hesabın var mı? giriş yap

  • anladığım kadarıyla darphane hisselerinin borsa istanbulda satılma işlemidir. burda hissenin fiyatını altının gram fiyatı değil satışa sunulan paylara yönelik talep belirleyecektir. yani şöyle açayım; borsadaki paylara abartılı talep gelirse fiyatı altının gram fiyatından fazla olabilir. aynı şekilde aşırı satış da normal gram fiyatından düşük olmasına neden olabilir. her halükarda her bir lotu 0,01 gram altına eş değer kabul edilmektedir. totalde 50 grama ulaşanlar, bellir bir süre sonunda isterlerse fiziki altına dönüştürme talebinde bulunabilir. ben bunları anladım izlediğim videolardan. ilgili olan youtube'da basit bir araştırma ile benzer bilgilere ulaşabilir. özetle borsadaki bir hisse gibi bu payları da alıp satabilirsiniz. fiyat hareketleri de talebe göre azalıp artabilir ama o da gram altına göre şekillendiğine göre paralel bir seyir izler diye tahmin ediyorum. yani altın fiyatları artarsa muhtemelen hisselere de talep artar. ben alır mıyım, borsada kenarda tutulan yedek akçeyi kısa bir süreliğine değerlendirmek için düşünülebilir ama borsa alım fırsatı verdiğinde normal şirket hisselerinin daha avantajlı olacağını düşünüyorum. ytd.

  • "su kıtlığı olabileceği 1,5 yıl önceden belliydi ama allah nasip etmedi, yağmur yağmadı. biz nasıl olsa yağmur yağar diye su getirme projelerine önceden başlamadık. şanssızlık, kısmetsizlik oldu. bu yüzden kesintilere başlamak zorundayız" diyerek ankara'nin susuzluk sorunun sucunu allah'a havale eden ve bu bahaneyle kendisini temize cikaran(!) bir belediye baskanina oy vereceklere mal demis yazar.

    ne terslik var ben anlamadim sahsen.

  • evet uyuyoruz. yapıyoruz bu terbiyesizliği. elimizden gelse daha da uyuruz. 2 saat yapabildiysek 4 saate, 4 saat yapabildiysek 6 saate hasretiz. çünkü ertesi gün ruh gibi olabiliyor insan. karşısındaki hastanın dediğini anlamayabiliyor, derdini dinleyemeyebiliyor. buna kızanlara da kızardım eskiden ama geçen akşam "gece 12de mi gideceksin eve?" dedi bir hasta ninem. "hayır" dedim. "sabah mı gideceksin?" dedi. "hayır teyzecim" dedim, "yarın akşam 5te.." "oy kuzum, uyusan bari biraz" dedi. bisssürü de dua etti. bunu nefes alamayan koahlı bir hasta yaptı. o teyze onu dedi ya, ipimde değilsiniz ibişler. ne siz ne uykusuzluk, yorgunluk.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25419697/

  • ördekler için yol yapılmasından çok, yolda insan olmaması ve görseldeki ördeğin bu yolu kullanıyor olması şaşırtıcı.

    bizde yaya yoluna araba parkedilip, bisiklet yollarında piknik yapıldığı düşünülünce daha bir şaşırtıcı.

  • beşiktaşlıyım. adımı bile efsanelerimizden birisinden aldım.

    okur okumaz aklıma gelen ilk şey "mahalle yanarken bazılarının yaptığı şeyler" oldu.

  • al pacino'nun trafik polisine yakalandigi sahnede kör taklidi yapmanin ustune bir de kör oldugunu gizlemeye calisan bir kör taklidi yaptigi film.

  • degisik irk ve uluslar arasinda düsmanlik yaratmayi amaçlayan ve bu yolda kiskirtmada bulunan asiri ulusçuluk akimi.tabi sadece iki ulus olmayabilir aynı ulusun çeşitli grup veya yöresi arasında da sovenistler eksik olmaz..mesela ali sen bir fenerbahceli sovenistidir.