hesabın var mı? giriş yap

  • başlık: otobüsle memlekete gidiyorum.

    entry: otobüste wi-fi yokmuş ben de telefonu modem olarak açtım adına arabanın plakasını yazdım. millet sürekli muavine wi-fi şifresini soruyor adam delirecek az kaldı aq.

  • özet : üniversite hastanesinde katarakt ameliyatları malzeme yetersizliği bahanesiyle (ücretsiz yapanlara mobbing uygulanarak) sınırlandırılıyor, böylelikle özel hastanelerde belli kişilerin tekeline bırakılıyor. bu kararı alan prof. özele gitmeden hemen önce bu kararı aldırıyor.

    geçen açtığım şu başlığın (bkz: 250 hastanın körlüğe terk edilmesi rezaleti) detaylarına ulaştım. hastamı ameliyat ettirdik. bölüm asistanlarıyla konuştum. konuyu ekşisözlük gündemine getirdiğimi söyledim. aldığım mesajlardan bahsettim. ve önceki gün bölüm asistanlarından birinden burada mesaj aldım.

    bölümde iki profesör hoca var. birisi özel alıyor. birisi almıyor 60 küsür yaşında anabilim dalı başkanı bayan. çok ameliyat alamıyormuş zaten. ama ikisi çok iyi anlaşıyorlar. özel alan prof. hoca normal yollarla özel katarakt hastasından aldığı miktarı beğenmediği için üniversiteden ayrılma kararı alıyor. ama bu kararı uygulamadan önce skandal bir bölüm kararı aldırıyor. özeller harici ameliyat alan iki hastaneden biri olan üniversite hastanesinin yani kendi hastanesinin ameliyat malzemelerini bahane ederek “kısıtlama kararı” çıkartıyor. ve hemen özele geçiyor. ve hastalar neredeyse bir yıl boyunca üniversitede ameliyat olamıyor. diğer doktorlara da izin verilmiyor. almak isteyenler whatsapp grubundan sert bir dille uyarılıyor.
    . ve hastaların önemli bir bölümü özel hastaneye gitmek zorunda bırakılıyor. bu hastalar arasında şehir hastanesinde ameliyat olamayan yüksek riskli hastalar da var. ve söylenene göre çoğu hala bekliyor. yani halâ devam eden büyük bir mağduriyet söz konusu. eğer bu adaletsizlik çözülmezse yüzlerce hasta iki prof. kararı yüzünden özellere mahkum bırakılmaya devam edecek. bu arada diğer doktorların özel ameliyat almasına da izin verilmemiş. kural haftada en fazla 5 ameliyat.

    21. yüzyılda para, mobing, haksızlık, adaletsizlik gibi kavramların nerede ve ne durumda olursa olsun varlığı can sıkıyor. biz dur demezsek de hep var olmaya devam edecek.
    ulaşan ve bilgi veren asistanla telefonla görüşme fırsatım da oldu. çaylak hesabı açmış başlık açamadığını görünce benden yardım talep etti.
    .

    not: lütfen favlayıp geçmeyin. bir cümle bırakmanız bu hastalar için en kıymetlisi.

  • edit 2: yasak olan iller ve ilçeler olduğunu okuyorum, eğer ilçenizde yasaksa davulcunun olduğu zaman zabıtaya haber verebilirsiniz. yasaklanması için bulunduğunuz il/ilçe belediyeliklerine, kaymakamlığa birçok kişi tarafından dilekçe verilerek, iletişim maillerine e-posta göndererek bu sorunun üzerine gidilebilir. ayrıca cimere yazılabilir, 153 çağrı merkezi aranabilir.

    edit: arkadaşlarım başlıktaki ve imza kampanyasındaki amaç ses duyurabilmek, farkındalık yaratmak. yorumlarınızla hem fikrinizi söylerken hem de kampanyayı üstte tutabilirsiniz. yorumlarda birçok faydalı bilgiler ve çözüm önerileri bulunuyor. imzalamayı unutmayın. ayrıca sosyal medyada paylaşarak ekşi sözlük dışında da bu sorunu dile getirebiliriz.

    change.org bağlantısı

    bu gürültüye bir son verin!

    bu gelenek adı altında insanları rahatsız eden uygulamaya artık bir son verilmesi gerektiğini savunanlarca oluşturulmuş kampanya.

    21. yüzyılda kimsenin sahura uyanmak için ramazan davulcusuna ihtiyacı olmadığı bir dönemde, gelenek adı altında; hastalar, bebeği olan aileler, yaşlılar, çoluk çocuk demeden araba alarmları eşliğinde tokmağı daha hızlı vuran ve bunun sonucunda para isteyen insanlara ihtiyaç yoktur.

  • başlık: kenan doğulu karslı mı beyler

    1. hani doğulu diyorlar ya.

