hesabın var mı? giriş yap

  • ülkedeki en üst seviye, en elit, en donanımlı isimleri hatırlamaya çalışın. misal, benim aklıma ilber ortaylı geliyor. ya da ikna edip isviçre'den getirip gazi yaşargil'i urfa'dan aday yaptığınızı düşünün. ya da deyin ki yöre halkı bağnazdır, islamcı olmadıkça oy vermez. gidin getirin ekmeleddin hoca'yı. sizce urfa'dan seçilme şansları var mı?

    ama koy oraya bir aşiret reisini ya da yakınını; en azından şansını zorlamış olursun. bu ülkede liyakata niteliğe değil adayın "bizden" olup olmadığına bakılır. chp bunu geç de olsa öğrendi. millet de bunu eleştiriyor, sanki urfa halkı çok kaliteli adaylar olsun istiyordu da..ulan ibrahim tatlıses'in bir takla atmadığı kaldı adaylık için. akape onu aday gösterse muhtemelen türkiye rekoru kıracaktı, enayi islamcıları kerizlemesiyle meşhur fadıl akgündüz siirt'ten milletvekili seçildi. daha ne olsun?

    edit: düzeltme

  • bu olay "fakirleri anlamak için yapıyoruz biz bunu." argümanını temel alır.
    peki biri bana söylesin; kaç tane fakir akşama kendisini evde mezelerin, pidelerin, kebapların, tatlıların beklediği bilinciyle açlığa dayanıyor?
    bu mudur fakirleri anlamak?
    oruç tutulacaksa eğer, aza razı olarak, mütevazi bir şekilde tutulmalı ya da hiç tutulmamalı. öyle beş yıldızlı otellerde bilmemkaçyüz liralık iftar menüsüyle oruç açarken durumu yeterli olmayanların eriştiği farkındalığa erişilmez.
    kısacası türkiye'nin büyük kısmı için artık dinsel değil geleneksel olan eylemdir.

  • "sorun ne biliyor musun?

    sorun, senin gerçekleştirmek için çırpındığın hayallerini, başkalarının bakkaldan ekmek almaya gidiyormuşcasına kolay gerçekleştirmesi. hem de hiç haketmeden. "

    behzat ç.

  • uzaya açık olan uçta hava basıncı olmayacaktır.
    eğer borunun dünyada bulunan kısmı okyanus içine daldırılırsa, tüpte su yükselir. fakat su yükseldikçe, tüp içindeki suyun ağırlığı artar.
    bir noktada, borudan uzaya yükselen suya etki eden yerçekimi, uzay boşluğu tarafından yaratılan 'emme' ye eşit olur.

    dünya yüzeyinde, hava basıncı inç kare başına 15 lbs'dir. yukarı doğru kuvvet 150 lbs olacaktır. boruda 150 lb su yükseldiğinde, kuvvetler eşit olur.
    borunun çapına bakılmaksızın su, bir ucu uzay boşluğunda biten bir boruda yaklaşık 34 feet yükselecektir.

    boşluğa açık olan boru içindeki suyun üzerinde hiçbir hava basıncı olmayacaktır, bu yüzden sadece 34 feet yükseklikte olmasına rağmen kaynayacaktır.
    yer çekimi su buharının aşağı çekilmesini sağlayacak ve kaynama işlemini dengede tutacaktır.
    sonuç; yaklaşık 34 feet yüksekliğinde bir su sütunu bunun üstünde su buharı ve bunun üstünde bir uzay boşluğu.

  • 2 maçta 1 gol bile atamadığımız fenerbahçe'ye balıkesirspor'un 41 dakikada 3 gol attığı maç. hay yapacağımız şampiyonluk yarışının...

    not: tiner çekiyorum.