hesabın var mı? giriş yap

  • dunyanin en yanli$ uygulamalarindan biridir. "$ifre" adi altinda harf rakam ozel i$aret kari$ik boyle sozluklerde olmayan hece kumeleri olu$turuyoruz sirf dictionary attack, brute force gibi saldirilardan kurtulmak icin. ama o ne:

    secret question: kopeginizin ismi?

    cevap: arap

    bravo. esas $ifreniz olan fiw472mv$194 'u asla bulamayacak olan hacker'in i$inin zorlugunu "20 tane kopek ismi arasindan dogrusunu tahmin etmece" oyununa cevirdiniz. kopek ismi olmasin da anne kizlik soyadi olsun. turkiye'de teoride en fazla 70 milyon farkli soyad olabilir. oysa ki sadece harf/rakamlardan olu$an 6 haneli oldugu garanti bir $ifre bile 2.1 milyar kombinasyona sahip. hele hele i$in icine degi$en $ifre uzunlugunu, ozel i$aretleri, buyuk harfleri de katarsaniz (bkz: sozlukte acilabilecek maksimum ba$lik sayisi), anormal rakamlara ula$maniz olasi.

    onu geciyorum, "arap" ya! soruyu bilmesem yine cevap olarak denerim tuttururum yani. kim bulmu$ bu secret question'i? secret'mi$. hacking'i social hacking'e cevirmekten ba$ka bir i$e yaramayan "abi biz sizinkilerle akraba olabilir miyiz annenin kizlik soyadi hur$it degil miydi yav? hmmm yok degilmi$iz" gibi basit bir diyalogla, "benim bir kopegim vardi sen sever misin kopekleri aa cok $irin adi ne?" gibi kandirma yollariyla hacking yapmaya yeni cigir acan yuzyilin denyolugu.

    bir de bu i$i uc be$ soruyla sinirlamiyorlar mi; "kopeginizin adi", "en sevdiginiz renk" (pantone 405 olacak hali yok herhalde), "dogum yeriniz" (tau ceti'de dogdum bilmesi imkansiz)

    bu uygulamayi icat edeni alin, secret question cevabi olarak riemann hipotezinin ispati olan bir hesabi hack edene kadar hucresinden cikarmayin. bari hayatinin geri kalaninda dunyaya faydali bir insan olsun.

  • bir arkadaşım bu durumu bildiğinden aynı yüzüğün pahalı olanıyla ucuz olanını yaptırıp, gerçeğini veriyor kıza. 1 ay falan sonra versene yüzüğü bir bakayım deyip ucuzuyla değiştirmiş el çabukluğuyla. kız hala pahalı olanı taktığını sanıyormuş. kızlar ayık olun azucuk la.

  • sığ tuz göllerine verilen isim. tuz ve su ikilisi güneş ışığını bir ayna gibi yansıtabildiği için bu mekanlarda hayalleri ve masalları andıran manzaralar görebilirsiniz.

    suyun derinliği en fazla 20-30 cm civarında olduğu için rahatlıkla arabayla girilip yüzeyinde gezilebiliyor. eğim sıfır olduğu için ortam dümdüz gözüküyor ve 20-30 km uzaktaki yapılar bile gözünüzün önündeymiş gibi gözüküyor. bu da hoş bir göz yanılmasına sebep oluyor. bu mekanlarda güneşin doğuşu ayrı güzel, batışı ayrı güzel olmaktadır.

    salt flat'a uzaktan bakınca karlarla kaplı bir ova gibi gözüküyor ama yaklaşınca aradaki farkı rahatça görebiliyorsunuz. karla kaplı bir ova sadece beyaz rengi yansıttığı için bembeyaz gözükür. salt flat tüm renkleri yansıttığı için dev bir ayna gibi gözüküyor. dünyadaki en büyük salt flat bolivyada bulunmaktadır ve "dünyanın en büyük aynası" veya "tanrının aynası" lakaplarıyla bilinmektedir.

    buyrun izleyin: https://www.youtube.com/watch?v=1vpmd3wmazo

  • çamaşır kurutma makinesiyle ilgili işe yarar bir tüyo: tenis topu

    kurutucuya tenis topları koymak, kurutma işlemi sırasında özellikle giysiler olmak üzere eşyaların kabarmasına ve ayrılmasına yardımcı olmak için kullanılan yaygın bir uygulamadır. işte faydaları:

    daha hızlı kurutma: tenis topları, kurutulan öğeler arasında ayrım oluşturarak kurutma işleminin verimliliğini artırmaya yardımcı olabilir. kurutma makinesi çalışırken, tenis topları etrafta zıplar ve giysilerin birbirine yapışmasını önleyerek daha fazla hava sirkülasyonu sağlar. sonuç olarak daha hızlı ve daha eşit kurutmaya olanak sağlanır.

    azalan kırışıklıklar: tenis toplarının zıplama hareketi, giysilerin kurutma sırasında aşırı kırışmasını önlemeye de yardımcı olabilir. oluşturdukları ayırma, kumaşların birbirine baskı yapma olasılığını en aza indirir.

    yumuşatma ve tüylenme: tenis topları, doğal kumaş yumuşatıcıları olarak işlev görebilir. kurutma makinesinde hareket ederken kumaşlara hafifçe masaj yapar ve kabartırlar, bu sayede daha yumuşak bir hal alırlar.

    tüylenmeyi önleme: tenis topları, belirli kumaş türlerinde tüylenmeyi (küçük kumaş toplarının oluşmasını) önlemeye yardımcı olabilir. tenis topları, giysilerin birbirine yapışmasını önleyerek, tüylenmeye katkıda bulunabilecek sürtünmeyi azaltır.

    kurutma makinesinde tenis topları kullanırken bazı yönergeleri takip etmek gerekir:

    - kir veya nemin çamaşırlarınıza bulaşmasını önlemek için temiz ve kuru tenis topları kullanın.

    - özellikle tenis topları yeniyse veya keskin bir kokusu varsa, giysilerinize doğrudan temas etmesini önlemek için tenis toplarını temiz bir çorap veya kumaş çantaya koymayı düşünün.

    - tenis toplarının zıplama hareketine duyarlı olabilecek hassas kumaşlara dikkat edin. bu gibi durumlarda, bunları kullanmaktan kaçınmak veya dikkatli kullanmak isteyebilirsiniz.

    - tenis topları popüler bir seçim olsa da, bu amaç için özel olarak tasarlanmış ticari kurutma topları da mevcuttur. bu kurutucu toplar genellikle kauçuk, plastik veya yünden yapılır ve kurutma işlemi sırasında tenis toplarına benzer faydalar sağlar.