hesabın var mı? giriş yap

  • valla haklı bir tweet.

    tamam futbol 11'e 11 oynanıyor da futbolla yatıp futbolla kalkan, başka hiç bir spora destek vermeyen, en büyük spor eğlencesinin futbol olduğu 80 milyonluk ülke isen letonya'dan çok daha iyi olacaksın.

    ısparta kadar nüfusu olan izlanda'dan 3 yemiş 80 milyonluk ülke mi olur lan?

  • -alo kemik'ten arıyoruz. mor ve ötesi grubu mu?
    +buyrun ben solist harun.
    -harun bey nedir bu mor ve ötesinin hali allah aşkına?
    +nasıl yani neyi var ki grubumunuzun? yeni albümümüz de çıktı.
    -çıktı da ne oldu haruncuğum. bak ben yıllardan beri sizi takip ederim. bi türlü gerekli patlamayı yapamadınız. ingilizce söylediniz olmadı, türkçe söylediniz olmadı, toplumcu sosyal mesaj vermek istediniz, savaş karşıtı oldunuz hiç olmadı. naaptınız şimdi? ajda pekkan'ın "yaz yaz" parçasını söylediniz oldu mu şimdi? bakın sizinle başlayanlar nerelere geldi. bugün bir duman olsun, bir teoman olsun ortalığı kasıp kavuruyor.
    +eee?
    -eeesi şu bana kalırsa yeni albümünüzde son bir kez istiklal marşını söyleyip dağılın.

    gibi örnekleri olan şaheser.

  • güzel anlatmış, yalnızlığı seçenlerin derdini.

    bir sahaf kitabındaki nem ve küften
    elime geçen inanılmaz sevinci
    birilerine geçirememekten
    gelişti bende bu bireysellik bilinci

  • bilindik pazaryeri platformları dışında kredi kartıyla alışveriş yaptığınız sitelerde dikkat etmeniz gereken şeylerden bahsetmek istiyorum.

    öncelikle son zamanlarda "yaprak site dolandırıcılığı" yani bilindik sitelerin birebir aynısı yapılarak dolandırma olayları çok arttı. bilgisayar/telefon bilgisi yalnızca temel düzeyde olan kullanıcılar bu tarz şeyleri bilmiyor ve google'da "villa kirala, otel rezervasyonu, x otel oda kirala" gibi anahtar kelimeleri kullanarak bu "yaprak sitelere" yani orijinalinin birebir aynısı şekilde yapılmış sitelere denk geliyorlar ve dolandırılıyorlar.

    bir tanıdığımın da başına gelmişti, termal otelden rezervasyon yaptığını zannederek kredi kartıyla ödeme yapıyor, fakat ortada otel falan yok, ödediği para direkt dolandırıcıya gitmiş olmuştu. internet sektörüyle ilgili çalıştığım için benden yardımcı olmamı rica etti ve biraz uğraştığımda dolandıran kişiyi tanıdığımı fark ettim ve araya birilerini sokarak parasını geri almıştık tanıdığın. * peki bu tarz işlemlerde hem kart güvenliğini sağlayıp, hem de sitenin orijinal olduğundan nasıl emin olabilirsiniz ? kısacası nasıl dolandırılmazsınız ? işinize yarayacak bazı bilgiler vereyim;

    1-)bilindik ilan platformlarındaki(sahibinden, letgo vs) üzerinden mesaj olarak gönderilen linklere tıklayarak kesinlikle ödeme yapmayın, karşınıza o sitelerin birebir aynısı çıksa bile emin olun ki bir yaprak site yani kopya site ile karşı karşıyasınız, yaptığınız ödeme platforma değil direkt olarak dolandırıcıya geçmiş olacak.

    2-) öncelikle google'ın algoritmasının şu an bet siteleri tarafından inanılmaz bir şekilde manipüle edildiğinin farkında olun. normal bir şey aradığınızda bile ".fr, .it, .be" gibi domainler çıkıyor ve bunlar sizi bet sitelerine yönlendiriyor, ya da yaprak siteye yönlendiriyor ve dolandırılmanızı sağlıyor, girdiğiniz domainin doğru domain olduğundan tamamen emin olmalısınız, domain whois üzerinden girdiğiniz sitenin adını ve uzantısını girerek o domainin hangi yılda kayıt edildiğini, kim tarafından kayıt edildiğini vs sorgulayabilirsiniz, fakat bu kesin bir doğrulama yöntemi değildir yani yıllardır açık olan yenilemesi geçtiği için düşmüş bir domaini dolandırıcı yenileyerek üzerine almış olabiliyor.

