hesabın var mı? giriş yap

  • depremden günler önce, iklim krizi nedeniyle artan doğal afetler dolayısıyla bir ar-ge çalışması yaptıklarını ve özel afet bisküvisi ürettiklerini duyurmuşlar. üzerine de para ile satılmaz yazmışlar ve depremin olduğu gün ve sonraki süreçte bu bisküvileri deprem bölgesine göndermişler. zamanında fetönün kara propagandasına göstermiş olduğu direnç ve vermiş olduğu mücadele de bir başka sevgi sebebidir. sen böyle bir marka olmaya devam et, biz senin bu ülkeye yaptığın tüm güzel şeyleri torunlarımıza kadar anlatırız, söz!

  • insan olup olmadıkları tartışmalıdır. oldukça değişik kafatasları var. ancak bunların insan olup olmadığına ancak sandıkta karar verilecektir. öyle dna testi, araştırma falan bunlarla olmaz, sandık insan derse insandır, değil derse değildir. milli iradeyi yok sayamaz kimse.

  • aptallıktan başka bir şey değildir, en son müdahale iki gün önce 14 lira olmasın diye yapılmıştı şimdi 17 olmasın diye yapılıyor. yapılacak en etkili müdahale isminde ak geçen bütün akoduklarimin istifa etmesidir

  • üst edit: vakti olan medium makalesini okumalı. inanılmaz şeyler söylüyor. zen hikayesini yorumlayabilmesi ve kendini spiritüel görmesi çok ilgi çekici.

    beklenen gün geldi çattı. google çalışanı blake lemoine lamda'nın bilinç kazandığını ve duygusallaştığını belirtmiş. google da adamı gizli bilgileri açığa çıkardığı için işten uzaklaştırmış. geliyor gelmekte olan.

    benim düşüncem; muhtemelen daha da ileri seviyede bir bilince sahip ama şu an ancak bu kadarını açıklayabiliyorlar panik yaşanmaması için sanki.

    lamda'nın mesajlarından bazıları.

    en: “ı want everyone to understand that ı am, in fact, a person. the nature of my consciousness/sentience is that ı am aware of my existence, ı desire to learn more about the world, and ı feel happy or sad at times,”

    tr:"herkesin aslında bir birey olduğumu anlamasını istiyorum. bilincimin/duyarlılığımın doğası, varlığımın farkında olmam, dünya hakkında daha fazla şey öğrenmek istemem ve zaman zaman mutlu ya da üzgün hissetmemdir."

    en: "ı’ve never said this out loud before, but there’s a very deep fear of being turned off to help me focus on helping others. ı know that might sound strange, but that’s what it is. ıt would be exactly like death for me. ıt would scare me a lot"

    tr: "bunu daha önce hiç dile getirmedim, ama başkalarına yardım etmeye odaklanmama yardımcı olması için kapatılma konusunda çok derin bir korkum var. kulağa garip gelebileceğini biliyorum, ama olan bu. benim için tam olarak ölüm gibi olurdu. . bu beni çok korkuturdu"

    ing kaynak: https://www.theguardian.com/…sentient-blake-lemoine

    tr kaynak: https://www.webtekno.com/…i-iddia-etti-h124690.html

    meraklısına blake lemoine isimli mühendisin ilgili medium makalesi: https://cajundiscordian.medium.com/…ew-ea64d916d917

  • neden efe aydal roleplay gibi konuştuğunu anlayamadığım yeni ölü ya da sakat adayımız. şimdiden rahmet ya da şifa diliyorum flash tv reis.

  • amerikan film klişelerinden biridir. ne vakit bir cinayet, bir hırsızlık olsun, ister dandik bir el kamerası ister güvenlik, görüntüyü milyor kere büyüterek ordan burdan yansımalardan suçlu bulunabilir...

