hesabın var mı? giriş yap

  • ikisi de aşağı yukarı kendi ülkelerinde aynı işi yapan insanlara verilen paralardır. yani bir öğretmen türkiye de 100 tl kazanmak için çalıştığı süreyle, almanya’da bir öğretmenin 100 euro kazanmak için çalıştığı süre aşağı yukarı aynıdır. bu durumda türkiye’deki öğretmenin alım gücü almanya’daki öğretmene göre aşağı yukarı 6-7 kat daha azdır. yani kimse salak değil merak etme. insanlar döviz kurlarını karşılaştırarak bir sonucu varmıyor. alım gücüne bakıyor. sen de gelip burda 5 euroya trollük yapıyorsun.

    edit: çok mesaj geldi. ben sadece şunu demek istedim: birebir nominal değerlerle karşılaştırınca da zaten 6 kat civarı alım gücü farkı çıkıyor. yani 100 tl ve 100 euro karşılaştırmasını yapan insanlar da bunun farkında demek istedim. bir arkadaş şurada hesaplamış. isteyen bakabilir.

  • bu devleti yönetenlerin ayıbı. guvenilirliklerini kaybetmeleri muhalefetin suçu degil. tüik in enflasyon oranı işsizlik aciklamalari malum covid döneminde açıklanan sayılar malum. bunun gibi birçok örnek varken kimse neden inanmıyor diyemezsin
    ayrıca devlet değil akp nin açıklamaları olacak.

  • ev sahibine ders vermek isteyen kiracidir. evet, ampülü söküp goturmek biraz ucuz kaliyor ama evde oturdugu surec icerisinde ev sahibi tam bir hiyar ise cok iyi yapmistir. eger eve girildiginde ev bir virane iken ev sahibi yapmasi gereken hicbir seyi yapmamissa, tuttugu evi cok sevdigi icin onu evi yasanabilir ve hatta muthis hale getiren kiraci ise, ev sahibi denilen hiyar hicbir seye elini uzatmadigi gibi her ay aksatilmadan aldigi kiranin artisini beklemis ise, buna karsilik her yil kanunun ongordugu sekilde bekledigi artisi almis olmasina ragmen daha fazlasini talep etmek icin kiracisini avukat araciligi ile taciz ettiyse, kiraci cikip giderken degil ampülü, yaptirdigi her seyi mentesesine, vidasina kadar söker goturur. kullanip kullanamamasinin hicbir onemi yok, kapinin onundeki cope atar, eskiciye verir ama ev sahibine yar etmez. hayat dersi: herkese hak ettigi sekilde davranilir.

  • bak en önemlisi şu. mesela şimdi lise öğrencisisin, harçlığın var. evde yemek istemezsen çıkar dışarda pizza , döner falan takılırsın. yani en kötü eve gider akşamdan kalmış olan, annenin yaptığı yemeği yersin, hatta çoğu zaman buna burun bile kıvırırsın. fakirliğin gözü kör olsun gibi tuhaf tuhaf triplere bile girersin.

    hah işte üniversiteye gidince o annenin yaptığı yemeği çok özleyeceksin. o dışarda yediğin yemeğin ne kadar sağlıksız olduğunu, doyamadığını, doysan da 1 saat sonra yine acıktığını, sağlıksız beslenmeden kaynaklı ani kilo değişimlerini göreceksin. onun için unutma ki anne yemeği dünyanın en güzel şeyidir. bunu da üniversitede farketme diye ben sana şimdiden söylüyorum.

  • 5 dakikalık mesafeye bile laf etmeden gelen, her seferinde kalite ortalamasını yukarıda tutmayı başarabilmiş bir girişim tabi ki hödük taksicileri sinirlendirecektir. keşke her şehirde olsa. keşke mezraya kadar girebilse.

  • sayıları oldukça azdır. çünkü hala yalnızım

    debe edit: yeşilimi yakan olmadı. demek ki burada da sayıları oldukça azdır.

    yıllar sonra editi: tanıdım böyle birini. kendisi yabancıydı. yollarımız kesişse de ayrılmak zorunda kaldık.

  • --- spoiler ---
    ihtiyacı olmayan kişiler, acil durumda olan insanların erişimini kısıtlamamak adına lütfen denemek için siteye giriş yapmasın
    --- spoiler ---

    itü enkaz dinleme uygulaması
    enkaz altındanki sesleri dinlemeye yarın itü kaynaklı uygulama.

    kalacakyer.org
    depremzedeler için kalacak yerleri gösteren uygulama.

    misafirimol.trair.com.tr
    depremzedelere evlerinde geçici konaklama imkanı sağlayanları sunan bir servis.

    adresdeprem.com
    twitter'da gönderilen "yardım edin" içerikli tweetler.

    afetharita.com
    harita üzerinden enkazları gösteren servis.

    depremyardim.com
    enkaz altında olan kişilerin listelendiği web sitesi.

    depremyardim.org
    deprem ile ilgili yardım taleplerinin listelendiği bir site

    magdur.com
    yardım kanallarına ulaşım adresleri ve yardım hesaplarının tweetlerini servis olarak sunuluyor.

    deprem yardım veritabanı
    bağış ve yardımlar için çeşitli bağlantı ve bilgilere ulaşabileceğiniz bir çalışma.

    twitter stream epctex.com
    enkaz altındaki insanlar için açılmış bir twitter stream uygulaması.

    deprem.io
    enkaz altında olanlar, gıda ve ısınma ihtiyaçlarının listelendiği bir site.

    beniyiyim.com
    deprem bolgesindeki insanlarin durumlarini diger insanlara bildirmelerini sağlar trello

    afetbilgi.com
    geçici barınma aranları, güvenli toplanma alanları, eşya bağış imkanları, kan bağış noktaları, önemli erişim numaraları.

    otelz
    otelz.com yaşanan deprem felaketi sebebi ile depremzedelere ücretsiz konaklama desteği sağlayan otel ve konaklama tesislerini listelemiş.

    hepsiemlak dostluk çatısı
    barınma ihtiyacı olan ve müsait evi olanları bir araya getirmek için hepsiemlak uygulaması

    depremzede hasta servisi
    ad soyadına göre tanıdıklarınızın hangi hastanede olduklarını sorgulatacağınız bir web site yayınladı. kayıtları varsa tanıdıklarınızın hastane kaydını bulabiliyorsunuz.

    deprem yardım takip sistemi