    3-)google'da arattığınız anahtar kelimelerde girdiğiniz sitedeki fonksiyonların aktif olup olmadığını mutlaka kontrol edin, ne demek mi istiyorum ? yaprak sitelerde(kopya sitelerde) genellikle yalnızca ödeme kısmıyla ilgili fonksiyonlar çalışır vaziyette olur, yani "iletişim" vb sayfalara girdiğinizde oradaki fonksiyonların hiçbiri çalışmaz, sayfadaki butonların birçoğu pasif durumda olur ve tıkladığınızda herhangi bir işlev gerçekleşmez.

    4-)bir anahtar kelime arattığınızda(x otel rezervasyonu, x otel oda kiralama gibi düşünebilirsiniz anahtar kelimeyi) aynı isimle kaç tane site bulunduğuna dikkat edin. örneğin "ihearditallbefore otel rezervasyonu" yazdınız ve bununla ilgili farklı domain isimleriyle 3-4 tane site çıktı, buradan şunu anlamalısınız ki dolandırılmaya bir nefes kadar yakınsınız, hiçbir şekilde doğru/orijinal siteyi bulmakla uğraşmayın ve bilindik platformlardan/mobil uygulamalardan rezervasyon yapmayı deneyin, diğer türlü %99 ihtimalle dolandırılırsınız.

    5-)bir siteye girdiğinizde yukarıda yeşil kilit işaretinin olmasının yani "bu site güvenli/ssl sertifikası mevcut" yazmasının hiçbir önemi yoktur. yani aklınızda "he demek ki orijinal ve güvenilir bir site" fikri canlanmasın, çünkü ssl sertifikaları bedavaya alınabilen bir şey ve dolandırıcılar da güven sağlayabilmek adına zaten ilk olarak bu gibi işlemleri hallediyor.

    6-)sanal kart kullanmanız gerçekten çok önemli, yani "nasıl olsa şifre gelmeden kartımdan para çekemezler" diye düşünmeyin, evet tr içi işlemlerde şifresiz işlem yapılması çok zor, fakat yurtdışı sistemlerini kullanarak kartınızdan çok ciddi miktarlarda para çekebilirler ve bunu tamamen şifresiz yapabilirler, o yüzden internet üzerindeki tüm işlemleriniz için sanal kart oluşturun ve sanal kartınızda yalnızca işlem yapacağınız tutar kadar para bulunsun, limitinizin hepsini tanımlamayın.

    birilerinin işine yaraması dileğiyle.

  • kolin inşaat'ın beni zevkten dört köşe eden hareketi. zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede, kolin inşaat için çalışan ve zaman zaman köylülere saldıran 50 özel güvenlik görevlisi işten atılmış. güvenlik personeli "bize iş garantisi verip, köylülere saldırttılar. şimdi de işten attılar" diyor.

    beter olun lan. darısı para için millete saldıran tüm köpeklerin başına...

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27553732.asp

  • son yıllarda beşiktaşımıza gelen en efektif futbolcu olduğu yetmezmiş gibi tam bir karakter abidesi de olan topçumuzdur. seneye tolga'nın durumu ne olur bilinmez ama eğer kalırsa kaptanlık bandını da kendisine takmamız lazım. ayrıca bildiği diller sayesinde takımda en fazla futbolcuyla anlaşıp iletişim kurabilen oyuncu da mario gomezdir muhtemelen. ana dili almanca olan almancılarımız ve vatandaşı beck malum zaten, geri kalan yabancılarımızdan kanadalı-arjantinli-brezilyalı-portekizli-ispanyol olanlarla da zaten ikinci dili olan ispanyolca ve advance ingilizcesiyle (maç sonu röportajlarını inigilizce veriyor zaten) çok rahat iletişim kuruyordur. geriye bir tek mustafa pektemek falan kalıyor, onla da muhatap olmasın zaten, ne gerek var, pektemek gitsin almanca öğrensin peşinde gezsin gomez'in.