hesabın var mı? giriş yap

  • "ben ayrıldığım kişiye geri dönmem"

    evlendik.

    hatırlamakla kalmıyor haftada bir kaç kez kendisine de hatırlatıyorum.

  • hep dikkatimi çekmiştir, bu aktrollerde 2 iq üstü insan görmedim hiç.

    mesela başlığı açan şahısta "ben neden 20 tlye benzin alıyorum?" diye soramıyor çünkü düşük iq'su buna müsaade etmiyor.

    ya da bazı gerçekleştirdiği olaylar yüzünden dili yıpranmış olacak ki, bunu telaffuz etmekte zorlanıyor.

    tanım: olması gerekendir.

    edit: imla

    edit2: başlık başa kalmış, başlığı açan şahıs 30'dan 20'ye düştü hükümet ahepeye teşekkürler diyordu.

  • bazen kime ait olduğu belli olmayan isimlerdir.

    durum diye bi kayıt yapmışım zamanında aradım durum ne abi dedim çıktı geliyor dedi. dürümcüymüş..

  • torpilsiz iş bulabilen bir tane akp'li olmadığı için şaşırılmaması gereken haberdir...

    adamların kümülatif iq'su bile 90 etmiyor, başka türlü nasıl iş bulacaklar?

  • bir yazı başlığıydı sanırım, kitaplığımı düzene koyarken, atmaya karar verdiğim dergilerden birinde gördüm. o kadar haklı geldi ki. hayatın sıkıcılığı, yaşadığımız depresyonlar, bunalımlar, ayrılıklar, hüzünler, iç sıkıntıları.. anneye anlatsan, anne üzülür çünkü. dayanamaz. karnının ağrıdığını söylediğinde gece uyanıp yanına gelen, kapıdan yüzünü görüp ağrı çekip çekmediğini anlamaya çalışan anne, platonik aşık olduğunuzu öğrense kötü olur mesela. yüreciği kaldırmaz.
    bazı acıları ise anlayamaz nedense. anlayamazmış gibi göründüğü acılar da vardır o anne-çocuk dengesini korumak uğruna. bu yüzden saklı kalır bazı acılar.
    -anne, denir bazen.
    -he annesinin gülü, der. biter her şey.
    nasıl denir ki, anne ben olmayacak bir işe giriştim diye. ya da anne ben bi bok yedim, cezasını çekiyorum, nasıl denir.
    denmez.
    anneye gülümsenir arada.
    şöyle bir bakar anne, "ne o, hasta mısın" der. "başım ağrıyo biraz" denir. "yat uyu biraz" der anne. süt getirir, içirir. odaya gidip kapı kapanınca ağlanır belki. ama anneye duyurulmaz hıçkırıklar.
    annenin sandığı kadar mutlu olamaz kimse. anneye biraz rol yapılır.

  • bunun adı heyecan değil de daha ciddi bir müsabaka izleme zevki bence. euroleague'e bakınca sadece oyuncuların değil stratejilerin de sahada olduğunu görüyorum ben. basketbol çok daha fazla fikir oyunu oluyor avrupa'da. ve evet bu sanki beni daha çok cezbediyor. ama şöyle bir şey var. ne olursa olsun lebron, kawhi, durant, curry, davis, lillard veya harden izleyemiyorsun avrupa'da.

  • normal sezon bugün itibariyle tamamlandı ve haftaya cumartesi wild card turu başlayacak. bu entryde wild card yapan takımlardan bahsedeceğim.

    new england patriots: son şampiyon sezona fikstür avantajının da etkisiyle 8de 8 yaparak başlamıştı. ancak son hafta evinde dolphins'e kaybederek wild carda kaldılar. 2009'dan sonra ilk kez wild card oynayacaklar. titans onları bu turda pek zorlayamaz ama patriots superbowl yapar mı emin değilim bu sene.

    tenessee titans: daha önceki 3 sezonda olduğu gibi titans bu sezonu da 9-7 bitirdi ve 2017'de olduğu gibi playoff oynamaya hak kazandı. bana göre bu takımın maksimumu da bu. oyunculuğu döneminde patriots'la 3 şampiyonluk yaşayan koç mike vrabel ve 5. haftdan itibaren mariota'nın yerini alan ryan tannehill ilk playoff maçlarına çıkacak ve altışar yüzüğü bulunan belichick brady ikilisine karşı işleri çok zor.

    buffalo bills: bills ligin en iyi savunma yapan takımlarından biri ancak hücumda josh allen'in iyi performansına rağmen kısıtlılar. bu da onları bahis siteleri nezdinde superbowl'u kazanma olasılığı en düşük takım yapıyor. houston karşısında favori değiller ancak kazanmaları da çok büyük sürpriz olmaz.

