hesabın var mı? giriş yap

  • yıl 1995 belki de 97 tam hatırlamıyorum... televizyona çıkmıştı kocası kayahan ile birlikte. o zamanlar evlilikleri çok yeniydi ve canlı yayında kayahan tarafından çok büyük bir haksızlığa uğramıştı...

    yaşı küçük olduğu için kayahan paramla evlendi, yakında beni bırakır, bir hasta olsam hemen kaçar gibi laflar etmişti. o da yanındaydı, incitmeden kendini savunmaya çalışmıştı. yüzü düşmüş ama kibarlığını hiç bozmamıştı.

    o gün bu gündür kayahan'i her gördüğümde o tartışma gelir aklıma. acaba karısı bıraktı mı, evlilikleri nasıl, dediği gibi mı oldu...

    ölüm haberini alınca benim için tartışma da cevabını buldu, büyük sanatçı kayahan yanılmıştı. 20 yıl önce beni bırakır diiye hırpaladığı karısı ölene kadar yanındaydı...

  • kırmızı bir cücenin etrafındaki tam turunu 36 günde tamamlayan, dünyanın kütlesinin 5.4 katına denk bir kütleye sahip yeni keşfedilmiş ve dünyaya benzerliği ile dikkat çeken bir gezegen.

    dünyadan sadece 16 ışık yılı uzaklıkta olan "gliese 832c" kendi güneşine, dünyanın kendi güneşine olan uzaklığıyla kıyaslanınca, epeyce yakın. fakat yakın olması onu merkür gibi aşırı sıcak bir gezegen yapmıyor. zira gliese 832c'nin güneşi bizim güneşimizin yarı kütlesine sahip bir kırmızı cüce; yani enerjisi düşük. dolayısıyla gliese 832c'nin kendi güneşinden aldığı solar enerji dünyanın kendi güneşinden aldığı enerjiye çok yakın. fakat yine de kütlesinden dolayı çok daha kalın bir atmosfere sahip olduğu dolayısıyla yüksek basınç ve sera gazı etkisinden dolayı aşırı sıcak olabileceği tahmin ediliyor. gliese 832c'nin en önemli özelliği dünyaya bu kadar yakın olması. 100000 ışık yılı boyunda bir çapa sahip bir galakside dünyaya bu kadar benzeyen bu kadar yakın bir gezegen keşfi önem arz ediyor.

    siz yine de, "sadece 16 ışık yılı uzaklıkta" dediğime bakmayın; yanlış hesaplamadıysam*, bugün insan yapımı en hızlı "nesne" ile (new horizons, saniyede 16.26 km) yola çıksak 832c'ye varmamız yaklaşık 295000 yıl sürecektir.

  • beni mahvetmiş illet. 2003'te bu spora başladığım zaman zenciydim, şimdi japonum. allah belanı versin vücut geliştirme!

    aleti küçültmekle de kalmadı kendimi bi' anda ninja warrior'da yarışırken buldum allah belamı versin. ki ben harlem sokaklarında silahı yan tutarak beyaz kıçı tekmeleyen bir adamdım.

  • koskoca savaş tanrısının işi gücü bırakıp annesinin elektrik faturasını ödeyecek duruma düşmesinin anlatıldığı duygusal bir yazı.