hesabın var mı? giriş yap

  • -ahmet nasılsın?
    *sence?
    -haahahah üzüldün mü ayyy kıyamam yıaa
    *lan!
    -çok mu seviyomuş beni? çok mu inanmış benim kabul edeceğime? çok mu kendini bi bok zannetmiş? hahahaahahahahahahahahahahahhahahaha.
    *seni var ya!
    -ahahahaahahaha. tamam tamam şaka yaptım. teklifini düşündüm. ciddi ciddi hem de.
    *hadi len
    -gerçekten bak
    *allah allah. ee?
    -hahahaahah. ulan gene umutlandı yaa hahaahah.

  • 6 sigma prensibi ile gerçekleştirilen mimaridir:

    1 - altı tane kova temin edilir.
    2 - bunlar kırmızıya boyanır.
    3 - her birinin üzerine sırasıyla y,a,n,g,ı,n harfleri yazılır.
    4 - kumla doldurulur.
    5 - simetrik dizilir.
    6 - etrafına bina örülür.

  • göğsümüzü kabartan bir olay.
    peki kim bu pilot? nasıl oluyor da hem siyahi hem türk oluyor? hızlıca bir tanıyalım.

    adı ahmet ali çelikten. soyadı kanunundan önce halk arasında arap ahmet olarak biliniyor. 1883 izmir doğumlu. o zamanlar nüfus kayıtları pek düzgün olmadığından kökeni net değil ama iddialara göre büyükannesi istanbul'da köle olarak satılan bir nijeryalı. annesi zenciye emine hanım ve babası ali bey de afrika asıllı birer türk.

    ahmet ali çelikten aslında denizci olmak istiyor. bu amaçla haddehane mektebi'ni bitirerek üsteğmen ünvanını alıyor. sonrasında yeşilköy deniz tayyare mektebi'nde eğitimine devam ediyor. ancak bu sırada birinci dünya savaşı yaklaşmakta. osmanlı devleti askeri havacılığın gerekliliğinin farkına vararak pilot yetiştirmek için atılımda bulunuyor. yetiştirilmek üzere fransa'ya gruplar halinde gönderilecek adaylardan biri olarak seçilen çelikten böylece pilotluğa geçiş yapmış oluyor. 1916 yılında mezun olup ilk uçuşunu yaptığında farkında olmasa da dünyanın ilk siyahi pilotu ünvanını alıyor.

    görsel

    birinci dünya savaşına katılan "siyahi" pilotların sayısı oldukça az. üstelik o dönemde ırkçılığa maruz kalıyorlar. öyle ki afro-amerikan bir pilot olan eugene jacques bullard'ın abd ordusunda pilotluk yapmasına izin verilmiyor. bu yüzden bullard birinci dünya savaşına fransa filosunda katılıyor. ancak ilk uçuşunu 1917'de yapması nedeniyle ilk siyahi pilot olma şansını yitiriyor.

    ahmet ali çelikten uzun bir süre orduya hizmet edip 1949 yılında emekliye ayrılıyor ve 1969'da yaşamını yitiriyor. ailesindeki birçok kişi onu örnek alarak açtığı yolda ilerliyor ve meslek olarak havacılığı seçiyor.

    ailesiyle fotoğrafı

    oldukça renkli bir yaşam öyküsü ile hafızalarda yer eden bir isim. türk olmasıyla gurur duyuyor, ordumuza yaptığı hizmetleri için kendisini minnetle anıyoruz.

  • hdp’liyim.
    öcalan ne demiş skmde değil.
    selahattin demirtaş binali’ye oy verin derse yine de ekrem imamoğlu’na oy veririm.

    her seçmeni kendi seçmeniniz gibi mi sanıyorsunuz ?

  • kim milyoner olmak ister yarışmasını izliyoruz, kişisel gelişim kitapları ile ilgili bir soru soruluyor. eşime;

    - ben de bir kişisel gelişim kitabı yazsam. diyorum. adını da "dipten zirveye" koyarım

    - yaz tabi, ikinci isim olarak da "hiç görmediğim yerler" dersin.

