hesabın var mı? giriş yap

  • burun kenarından dudağa inen sulcusların yaşa bağlı olarak derinleşmesiyle ortaya çıkan yaşlı görünümün çapraz bağlı hyalüronik asit ile doldurulmasıyla sulcus derinliğinin ortadan kaldırılarak daha genç görünüm kazanmanıza sebep olan dolgu işlemi.

    yaşlılığın ilk belirtileri derin kırışıklıklardan da önce yanak fat padlerin aşağı doğru sarkmasıyla gerginliğini kaybetmiş bir yüz, sarkık bir deri, derinleşmiş bir nazolabial sulcustur. genç bir yüz için ilk toparlanması gereken kısımlardan biri derin fat padler ve nazolabial sulcuslardır.

    hekimin tekniğine göre iğne ucuyla ya da kanülle uygulanabilir. en güvenli uygulama yöntemi kanül uygulamasıdır. ortalama 22g-25g kalınlığında 5 cm uzunluğunda ucu künt kanüllerle dudak alt dış hizasından açılan delikten kanülle girilerek hat boyunca kademeli olarak verilerek uygulanır.

    nazolabial dolgu uygulanırken eğer ihtiyaç varsa marionette çizgileri (çin bıyıkları) de doldurularak kaybedilir. marionette çizgileri dudak dış uç kenarları altında oluşan çizgilerdir.

    kanül uygulaması son derece ağrısızdır. kanülün cilt altında ilerlemesi ağrı hissiyatı oluşturmaz. ucu künt olduğu için dokular arasında ilerlerken damarları ve sinirleri yaralama riski minimuma iner.

    bu işlemleri mutlala hekim kişilere uygulatmanız lazım. komplike işlemlerdir. uygulayan kişinin yüz anatomisine hakim olması gerekir. aksi taktirde arter içine uygulama yapılması kötü sonuçlar doğurur.

    zaman zaman eklemelerde bulunacağım.

  • bizzat fiziki zarar görmek gerekmiyor. kültürümüz, tarihimiz, etnik yapımız zarar görüyor. milli sermayemiz zarar görüyor. hadi şimdiki zamanı geçtim, çocuklarımızın geleceği zarar görüyor. bunu görmeyen, birkaç on yıl sonra türklerin azınlık duruma düşmesini ön göremeyip çocuklarını ateşe atanlar en çok zarar görenler ama farkında değiller.

  • ben ilk defa bir dine inanmak istedim. hiçliğin olmaması için dua ettim.

    depremde 4 kuzenimi kaybettim.

    birini enkazdan canlı çıkarttık. bacağı tamamen ezilmişti. kesilmesi gerekiyor dediler. apar topar bir ambulansla gitti. 3 gün nerede olduğunu aradık. sonra morgta kimliği tespit edildi.

    ikisi birbirine sarılmış halde bulundu. abi kardeşlerdi. cesetleri tanınmaz halde dediler. tek dileğim acı çekmeden anında ölmüş olmaları. çünkü asıl korkunç kısım, gelmeyen yardımı beklemekmiş.

    son kuzenim tam 3 gün yaşam mücadelesi verdi enkaz altında. sesini duyduk, "nefes alamıyorum kurtarın" yakarışları hala kulağımda. 5 bina birbiri üstüne binmişti. çok zor ulaştılar. 4. gün buldular bedenini. hala sıcaktı.

    düşünüyorum şimdi. depremden beridir bunu düşünüyorum. hepsi gencecikti 20li yaşlarındalardı. bu kadar mıydı yani hakları ? daha hiçbir şey yaşamamışlardı ki. hiçliğe karışmış olma ihtimalleri canımı çok yakıyor artık. inanmıyor olsam da cennet umarım vardır diyorum istemsiz. bu dünyada sadece 20 küsür yıl geçirip yok olmalarını kabullenemiyorum.

    umarım ben bu satırları yazarken başka yerde tekrar doğmuşsunuzdur. anılarımızı, aranıza katılana kadar yaşatacağım.

    sizi çok seviyorum.

  • izmir depremi sonrası manavkuyu mahallesi 275/b sokaktaki karagül apartmanında yaşayan bir kişi depremde binası yıkıldığı için digitürk üyeliğini iptal etmek istiyor.

    cayma bedeli olarak 483 tl ve dekoderi geri veremedigi için dekoder parası isteniyor digiturk tarafından. gel de yıkılan binada sen bul kendi dekoderını digiturk bu ne aymazlık ne iş bilmezliktir.

    görsel

    rezalet gibi rezalettir pes!

    edit1: olay medyada da yer almıştır , destek için teşekkürler haber linki