hesabın var mı? giriş yap

  • en iyi olmak estetikle alakalı ise ronaldinho gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olurdu.

    bu adam inzaghi'den beleş golcü pozisyon alması + fenomen ronaldo'dan bitiricilik + ibrahimoviç'ten de fizik almış. hile gibi bir şey.

  • habertürk'teki köşesinde sarı eşkiyalar başlığıyla yazdığı yazıdır.

    sarı eşkıyalar

    birisi şu istanbul’daki taksi sorununa allah aşkına el atsın.

    artık istanbul’da pek az taksi, bolca sarı eşkıya var.

    özellikle de kentin merkezinde.

    bunların türk müşteri ile pek alakaları yok.

    hepsi turist peşinde.

    genelde taksim, laleli, mecidiyeköy cevahir alışveriş merkezi gibi özellikle arap turistlerin yoğun olduğu bölgelerde konuşlanıyorlar.

    işleri turist dolandırmak.

    taksim’de bizim gazetenin önünde her gün kavga var.

    50 liralık yol için 100 dolar istiyorlar.

    olay çıkıyor.

    bu taksiler çift çift geziyorlar ve olay çıktığında turistin etrafını sarıp, argo tabir ile boğuntuya getiriyorlar. turist canını kurtarmak için parayı vermek zorunda kalıyor.

    bu taksileri yolda görürseniz asla durmuyorlar.

    bir an önce yeniden karargah haline getirdikleri yukarıda saydığım bölgelere ulaşıp, yeni bir turisti söğüşlemek için hızla yerlerine dönüyorlar.

    türk vatandaşları ile tek alakaları, yolda bir türk sürücü ile sorun yaşarlarsa onu kadın erkek demeden dövmekten ibaret

    bunlara doğru düzgün bir denetim falan da yok.

    benim saydığım yerlerde konuşlandıklarını da herkes biliyor ama buralarda ne bir polis ne bir denetim.

    denetim olsa evrak sormaya gerek yok. zaten tipine bakıp lisansını iptal edersin ama zaten çoğu lisanssız.

    plaka sahipleri otomobillerini istanbul’un bildik, efendi taksicilerine değil, bu serserilere kiralamayı tercih ediyorlar çünkü daha fazla yevmiye veriyorlar.

    bu yüzden de düzgün taksici esnafı iş bulamıyor. kiralayacak taksi plakalı otomobil bulamıyor.

    kötü şoför iyi şoförü kovuyor.

    ve ak parti’nin kontrolündeki ibb meclisi, bu rezaleti bir nebze olsun zapturapt altına alacak taksi projesine bir türlü izin vermiyor.

    istanbullu çileden çıkıp tehlikeye dönüşen bu duruma katlanmak zorunda bırakılıyor.

    haberturk

  • kimliği bugün ünlü youtuber charmquell tarafından ortaya çıkartılmıştır. gerçek ismi eda sak'tır. olay lise yıllarında üye olduğu linkin park ile ilgili bir siteye koyduğu profil fotoğrafı ile başlamıştır. daha sonra çeşitli sitelerde virüs olarak ayça_22 adıyla yayılmış ve fenomen haline gelmiştir. hepimizin nereden geldiğini ve neden popüler olduğunu asla bilmediğimiz bu fotoğrafın hikayesi bugün itibarıyla ortaya çıkmıştır.

    hikayeyi daha detaylı öğrenmeniz için linki buraya bırakıyorum: ayça_22 kimdir?

    gerçek ayça_22 olan eda sak'ın video altına yaptığı yorumu ise buradan görebilirsiniz: https://eksiup.com/p/yu6252378gdu

    edit: başka birisi hesap açıp yorum yazmış olabilir, ona göre okuyun. (hesabın bir gün sonra fake olduğu ortaya çıktı ve yorum kaldırıldı.)

    edit 2: olay twitter'a düştükten sonra birçok kişi eda sak'ı tanıdığını ve kendisinin ayça_22 olmadığını söyledi. aynı kişilerin verdiği bilgilere göre eda sak, amerika'da yaşıyor ve fotoğraftaki kadınla alakası yok. amerika'da yaşadığı bilgisi videoda yayınlanan bilgiyle de uyuşuyor.