    houston texans: texans da rakibinin tersine savunmada kötü hücumda iyi. bana göre tam bir normal sezonu takımı. bills maçı çetin geçecektir.

    philadelphia eagles: eaglew rams'den kötü dereceye sahip olmasına rağmen nfc east birincisi olarak playoff yaptı. bu sene gerçekten çok inişli çıkışlı ve sakatlık sorunlarıyla geçti, buna rağmen son 4 maçı kazandılar. sürekli sakatlık sorunu yaşayan qb carston wentz ironik şekilde şu anda takımdaki yıldızlardan tek sağlıklı olanı. bu kadar sakatlık sıkıntısı olmasaydı koç doug peterson şapkadan tavşan çıkarır derdim ama bu şartlarda seahawks'ı geçmeleri çok zor.

    seattle seahawks: seahawks için olumlu şeyler; deplasmandaki 7-1lik dereceleri ve russel wilson'un mvp standartlarında bir sezon geçirmesi. kolu kanadı kırık eagles'ı geçerler ama sonrası zor gözüküyor.

    minnesota vikings: kirk cousins belki de istikrarsızlığın tanımı. haftaya pazar iyi cousins'ı mı kötü cousins'ı mı izleyeceğiz büyük muamma. bu sene vikings deplasmanlarda kazanma derecesine sahip hiçbir takımı yenemedi. ayrıca son playoff deplasman galibiyetini 2004'de aldı. iyi bir sezon geçiren dalvin cook büyük ihtimal pazar günü sahada olacak ama superdome'da saints'ı yenmeleri için sıradışı şeyler olması gerekiyor.

    new orleans saints: saints, izlemekten en keyif aldığım takımlardan biri. sezon başında başparmağından ameliyat olan drew brees çok formda. micheal thomas da aynı şekilde. geçen sene verilmeyen passing interference kararıyla superbowl yapamamışlardı. bu sene her ne kadar superbowl yolları çok engebeli olsa da başaracaklarını düşünüyorum. wild cardda vikings'i geçmeleri çok olası.

  • michio kaku’nun geleceğin fiziği adlı kitabında idda ettiği bilimsel bir açıklama.

    bu konuyu uzun süredir araştırıyordum ve az çok fizikle ilgilenen kesmin büyük bir çoğunluğu 2 milyon ışık yılı uzaklıkdaki andromeda galaksisine ışık hızına yakın bir hızda gidilirse kaç yılda gidilir? sorusuna yaklaşık 2 milyon yılda gidilir diyeceğinden eminim.

    bunun öyle olmadığını biliyordum ancak farkın bu kadar büyük boyutlarda olacağı aklıma hiç gelmemişti.

    oncelikle kısa ve öz bir şekilde açıklamam gerekirse evet ışık hızı ile andromeda galaksisine 2 milyon yılda gidilir ama kime göre? dünyada bekleyen insanlara göre. uzay gemisinde ışık hızına yakın bir hızda ilerleyen insana göre zaman çok yavaş akacağından sadece 23 yılda diğer galaksi sistemine ulaşmış olacak. bizlere göre onlarca yıl alan yıldızlara belki birkaç saat içinde gitmiş olacak.

    bugüne kadar çogumuza bu bilginin verilmediğinden adım gibi eminim. çünkü diğer yıldızlara gidebilmek için uzay gemisinde çoğalıp onlarca kuşak sonrası neslimizin ancak ulaşabileceği yerler olarak hayal edildi hep.

    michio kaku’ya göre ramjet füzyonu sayesinde sürekli çalışan 1000 tonluk ramjet motorunun saniye kare başına 9,8 metrelik bir ivme sağlayabilmesi halinde (ki bu dünya’da hissedilen kütle-çekim ivmesidir) bir yıl içinde ışık hızının yüzde 77’sine ulaşabilmesi mümkün.

    bu ramjet füzyonu uzayda her yerde bulunan hidrojen gazını sıkıştırıp elektrik ve manyetik alanlar ile ısıtıp hidrojeni helyuma çevirerek oluşan füzyon.

    kısacası bir motoru güçlü bir şekilde sürekli çalıştırırsanız yavaş yavaş da olsa ışık hızına yaklaşırsınız. hiçbir zaman ışık hızına ulaşamasınız ama gerek de yok.

    einstein’ın görelilik teorisine göre, zaman hızlanan bir rokette yavaşlar, böylece dünyada milyonlarca yıl geçmiş olmasına rağmen, astronotlar bu olaya göre sadece 23 yıl yaşlanmış olacaklar.