hesabın var mı? giriş yap

  • sabah nihat sırdar'dan duydum, şaka sandım, araştırdım gerçekmiş; ulaştırma bakanlığı 3 büyük şehirde metro yapımlarına aktaracağı kaynağı açıklamış:

    istanbul'a aktarılacak kaynak: 3,2 milyar tl
    ankara'ya aktarılacak kaynak: 1,1 milyar tl
    izmir'e aktarılacak kaynak: 30 bin tl

    geçtim milyarı, milyon bile değil. 30 bin tl. şaka gibi.
    sonra izmir köy, izmir gelişmiyor.
    sen hükümet olarak türkiye'nin en çok vergi veren 3 şehrinden biri olan izmir'den vergileri toplarken ondan topladığın vergileri izmir'e değil de başka şehirlerin kalkınmasına harcarsan, izmir'i cezalandırır, ve yatırım, yardım yerine köstek olursan izmir tabii ki ilerlemez. tüm izmirlilerin bu cezalandırmayı, bu kinci tutumu görmesi ve tepkisini koyması lazım.

    kaynak:

    (bkz: https://tr.sputniknews.com/…ul-milyar-izmir-bin-tl/)

    ayrıca:

    (bkz: izmir/#35655582)

  • pratik kar zinciridir. 10 tanesi 35-40 tl'ye satılan bu zımbırtılar pek sık kar yağışı görülmeyen yerlerde yaşayanlar için kara saplandığınızda iş görmektedir.

    aracınıza çok fazla kıymet veriyorsanız jant ile bu zımbırtı arasına koyacağınız bez, kumaş parçası gibi şeyler de bulundurabilirsiniz. birkaç kere istanbul'da kullanmak durumunda kaldım. yolda uzun süre kullanmaya uygun değil, zaten istanbul'da yolda kar görmek de pek mümkün değil ancak şu durumda aracı çıkarmak için iş görüyorlar.

    şu fenerlerden de bulundurabilirsiniz. kaza vs. olduğunda yola koyacağınız reflektörlerden daha çok işe yarıyor. şu minicik şey 3 tane aaa pil ile çalışıyor ve oldukça kuvvetli ışık yayıyor. ikaz (flaşör) modu da var. torpidoda dursun ne zaman lazım olacağı belli olmaz. koçtaş'ta 10 tl'ye satılıyordu. şimdi herhalde 15 tl falandır.

    akıllı telefon kullanıyorsanız kaza tespit tutanağı bulundurma devri de bitti. telefonunuza mobil kaza tutanağı'nı kurarak olası bir kaza durumunda zahmetsizce tutanak tutabilirsiniz.

  • kızılayda sıra beklerken iki türbanlı çalışan birbirine girmişti. "ben akp üyesiyim seni attıracağım." diye tehdit ediyordu biri diğerini.

    iş adamları ihalelerde öne geçmek için, çalışanlar yükselmek için üye oldu partiye.

    aynı zamanda akademik hospital'da da çalışan tanınmış bir doktor, bir yakınımızı pendik devlet hastanesine yatırmak istediğimizde "akp üyesi misiniz?" diye sormuştu. değilsek olmazmış.

    yani hastanız varsa iyi bir hastaneye yatırmak için de gerekiyor akp üyeliği. böyle olunca desteklemediği partiye zoraki üye olan bir sürü insan oluyor.

    sürü karpuzu sıyırınca kabuğun üstünde bir tane karınca kalmıyor. doğada akp'lilerin durumuna daha çok benzeyen örnekler de var tabi. yemek vakti midemi bulandırmak istemiyorum.

  • mesai kavramı içinde yaşayanların tamamı, ayrıca kabaca evine 8-10 bin dolar girmeyenler için bir nevi kanserli yaşam formudur. farkına varmadan ince ince hasta eder adamı, bildiğin tıbbi hasta...

    sadece ciddi para kazanan ve bunu sabah 8 akşam 8 gibi bir mesai ile yapmak zorunda olmayanların şehridir istanbul. kalanı köledir. istersen 15.000 net maaş al, mesainin içindeysen, hayatın dışındasın usta.

  • çoğu vasat olan mekanlar listesi. evet arkaslar is bu entry de size iyi bir burgerin tarifini verecegim.
    ilk önce bildiğimiz etine güvendiğiz bir kasaptan 1 kg dana döş eti alıyoruz. gerçek dana eti olmalı ve bir miktar yağlı olmalı. bunu tek çekim olarak çektirmeliyiz. bu güzel eti daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ve bir miktar taze çekilmiş karabiber bir çay kaşığı bal ile bir güzel yoğuruyoruz. bu karışıma 2 tatlı kaşığı kadar worchester sos ilave edip iyice yoğurun buz dolabında 1 gün bekletiyoruz. yaklaşık 6 porsiyon burger koftesini elde ettik. bu köfteleri mutlaka kömürlü mangalda pişirmeliyiz. ateş düzeyi iyiyse 10 dakika civarında hazır olacaktır. son 2 dakika kala üzerine isteğe göre cheddar peyniri ekliyoruz. böylece peynir eriyip köftemizin üzerini birguzel kaplıyor . isteğe göre burgere taze soğan veyahut karemelize soğan ekleyebilirsiniz.(soğanı karemelize etmek için küp küp doğrayın bir miktar yağ ve 1 tatlı kaşığı şeker ile kavurun.) burger ekmeği olarak butik fırınların yaptığı burger ekmekleri kullanın. uno vs. olanlara bulaşmayın. ekmeği ikiye bölüp mangalda karemelize edin. karemelize olan kapağa ketçap mayonez hardal gibi soslarda sürebilirsiniz. yada heinz marka relish veya garlic soslarda var. burgere dana füme yi mangalda kızartıp ekleyebilirsiniz veya mantar soteleyip koyabilirsiniz. eğer acılı seviyorsanız newking gurbet acısı sos veya sarımsaklı acı soslar var. bu söylediğim sosları metroda bulabilirsiniz. afiyet olsun.