    yine twitter'da paylaşılan bir tweete göre ayça_22'nin eda sak olmadığını anlıyoruz. kendisini tanıyan kişiler fotoğraf paylaşarak bu durumu kanıtlıyor. silinirse diye görsel

    başka bir tweet'te yazılanlara göre, kendisini tanıyan bir kişi isminin begüm olduğunu söylüyor. fenomen haline gelen fotoğrafta kolye üzerinde "begüm" yazdığı açıkça belli olmasa da kolyenin bir kısmında "güm" yazdığını görebiliyoruz. bu ihtimal de ismin begüm olma ihtimalini güçlendiriyor. silinirse diye görsel

    aynı tweette başka bir detay daha var. tweet'i atan kişi begüm'ün bir ön ismi olduğunu, bu ismin m harfiyle, soyadınınsa p harfiyle başladığını söylüyor. bu bilgi bizim için çok önemli, çünkü veritabanlarında bulacağımız bilgileri doğrulama imkanı veriyor.

    internette küçük bir araştırma yaptıktan sonra bir müzik dinleme sitesinde maide begüm pekkanlı adında bir profile ulaşıyoruz. bu da bir önceki tweet'te verilen bilgilerle tamamen uyuşuyor.

    elimizdeki bütün veriler birbiriyle uyuşuyor fakat bir problemimiz daha var. maide begüm pekkanlı'nın bu profili gerçek mi yoksa charmquell'in videosuna atılan yorum gibi tezgah mı? bu bilgiyi doğrulamak zorunda kalıyoruz.

    aynı müzik profilinindeki favori şarkılar kısmına göz attığımızda 10 yıl önce yüklenen bazı şarkıların favorilere eklendiğini görüyoruz. yani yüksek ihtimalle bu profil 10 yıldır aktif ve birkaç şarkı favorilere eklenip bir daha hiç kullanılmamış. ya da bize birisi çok büyük bir tezgah kuruyor. ben şahsen tezgah olduğunu düşünmüyorum, çünkü tezgah olsaydı bilgilere daha açık ve kolay yerlerden ulaşabilirdik. görünüşe göre maide begüm pekkanlı bu durumdan oldukça rahatsız olacak ki kendini internette kaybettirmek için çok uğraşmış.

    maide begüm pekkanlı'yı google üzerinde arattığımızda hiçbir veriye ulaşamıyoruz. bu nedenle ismini instagram'da aratıyoruz. arattığımızda ise karşımıza bir profil çıkıyor fakat profil resminde kendisi olmadığı için yine doğrulayamıyoruz. bu nedenle farklı yönteme başvurmak zorundayız.

    müzik dinleme sitesindeki maide begüm pekkan'ın favorilere eklediği şarkılar mert dürgen adında bir sanatçıya ait. yani begüm bu kişiyi tanıyor olabilir. bu nedenle instagram'da mert dürgen'in ismini aratıyoruz ve bu profile ulaşıyoruz. hesap herkese açık olduğu için takip ettiği ve takip edilen kişileri görebiliyoruz. bu listelerde begüm adını arattığımızda bir üstte yazılı maide begüm pekkan'ın profili çıkıyor. yani begüm ve mert birbirini tanıyor. hatta instagram'dan takipleşiyorlar. böylece instagram profilinin begüm'e ait olduğunu doğruluyoruz.

    sonuç: ayça_22 kesinlikle eda sak değil. charmquell çok iyi izler yakalayıp eda sak adında bir kadına ulaşsa da birçok kişi tarafından eda sak'ın başka biri olduğu kanıtlandı. ayrıca charmquell, entry'nin başında sahte eda sak'ın yaptığı yorumu videosunun altından kaldırdı. yıllardır merak edilen sır perdesi aralandı ve gönüllerimize taht kuran ayça_22'nin maide begüm pekkanlı olduğu kanıtlandı. emeği geçen herkese teşekkürler. begüm hanım'ın yolu açık olsun. kendisini seviyoruz.

    bir diğer edit: charmquell, ayça_22'yi bulabilmek için bizi keklemiş.

    dipnot: bu entry'deki bilgilerin tamamının internette herkese açık bilgilerden toplandığını ve kişisel hakları ihlal eden bir paylaşım yapmadığımı belirtmek isterim. yine de ismi geçen kişiler rahatsız oldularsa bana ulaşıp bilgilerinin silinmesini isteyebilirler.

  • şimdi şöyle bir şey var ki, kediler nereye def-i hacet edeceklerini bilmiyorlar. bu alışkanlıklarını yetişkin kedileri izleyerek öğreniyorlar. "hmm bir yere giriyoruz, oraya çömeldikten sonra sabit bir yere gözümüzü kırpmadan bakıyoruz ve işimizi görüyoruz. sonra da böyle fışı fışı kollarımızı oynatıyoruz" şeklinde bir öğrenim söz konusu.

    ancak olayı yanlış anlayanlar da yok değil.
    kum kabına giriliyor, orada hacet gideriliyor. buraya kadar normal. bu noktaya kadar bir problem yok. ders iyi tatbik edilmiş, özümsenmiş. uygulama da kusursuz.
    ancak bundan sonra kritik bir hata var; pisliğin üstünü kapatma maksadıyla yapılan fışı fışı hareketinin kumun içinde yapılması gerekiyor. kum kabından çıktıktan sonra, parkelerin üzerinde değil. o yanlış. orada ezbercilik var.