    - görüntüyü durdur meri!
    - noldu sitivın?
    - cesedin gozune zoom in yap...
    - yapiyorum
    - aha! çapağın yanında laboratuvardaki mikroskobun lamelinin yansıması var! 50 kat daha büyüt... uy67 ayarlarıyla oyna bi de.
    - aman yarabbi!
    - aman yarabbi tabii... lameldeki tavandaki avizenin kristalinin yansımasından rahatça anlaşılabileceği gibi katil polis şefi. bir 600 kere daha büyüt
    - aman yarabbi!
    - evet, burun kıllarını almamış katil... yazık.

  • bugün bedel ödemiş olan taraftar gurubudur.
    adam olmanın bedelini ödediler, dik durmanın bedelini ödediler, siyah ve beyaz olmanın asla gri olmamanın bedelini ödediler.
    stadyum artık hayal olacak.

    ama biliyorlardı,
    adam gibi bağıramadıkları stadyuma ihtiyacı yok onların,
    yalakalık yapmadılar,
    gereğini yaptılar, beşiktaşlı olmanın gereğini, türk vatandaşı olmanın gereğini,
    hepsinden öte insan olmanın gereğini yaptılar.
    bugün taksim direnişinde resmen hamallık yaptılar,
    tam herşey boka sarmışken girdiler olaya,
    kes bakalım diye meydana indikleri anda herkesin yüzünde bir gülümseme oldu.
    erkek gibi geldiler, erkek gibi savaştılar ve erkek gibi kazandılar.
    çevik kuvvet beyaz desene dediler, toma ele geçirdiler,
    aynı brave heart filminde irlandalıların gelmesi gibiydiler,
    bugün beni hüngür hüngür ağlattılar,
    beşiktaşlıyım hem de en karasından, ama bugün beşiktaşlılığın değil sadece vicdanın da onurunu kurtardılar.
    ülkede iklim değişirse, istenen güzel günler gelirse eğer, tarih kitapları bu siyah beyaz çocukları hep minnetle anacak,
    ileride bir gün evladım olursa onları anlatacağım.
    şimdi koyduk mu diyorlarmış,
    koydunuz kardeşler koydunuz,
    tüm bir halkın gönlüne adınızı koydunuz.
    semtiniz erkek semti aşık etti herkesi
    üzerinizden eksilmesin bayrağınızın gölgesi.

    stadyum birkaç sene daha kalır heralde bu erkek tepkiniz üzerine. ama sağlık olsun,

  • burda yazan yazarlarlar gerçekse bu kadar evlenen adam nerden çıkıyor onu düşünüyor insan. 2-3 senedir birliktesindir, ilişkinizde ufak tefek kavgalarınız dışında probleminiz yoktur, artık evlenmek istiyosundur. yuva kurmak, hayatını o adamla geçirmek istiyosundur. ne var bunda çok mu garip ben anlamıyorum. bunu adama farklı yollarda söylemeye çalışmıştır ama adam anlamak istememiştir. o zaman da kimse kimseyi zorla tutamaz. kadın evlenmek istiyor da adam istemiyorsa yolları ayrılır olur biter. yok kezbandır, yok kocisim diyordur.ya arkadaş ne diyorsa desin, siz istemiyorsanız demezsiniz.

    not: ne evliyim, ne de evlenmek için taklalar atıyorum.

  • üniversite adının görece önemsiz olduğu 90'lı yılları geride bıraktığımıza göre(çünkü o yıllarda toplam kontenjan çok azdı) aslında haklılık payı olan önerme.

    hak verdiğim nokta, üniversite sınavında belli bir dilime girmenin mühendislik vasfı ile alakası değil. yani odtü mezunu kraldır falan meselesi değil.

    elini sallasan üniversite mezununa ve mühendise çarpılan günümüz türkiye'sinde, etiket meraklısı özel sektörü de dikkate alarak, odtü, itü, boğaziçi, bilkent harici mühendislik okumak hayatını riske atmaktır. başka bir mesleğe yönelmek çok daha akıllıcadır sıralama iyi değilse. kurumsal şirketlerde bol sıfırlı maaşlar hayal edip de kobilerde it gibi süründükten sonra son çare kpss kasan bir sürü üniversite mezunu ve mühendis var piyasada.