    - dip mi?

    - zirve!

    - kırıcısın

  • orantılı zekaya muhteşem bir örnektir.

    http://webtv.radikal.com.tr/…de-piknikli-eylem.aspx

    helal olsun çocuklara. madem orası halkın sarayı, istersem gider piknik yaparım, istersem içini gezer tozarım (limitler dahilinde) kimse de bana karışamaz. ama sen en doğal hakkını kullanmaya çalışan çocukları yaka paça göz altına almaya çalışıyorsan sadece zavallısın demektir.

    yıkılacaksın erdoğan, korkunun ecele faydası yok!

    edit: videonun girişindeki atletli abinin polise karşı hala rol kesmesi, polisin önünde karpuzlu topla oynamaya çalışmaları muazzam ya. bugün polis canlarını yakmış olabilir ama dirençleri ve soğuk kanlılıkları ile polisleri mala bağlatmışlar, acınacak duruma sokmuşlar. bunun zevkini yaşayıp mutlu olsunlar.

    edit 2: bu video daha güzel bir çekime sahip ve daha detaylı; https://m.youtube.com/watch?v=sfqks-d_wfc

  • howard hamlin gerçekten masum ve iyi bir karakter miydi ?

    --- spoiler ---
    better call saul dizisinin karizmatik ve prezantabl karakteri howard hamlin gerçekten masum ve iyi bir karakter miydi ?

    net cevap:evet. dizinin ilk sezonlarından itibaren breaking bad dizisinden ısındığımız ve kurnazlıklarıyla kalbimizde yer edinen saul goodman(jimmy mcgill) karakterini hepimiz benimsemiştik. ona yapılan bir yanlışı sanki kendimize yapılmış gibi görüp yanlış yapan kişiye karşı kin besliyorduk, kin beslediğimiz insanların başında da howard hamlin karakteri geliyordu.

    fakat konu ilerledikçe aslında howard hamlin karakterinin, jimmy mcgill'e karşı neredeyse hiçbir kötülüğü olmadığını gördük. örneğin; jimmy avukat olduktan sonra, abisinin de ortağı olduğu hhm şirketinde çalışabileceğini düşünüyordu ve başvuru yaptı, bize izletilen howard hamlin'in jimmy mcgill'in çalışmasına onay vermediğiydi.

    aslında olan şey; jimmy'in şirkette çalışmasını veto eden kişi abisi chuck mcgill! howard, aslında o kadar naif bir insan ki "kötü bir insan" yaftası yiyeceğini bildiği halde jimmy'e işe alınmadığını kendisi söyledi ve sanki kendisi onay vermemiş gibi durdu, istese chuck'a "madem kardeşinin çalışmasını istemiyorsun, bunu ona sen söylemelisin ben değil!" diyebilirdi fakat abiyle kardeşin arasının bozulmasını istemiyordu.

    kim wexler'ın tüm eğitim masraflarını karşıladı, ışık gördüğü ve başarılı bir avukat olacağını düşündüğü insanın avukat olmasını sağladı, fakat howard en büyük ihaneti de kendi yetiştirdiği kişiden gördü. jimmy, kim'e "artık durmalıyız" dercesine uyarı da bulundu, fakat kim durmadı ve howard'ın sonunu getiren olaylar zincirinin fitilini ateşledi.

    howard hamlin'in eleştirilebileceği tek konu sandpiper davası olabilir, fakat howard hamlin'in bir şirket yönettiği ve şirketlerin her zaman kâr etmek zorunda olduğu unutulmamalıdır. elbette daha fazla para kazanmak isteyecek, insanların yaşlı olmasını ve paralarını direkt almaları gerektiğini düşünmek bence hatalı bir durum, o insan ölmüş olsa bile sandpiper davasından gelen para yakınlarına verilecek, yani her şekilde o parayı o insan/ailesi almış olacaktı.

    kısacası; howard hamlin gerçekten iyi ve masum bir insan, iyi bir "pazarlamacı" ve iyi bir arkadaştır.
    --- spoiler ---