    -cafeye gidip iki kahve içiyorum, ödeme yaparken garson gözlerimin içine bakıyor.
    -eve yemek söylüyorum, kurye ödemeyi aldıktan sonra gitmeyip bekliyor.
    -hamama gidiyorum, tellak ödeme esnasında yapışıyor.
    -arabayı otoparka veriyorum, adam anahtarı getirdikten sonra elini uzatıyor.
    -otele gidiyorum, kat görevlisi hem odayı gösterecem ayağına pis ayakkabılarıyla tüm odada tur atıyor hem de gitmeyip bahşiş bekliyor.
    -berbere gidiyorum, çırak montu çırpıyormuş gibi yapıp hemen bahşiş bekliyor.
    -taksiye biniyorum, diyelim ki 87 tl tuttu, 100 uzattım, taksici o 13 tl pra üstünü 8 dakikada anca veriyor, üstü kalsın dememi istercesine.

    bahşiş, zorla alınan bir şey değildir. hizmetten memnun kalırsa kişi ancak o zaman gönlünden kopqrsa verir. biz ise hem sik gibi hizmet alıp hem de üstüne tehditvari şekilde bahşiş beklentisine giren adamlarla muhattap oluyoruz.

    bundan sonra size tek kuruş bahşiş vermeyeceğim. işinizi beğenmiyorsanız gidin başka iş yapın.

  • adamı pc başından kaldıramıyorum diye şikayet ediyordum, demin gördüm motorla pokemon avında. işin yoksa sokaklarda adam ara bundan sonra, en azından eskiden yerini biliyordum.

    az önce bankaya gittik, veznede iki tane bulmuş, ona seviniyor , 1700 liralık kredi taksidini de topladığı pokemonlar ödeyecek sanırım.

  • bu; kafasına kask, kaskın tepesine de kamera takınca kendini bir bok zanneden pezevenkler oldukça toplumdaki 'motorcu' antipatisini yıkamayacağız.

  • aynı zamanda ilginç bilgilerin de aktığı video.

    * mars'tan saniyede 32 kilobit veri geliyor. mars'ın çevresinde dolanan bir uydu sayesinde internet (upload'dan bahsediyor) 2 mbit hıza kadar yükseliyor ama onun da zamanı çok kısıtlı (8 dakika). bundan dolayı mars'ta canlı yayın yapılamıyor.

    * bazı fotoğraflar 1.000'in üzerinde aynı kare "üst üste koyularak" renderlanmış. böylece ciddi anlamda keskin görüntüler elde edilebilmiş. 1.8 milyar pikselden bahsediliyor..

    * bazı fotoğraflarda gökyüzü mavi görünüyor. bu bilerek yapılmış. bilim adamlarının yeryüzü şekillerini inceleyebilmeleri kolaylaşıyormuş.

    * curiosity şuanda mars'ta aktif olan tek araç. spirit 6 yıl sonra, opportunity ise 14 yıl sonra çalışmaz duruma gelmiş.

    * nasa 2021'de "kum fırtınası" nı saptayan bir araç göndermeyi planlıyormuş. adı ingenuity.