hesabın var mı? giriş yap

  • karadelikleri evrenin gideri olarak gören insanlar tarafından sorulabilecek bir soru.

    karadelik denilen zımbırtı, çok büyük kütleli yıldızların enerjisini tükettikten sonra sahip olduğu kütle yüzünden kendi içine çökmesiyle oluşur. bu ilginç arkadaşların varlıkları neredeyse kesindir. (bkz: kuasar)

    sonuç olarak; bir karadeliğin çekim gücü sonsuz değildir elbette. karadeliğin kütlesi, kendini oluşturan yıldızdan daha az olacağı için çekim gücü de sonlu olacaktır. yani güneş, nasıl ki dünya'yı ve diğer gezegenleri emmiyorsa bir karadelik de kendi yörüngesinde dengede dolanan cisimleri emmek zorunda değildir.

    eğer böyle olmasaydı; galaksimizin çekirdeğindeki karadelik önce kendi etrafındaki yıldızları içine çeker, kütlesini giderek büyütür ve sonunda tüm galaksiyi yutardı.

  • (bkz: bmw 530d)

    fabrika çıkış fiyatı:94.000tl
    almanya* türkye* gemi ile nakliye(sigorta dahil):1.000tl
    borusan holding karı:2.500tl
    istanbul dan bayinin olduğu şehire nakliye(sigorta dahil):500tl
    bayii karı:2.000tl

    bayi satış fiyatı:100.000tl
    ötv(%130):130.000tl
    kdv(%18):41.400tl
    trafik sigortası:200tl
    trafik dosya bedeli:200tl
    motorlu taşıtlar vergisi(6 aylık):2.200tl

    aracın müşteriye anahtar teslim maliyeti: 274.000tl

    sonuç:sıfır km 2012 model bir bmw 530d münich de herhangi bir bmw bayisinde anahtar teslim: 66.000euro iken, borusan oto avcılarda anahtar teslim:120.000euro fiyatla satılmaktadır.

  • bu gaspçılardan, sapıklardan kendini korumak için biber gazı taşıyorsun, polis el koyuyor. yasakmış. böyle olayları görüp duydukça bisturisiz, çakısız sokağa çıkamaz oldum. onlar el koysun, ben yenisini alırım. ki bir gece vakti ara sokakta ufacık bisturi sayesinde artık tacizden mi tecavüzden mi ölümden mi kurtulmuşluğum var, adamın elini parçaladığım için gerisini yaşamadığımdan bilemeyeceğim. başka bir vakit de sustalının şak sesinden korkup depar atan piçin tekinden kurtulmuştum kaçmasa bıçaklardım ama normal gündüz saatinde de mi elimde baltayla mı gezeyim ne yapayım, bu ne biçim ülke? hayır bir de saldırgana kesici delici aletle karşılık verdiğinde ''orantısız güç'' bilmem ne geyiğine, cezayı sana veriyorlar. ulan benim etim ne budum ne? hayvan gibi adamla bilek güreşi mi yapayım yani bu mudur orantılısı?

    hanımlar alın çakınızı yanınıza. özellikle kendinizi güvende hissetmediğiniz yerlerden geçerken, montun ceketin cebinde elinizde hazır bekletin. olur ya saldırıya uğrarsanız, soğukkanlılığınızı koruyabilirseniz eğer adamın dış bacak, kol, karın boşluğu gibi yerlerine saplayın çekin. o acıyla kıpırdayamaz zaten biraz. hemen kaçıyorsunuz. beklemeyin. çakınız büyük olmasın. beş-altı santimetrelik olanı yeterli. yaratık ölür mölür başınıza kalır sonra kıymetlenir, insan yerine koyup size ceza keserler.

    edit: kalçanın riski ve olası mahkeme durumunda cezası daha azmış.
    ayrıca şu da var, böyle bir insan zannetmiyorum ki gidip sizden şikayetçi olsun. ama diyelim ki şikayetçi oldu. birincisi sizi nasıl bulacaklar? ikincisi haydi kamera falan vardı, oradan buldular. adamın ne bok yemeye çalıştığı da ortada olacak zaten. ceza alınsa dahi paraya çevrilme ihtimali yüksekmiş, bana öyle bi bilgi geldi. ve şahsen tecavüze falan uğramaktansa ya da ölmektense mahkemelerde uğraşmayı tercih ederim.

  • #30122958 no'lu entry'de bahsedildiği üzere çin yağının iyi geldiği söylenmektedir. şu an atak dönemimde olduğumdan çin yağını deneyeceğim.

    bunun dışında çörekotu yağı atak döneminde sabah akşam 1 çay kaşığı içilerek atak dönemi daha hafif geçirilebilir.

    atak anında limon yarım-bir limonu emerek yemek veya sıkıp suyunu içmek de biraz hafifletiyor ağrıyı.

    bunların dışında benim en çok destek aldığım yöntemde atak döneminde uykumu düzenlemek ve uyku öncesinde 1 adet 3mg melatonina isimli doğal uyku ilacından almak.

    ilaçlı tedavide doktor tavsiyesine uyulması çok önemli. her hastaya iyi gelen, ağrılarını geçiren veya hafifleten ilaç farklı olabiliyor. nöroluğunuz size uygun ilacı bulmak için uygun yöntemleri deneyecektir. isoptin kullananlara 240 mg'lık veya günde 3 tane 80'lik yerine, günde üç tane 40'lık tavsiye ederim. yüksek tansiyon hastası değilseniz isoptin kalp ritmini çok düşürüyor. isoptin kullanımı esnasında haftada iki üç kere kalp grafisi çektiriyorum ben, doktor tavsiyesi ile kullanan hastalar kesinlikle buna dikkat etmeli. kortizonlar anında ağrıyı kesiyor ama ben yan etkilerinden çekindiğim için yıllardır kortizon kullanmıyorum, eğer ağrılara dayanabiliyorsanız size kortizon kullanmamanızı tavsiye ederim. bunun dışında nörologunuzun tavsiyesi ile bir ağrı uzmanı anestezi doktoru tarafından ağrılı olan kaşınıza veya ensenize blokaj iğnesi yapılabiliyor.

  • ben yanlış mı anladım, yoksa bazı yazarlar hdp meclis dışı kalırsa chp-mhp koalisyonu kurulacak hayali mi görüyor dedirtir. lan aktrollseniz bizi yiyonuz, değilseniz birileri sizi feci yemiş. hdp baraj altı kalırsa akp 300+ mv, ortalığı bulandırmaya hiç gerek yok şimdi.

  • harbi efsane olabilir bunlar.

    ben eskiden mc donaldsta hamburger menu yiyebilmek icin 1 hafta para biriktirirdim lan.

    öyle boyle pahali degildi. nusret gibi bir seydi eskiden. yani bendeki algi oyleydi en azindan.

    lc waikikiden alisveris yapmak icin tukedici kredisine basvurulan yillardi o yillar.

    kinder surprizi 2-3 arkadas birlesip alabiliyorduk. 2500 tl idi hic unutmam.

    çok zengindir bu neslin ebeveynleri çooook.

  • ahmet çakardan rok'a gelsin: benim senin gibi iktidardan gücüm yok ertem gibi ilişkilerim yok. ben kendi halinde bir adamım.

    helal lan hoca.