hesabın var mı? giriş yap

  • sikicem şimdi süpermen kıyafetini de sarığını da sakalını da. ya bu herif her defasında şutlanıp aynı fotoğraf farklı takma adlarla dönüyor. yetti

    ekleme: alnında aktroll yazıyor, neye cevap veriyorsunuz hâlâ? ben yazdıklarını okumadım bile. başlığın açılma şekli ve profil resmi yetmiyor mu?

  • saçmalamayın lütfen. imfden borç felan istediğimiz yok, sadece al yanında bulunsun lazım olursa kullanırsın diye bize para vermeye çalışıyorlar. siz hiç gurbete giden birinin cebine para sıkıştırmadınız mı lazım olur diye? yaa al all, lazım olur diye. eyyy imf, sen kimsin yaaa?

  • güzel soru. sadece sözlükte düşünülmedi.

    öncelikle, ay'da bildiğiniz normal betonu atamazsınız. çünkü basınç neredeyse sıfırdır ve betonun içindeki su (beton gözenekli olduğundan) çabucak gaz haline geçerek betonun yapısını bozar ve "buharlaşır"...

    ek olarak, ay yüzeyindeki eksterm sıcaklıklardan söz etmedik sanırım. gündüz vakti yüzey 100 santigrat derecenin üzerinde ısınır. geceleri ise sıcaklık eksi 150 santigrat derecenin altına iner. bu aşırı sıcaklıklar (ve sıcaklık farkları) da betonu bozan etkenlerdir. gerçi, yukarıda söylediğimiz gibi beton zaten oluşamadan bozulur ama, sıcaklık farklarını da belirtmekte yarar var.

    ancak, ay gibi sıfır basınçlı alanlarda dökülebilecek beton benzeri malzemeler var. bilim insanları uzun yıllardır bunlar üzerinde çalışıyorlar.