hesabın var mı? giriş yap

  • 1. dini bir şey olsa çıkanları yok edip kalanının üstüne beton döker, alanı da bir devlet dairesine tahsis edip bina yapar olayı kapatırlardı. bu kadar uğraşmalarına gerek yok.

    2. arkeolojik veya tarihi kalıntı olsa bizimkiler bu kadar uğraşmazdı. hepimiz biliyoruz.

    3. cinayet, örgüt mühimmatı, uyuşturucu veya benzeri bir şey olsa gizlemeye gerek yok. tek istisna ışid, el kaide veya suriye'deki muhalif örgütlerden biri ile devlet içinden birilerinin ilişkisini gösteren evraklar olsa bu kadar uzun sürmez. bu örgütlerin türkiye'de işledikleri cinayet, kara para, uyuşturucu veya benzeri suçların kalıntıları da olsa bu kadar uzun sürmez.

    4. itc, teşkilat-ı mahsusa arşivi gibi eski arşiv olsa ve açıklanmaması gereken bilgiler olsa yine bu kadar sürmezdi.

    5. geriye tek seçenek kaldı. çok sağlam altın, gümüş gibi bir hazine çıkıyor ve birileri bu hazineyi korumaya almak yerine eritip piyasaya salmayı planlıyor. ki akla ve yaşananlara en yatkın olan bu.

    edit: olayla ilgili öldürülen polis memurunun savcilik ifadesini de işin içine katınca olayın altın olayı olduğu kesin gibi. benim tek takıldığım olay; işin içinde hangi siyasi vardı ve su an hangi siyasetçi var. tarsuslu arkadaşlardan ricam, darbe sonrası terfi alan veya görevden alınan kaymakam, emniyet müdürü falan kimler var bir araştırsın.

  • bir seferinde, "on sene sonra gelsen, desen ki bak bunlar çocuklarım, anneleri öldü sen bak desen bakarım." demişti.

    bu laftan önce ömrümün sonuna kadar unutamayacağım hiçbir laf yoktu, artık var.

    edit: son günlerde durumumuzu merak eden epey bir kişiden mesaj aldım. barıştık, her şey güzel gidiyor. bir daha birbirimizi kaybetmeye hiç niyetimiz yok. yani söz konusu hanımefendi her şey yolunda giderse benim değil bizim çocuklarımıza bakacak :)

    inancınızı kaybetmeyin. bazı hikayeler mutlu sonla bitiyor.

  • sınır güvenliğini sağlamış ülkenin yaptığı eylemdir. sağlayamayanlara dert olur.
    55 tane ne olduğu belli olmayan adamı ülkelerine sokmamışlardır. adamlar terörist mi belli değil. aralarında tecavüzcüsü, hırsızı, katili var mı belli değil. almanya'ya mı kaçacak yoksa yunanistan'da mı kalacak belli değil. topluma ayak uydurabilecek mi belli değil. yunanistan'da 30 yıl önce çoktan bitmiş olan bazı hastalıkları tekrar hortlatacak mı belli değil. topluma karışabilecek mi belli değil. 50 sene sonra bunların çocukları yunanistan'da şeriat isteriz diyecekler mi belli değil. nereden geldiği ne olduğu belli olmayan adamları koyunlarına sokmadıkları için kızacak mıyız bir de.
    bu adamlar ışınlandılar mı adaya? botla gelen adamları bota doldurup nasıl geldiyseniz öyle gidin demişler. bu kadar basit.
    edit: çoğunluğu çaylaklardan olmak üzere onlarca hakaret, tehdit, beddua ve nefret içerikli mesaj aldım. az önce sevgi pıtırcığıydınız ne kadar hızlı değiştiniz?
    edit2: nick altımda beddualar ile şenlendi. ama sorsan cani olan benim.

  • isaac newton'un leibniz'e yazdigi calculus ile ilgili bir mektupta bir bulgusunu aciklarken kullandigi bir kripto.

    bu yazimi "aaaaaa cc d e ff iiiiiii eeeeeeeeeeeee lll nnnnnnnnn qqqq rr oooo ssss ttttttttt uuuuuuuvvvvv x" sekline donusturup ardindan anagram olabilecegini fark edip sonrasinda "data aequatione quotcunque quantitates involvente fluent, invenire fluxions: and vice versa" olarak latince dizmeyi akil eden insana da leibniz adi verilir.

    ben bi soda açayım bari.

  • videodaki grup mu daha garip yoksa bu insanlara "ooolumm bunlar asil eglenmiyolar lan eglenseleer ben bilirim zaten" diyenler mi bilemedim.

    lan kimseye zarar vermiyolar, kendi halinde takiliyorlar iste, halinden mutlu degilse cikar evine gider, elindeki en iyi opsiyon oysa takilir vs. baslik acacak ne var bunda amk.