    3. yılmaz güney antalyalı mı piç

    4. uzay hepari mars li mi amk bebesi

    15. özgür çek praglımı amın oğlu

    16. cristian baroni baron mu

    19. tarkan altarin oglu mu amina soktugum?

    ccc tan ccc

  • bir adet gizli o. çocuğunu daha ortaya çıkartan program. bu pedofil pisliğin üç gündür üzerine gidiliyordu çeşit çeşit sorgularla. kadın bunun bir boklar yediğinden neredeyse emindi ama adama tüm mahalleli sahip çıkıyor, müge anlı'ya kızıyordu 'himmet abiyi rahat bırakın o bir şey yapmaz, suçluyu kendi evlerinde arasınlar' diye hedef bile şaşırtıldı. kadın tüm mahalleliye inat, adamdaki pisliği gördü. soğuk kanlılıkla üzerine gitti ve sonuca ulaştılar. dünkü programda adamın evde çocuktan bir şey bulup beni suçlarsalar diye ağlamasıyla birlikte kadın neredeyse bundan emin olmuştu. adam sa benim kapım hep açık mahallenin çocukları girebilir beni suçlu göstermez diye savunma yapıyordu. dün sinirden elleri, sesi titreyerek yapmıştı programı kadın. sakin olmaya çalışarak konuşturmaya çalıştı adamı. adamın tün garibanlık oyununa rağmen... her zamanki gibi karşısındakinin anladığı dilden konuştu. onunla güldü, onunla anlamıyormuş gibi yaptı, gerektiğinde safa yattı, ses yükseldiğinde sesini yükseltti.. bu namuzsuzun oyununu yıllarca yiyen komşularına rağmen bunu yemeyen müge anlı ve ekibine teşekkür etmek lazım. minik yavrunun başına gelenler bir daha kimsenin başına gelmesin umarım. çocuğu olanlar da kendileri ve annelerinden başka kimseye emanet etmesin çocuklarını. kimsenin refakatine bırakmasın.

    ayrıca, evet bu seferki vaka belki de polis tarafından da çözülecekti. ama polisin çözemediği yıllar öncesine uzanan kayıpları çözmüşlüğü de çoktur programın. polisten savcıdan teşekkür belgesi almışlığı da çoktur müge anlı'nın. hele yaşlı ve çocukların anlık kayıplarında, bulup getirdiği kayıpların haddi hesabı yoktur. topluma bu kadar fayda sağlayan ender programlardan biri. başka var mı diye düşündüm, bulamadım.

    edit: an itbariyle antep ve siirtte kayıp iki çocuk daha aranmaya başladı. ya inanılır gibi değil. birinin cesedi bulunurken iki yeni kayıp cocuk için aileler mügeye koşuyor. inşallah diğer çocukların sonu buna benzemez.

    debe editi: kaderde müge anlı ile debeye girmek de varmış. çocuk sağlığına destek veriyoruz efendim, https://www.change.org/…rının-taşınmasına-dur-deyin

  • cok sevdigim bi erkek akadasim ve cok cok sevdigim ailesiyle ayni arabada yolculuk yapmaktayiz. köy yolunda hos olmayan bir koku arabayi dolduruyor. bendeniz de girgir amacli "oh ne guzel tezek kokuyor buralar mis" diyorum. muzipce siritmayi da unutmuyorum aslinda ama nedense bir saskinlik hakim herkese, kimse gulmuyor. yani tamam komik olmasa da tepkisizligi de haketmiyorum!

    allalla ne dedim simdi lan diye dusunurken "oh ne guzel tasak kokuyor buralar mis" dedigimi fark edip yerin dibine dibine geciyorum. yolculugun kalaninda ve evlerinde kaldigim 3-4 gun boyunca konusurken muthis tedirgin oluyorum tabi.

    akin amca ben oyle bi kiz degilim yaaaa! valla ben soylemedim dilim dolandi bi seyler oldu!

  • amerikadaki bazı beyazların zencilerin fazla üzerine düşmesi durumunda bu beyazların sahip olduğu şey. 'eskiden ırkçılık nedeniyle çok çektirdik onlara o yüzden el bebek gül bebek davranmalıyız' karakterini getiren suçluluk duygusu.

    edit: biraz daha derine inersek "atalarımın zenciler sayesinde daha fazla kazanç sağlaması ve zencilerin 1960'lara kadar diğer ırklarla eşit imkanlara sahip olmaması, şu an ülkedeki benim maddi durumum ile zencilerin ortalama maddi durumu arasındaki uçurumu yarattı; ve bu bana biraz koyuyor" duygusu da denebilir.

  • açıklamalarınızı okuyorum da yok ''nerd'' di yok bilmem başka bir şey.kafayı mı yediniz abi siz. geek eşittir herhangi bir konuda her hangi bir şeyin, işin inciğini boncuğunu bilmek, araştırmak, ''ona dair içerik üretebilmek'' en önemlisi ise bu işlediği konuyu severek yapmak. en basitinden günümüzden örnek vereyim bir yazılım mühendisi okulunu sırf o işi sevdiği için tercihine yazıp sabahlara kadar kahvesini içip kod yazıyorsa, kendine has programlar üretebiliyorsa bu geek tir. dediğim gibi herhangi bir konuda herhangi bir şeyin geek'i olunabilir.