  • sabahın köründe kalkılır, integraller türevler kalın kalın kitaplar bitirilir. sınavlar sınavlar geçilir. çok okullar bitirilir.

    dayısı şirketin sahibi diye ortaokul terk eleman üç kuruş maaşa çalıştığınız yerde başınıza müdür verilir.

    işte o andır...

  • 15 temmuz 2003 tarihinde başlanan ve 5 ocak 2017 (bugün) açılacak olan ulaşım hattıdır. (kaynak1, kaynak2, kaynak3)

    13,5 yıldan bahsediyoruz dikkat ederseniz.

    13,5 yıl önce çocuğuna hamile keçiörenli bir ana bugün onu ortaokula gönderiyor.
    13,5 yıl önce keçiörenli bir ortaokul öğrencisi bugün iş güç sahibi.
    13,5 yıl önce ankara'nın nüfusu 4 milyondu, bugün en az 5 milyon.
    13,5 yıl önce facebook henüz kurulmamıştı.
    13,5 yıl önce ilk iphone'un piyasaya sürülmesine 4 yıl vardı.
    13,5 yıl önce ramazan ayı kasım ayına denk geliyordu.
    13,5 yıl önce melih gökçek ankara büyükşehir belediye başkanıydı ve 55 yaşındaydı, bugün kendisi hala ankara büyükşehir belediye başkanı ama 68 yaşında.

    nasa'nın kurulmasından sonra (1958) neil armstrong'un ay'a ayak basması (1969) 11 yıl sürmüş, ama keçiören metrosunun başlamasıyla bir ankaralı'nın o metroya ayak basması arasında 13,5 yıl var.

    "bu, insanlık için küçük bir adım olabilir ancak bir ankaralı için büyük bir adım."

  • küçük işletmelerin geliri aylık ortalama kazancı 10-20 bin tl aralığındadır. bunlar harbiden küçük olanlar tabi. normal küçüklükte olanlar 30-50 bin tl arası kazanır.

    türkiye'de eğitim, diploma vs. para kazandırmaz. dünyanın hiçbir yerinde maaşlı çalışan zengin olamaz bu ayrı bir konu ama türkiye'de maaşlı çalışarak orta sınıfa bile gelinemiyor şu an.

    onun dışında emekli olmak falan geçelim. emeklilik yaşı 65. bugün emekli olana kadar yaşayacak mıyız o bile meçhul. verdikleri maaş ise 3 kuruş. sen 3-5 bin tl maaş alıp 2.5-3 bin tl de emekli maaşı aldığın da ne olacak?

    adam kazancının fazlasını biriktirse emekli maaşı olarak alacağın paranın 2 katını faizle alır. en kötü parasını altına falan koysa siz emekli olduktan sonra 40 sene boyunca alacağınız maaşın kat kat fazlasını cebine koymuş olur adam.

    kendimizi avutmaya gerek yok. türkiye'de bir bakkal bile profesörden de doktordan da fazla kazanır.

    siz de kendinize güveniyorsanız yaparsınız bu işleri. güvenmiyorsanız da yapacak bir şey yok. ben bu işi yapamam diyorsan paranla nasıl yatırım yapacağını araştırırsın. maaşlı çalışırsın ama paranla risk alırsın.

    aksi takdirde avrupa'da çocuğun biriktirdiği harçlık kadar maaş alırsın.

    bugün almanya'da bir çocuğa günlük 10 euro harçlık verseler ve çocuk bunu 30 gün biriktirse 300 euro yapıyor. tl karşılığı 4800 tl.

    yani almanya'da bir velet harçlıkları ile sizi işe alıp çalıştırabilir. durum bu.

  • babamın 4. golden sonra verdiği tepki;

    "ulan ingiltere'nin anadolu takımları ne güzel oynuyor öyle."

  • ciciş kardeşler esra ve ceyda'nın umreye gitmesiyle başlayan ülkemiz üzerindeki karabulut serisinin yeni bir basamağı

  • yeni meyveleri gördün mü, yaz meyvelerine şöyle bir baksaydın derken göğüslerini gösterir gibi yaptı sanırım :) hangi meyveleri?

    adam erik dedi ya. kütür kütür :)