hesabın var mı? giriş yap

  • (bkz: captain here)

    köprülere binen 2 çok büyük yük vardır.

    1- üzerinde hareket eden araçların yarattığı eşlenik rezonans:
    araçların süspansiyonları ile yumuşattığı haraketler araçların aynı anda çoğunluğu arasında aynı frekansa ulaşırsa köprüyü esnetip yamultmaya başlar. bu yüzden köprülere frekansları farklılaştırsın diye ufak virajlar, tümsekler ve minik kasisler konulur.
    bu videoda açıkça anlaşılabilir

    2- rüzgar rezonans yükü:
    köprüler genelde iki vadi arasına kurulur. bu yüzden vadilerden akan sert rüzgarlara maruz kalırlar. yapısal olarak bu yük düşünülmezse köprüye binen yük köprüyü yamultmaya başlar.
    bu videoda açıkça anlaşılabilir

    tüm bunlardan kurtulmak için köprünün gidiş - geliş yönleri arasına hava akımını parçalayacak detaylar da ekleyerek bir açıklık bırakılabilir. düm düz ve sabit hızların yaratacağı eşlenik rezonanstan korunmak için ufak virajlar, tümsekler ve minik kasisler eklenebilir. ayrıca köprü bloklar halinde yapılır ve iki bloğun bir birine bağlandığı noktalar arası esnemeyi sağlayacak detaylar eklenir.

    bu tuhaf tasarımın sebebi binecek aşırı yükleri dağıtmak ve önlemektir.

  • yeni sezonu beklerken bugun yayinlanan fragmaniyla ilgili gerçeklesme orani %99 olan bir ongorulerde bulundugum dizi.

    --- spoiler ---

    -kuzey cephesi:
    kuzey cephesinde toplanan bir ordu tekrar winterfell'i almak icin yola koyulur. bu ordunun icerisinde olan bir isim, fragmanin verdigi spoilera göre ser davos. fotograf
    burada dikkat çeken sey ise arkadaki stark bayragi.
    burda anti parantez bir sey soyleyeyim:
    fragmanin en basinda ser davos, jon snow'un itiyle birilerine karsi kiliç çekmis durumda. buyuk ihtimal jon snow'un öcünü alip, wildling ordusuyla guneye dogru yureyecek tekrardan.
    jon snow'un hemen geri donmeyecegini varsayarsak, stark ordusuna liderlik edecek kisi sansa stark. cunku fragmanda sansa'nin intikam mesajlarina da yer verilmis. bunun disinda sansaya amca benjen stark, bran stark yardim edecek olabilir. ancak fragmanda sansa'nin kiyafetine dikkat ederseniz stark amblemini gorursunuz.
    foto
    ser davos, hem stannis'in savasini devam ettirmek, hem de ölüler tarafindan iki taraf arasinda sıkıştıkları için wildlings'i ikna eder ve guneye winterfell'e yurur stark sancaklariyla.

    -winterfell: starklar kazaniyor bu savasi zar zor da olsa(nerden anladik? fragmanda surekli bu savastaki karsi tarafin ne kadar guclu ve organize bir ordusu oldugunu gostermis). hatta winterfell'in kapisini da wildling dev aciyor.
    foto

    -jon snow: dizinin sonraki sezon icin bi cesit marketingine malzeme olacagini dusunuyorum. eger geri donme durumu olursa bu dizinin son bolumu veya sondan bir onceki bolum olacak.
    buyuk bir beklenti yarattilar, bu beklentiyi son bolumde son sahnelere dogru bize gostererek, bombayi patlatcaklar ve istedikleri "herkesin bu diziyle ilgili konusma" etkisini tuketiciler uzerinde yaratacaklar. cunku gunumuz marketing'inin en etkili alani artik reklamlar degil, insanlarin kendileri arasinda konusmasi. buzz yani. bunu bu sezonun afisinden ve yarattigi etkiden de anliyoruz ki adamlarin marketing teknigi bu sekilde .

    -arya: yeni bir sans aliyor. dayak mayakla kendine gelecek, bu sirada teskilatin yeni sirlarini goruyoruz. dizinin ilerisine bir yatirim oluyor sanirim daha sonradan onemli bir rol vercekler ama bu sezon tekrar yetisme evresini izleyecegiz. eger bize bu gecirdigi zorlu zamanlari gozumuze gozumuze sokuyorsa, ned stark gibi ani bir sekilde öldürülecegini dusunmek zor olur. bu acidan tahminimce ileride, surekli sayikladigi isimlerden birisini öldürecek. bu listede cok onemli kisiler kalmadigindan dolayi, bu kisi bence cersei.

    -lannisterlar yani o kadar sıkıcı bir hal aldi ki bu dizide resmen zaman geçirmek için varlar. bu yeniden dirittikleri mountain herkesi gorunuse gore sikicek, iste dincileri falan.

    -khalesi de ayni sekilde sıkıcı. aynen lost'a yavas yavas ceviriyorlar diziyi su hikayelerle. neymis "ya iste aldi ejderha gitti koydu bi yere aaa dothrakiler" simdi 10 bolum bunun aptal hikayesini izlicez amk.. bu arada cok iyi kilic kullanan targeryen bir adam goruyoruz. acaba bir askeri mi yoksa targeryen ailesine mensup birisi mi merak ettim. foto
    edit: beni uyaran yazarlara tesekkurler, bu kisi arthur dayne
    --- spoiler ---

    edit: imla.

  • bunlar vurduğu her rus savaş aracını "x ülkeden gelen/alınan y silahıyla vurduk" diyorlar mı yoksa bu haberler sadece bayraktar'a özel mi yayılıyor? bu yapılan büyük yanlış.

  • uzun süreli ciddi bir ilişkinin en güzel yerinde er kişi sevgilisi tarafından “ailem seninle tanışmak istiyor” denilerek ilk yemeğe davet edilir. kahramanımız, gülşen bubikoğlu’nu istemeye giden tarık akan kıvamında hazırlanır, en güzel elbiseler giyilir. güzel de bir kanyaklı pasta alınıp ebeveynlerin huzuruna çıkılır. ilk salaklık anı atlatılıp ortama ısınılır. yemekler güzeldir, muhabbet koyudur, baba da beşiktaşlıdır hatta. ilk yemek için mükemmeldir her şey. yemek biter anneye “elinize sağlık” içerikli birçok övgü dizilir. baba da “hadi ellerini yıka da bir tavla atalım, kızım arkadaşına banyonun yerini göster elini yıkasın” der bu sırada. bunun üzerine er kişi ortamın sıcaklığı ve samimiyetin verdiği salaklıkla şu cümleyi sarfeder:
    - zahmet etmeyin efendim biliyorum.**

  • başlık: şu an üzerimdekilerin fiyatı 940 tl

    1. adidas adi specific ayakkabı- 165 tl
    french connection kot- 235 tl
    henleys gömlek- 110 tl
    ck boxer- 45 tl
    rayban gözlük- 385 tl

    2. yani üstünde bişi olmasa 5 para etmezsin.