hesabın var mı? giriş yap

  • az bile. tekrarı halinde de 1 aydan az olmamak üzere hapis cezası verilmeli. çocuk oyuncağı değil bazı şeyler.

  • millet tekbire saldırmıyor, insanlar canlarıyla uğraşırken o esnada kendilerini yırtarcasına tekbir atanları eleştiriyor.

    ayrıca ne düşünürseniz düşünün amk bir de size mi açıklama yapacağız lan. rahatsız edici hareket yapmasın kimse bizler de burada konuşmayalım. olay bu kadar basit.

  • benim gibi üşengeç, siyasetle işi olmayan biri bile sandıkta görev aldıysa bir zahmet bulaşın artık şu işe. normal şartlarda oy vermeye bile gitmeye üşenen ben, sabahın 5'inde kalkıp sandığımın başına gideceğim. rica ediyorum ömrünüzden 1 güncük ayırın da şu rezilliklerden kurtulalım artık.

  • --- spoiler ---
    severus snape'in karanlık yola sapmasının sebebi sirius black ve james potter mı ?

    severus snape - another love..

    "iyi" ve "kötü" kavramları gerçekten çok göreceli. birçok kişinin "iyi" ve "masum" olarak gördüğü ve ölümüne üzüldüğü james potter ve sirius black, aslında severus snape'in "karanlık yola" sapmasının ve dolaylı yoldan lord voldemort'un hizmetkarı olarak ölüme gitmesinin sebebidir.

    james, sirius, lily ve severus, hogwarts'ta aynı dönemde öğrencilik yapmışlardır. james ve sirius, slytherin binasının öğrencisi olan severus snape'e karşı sürekli zorbalık yaparak onunla alay etmişlerdir ve aşağılamışlardır. bu zorbalıklar öyle bir seviyeye ulaşmıştır ki, elinden hiçbir şey gelmeyen severus snape intikam almak için tek çarenin karanlık sanatlarla ilgilenmek olduğunu düşünmeye başlamıştır.

    peki severus snape neden ölüm yiyenlere ve lord voldemort'a katıldı ?

    lily'e karşılıksız bir aşk besleyen, sürekli zorbalıklara maruz kalan ve alay edilen severus snape, "intikam almak için güçlü olmalıyım" diye düşünür ve karanlık lord voldemort'un yani ölüm yiyenlerin ordusuna katılır. lord voldemort'un yanında yer almaya başladıktan sonra, kehanete kulak misafiri olur ve bunu lorduna aktarır. severus snape'in lord voldemort'tan tek isteği, aşık olduğu lily'e zarar vermemesidir ve bu isteği kabul edilir.

    lord voldemort, kehanetin gerçekleşmemesi için harry potter'ı öldürmeye gittiğinde james potter'i direkt öldürür ve harry'i öldüreceği sırada lily'den geri çekilmesini ister, fakat lily hiçbir şekilde kenara çekilmez ve lord voldemort tarafından öldürülmek zorunda kalır. aslında lily ölmeden önce bile severus snape, lord voldemort'un tarafında olmasının yanlış olduğunun farkındadır ve taraf değiştirerek zümrüdüanka yoldaşlığı'na katılmıştır ve ajanlık yapmaya başlamıştır, fakat lily'in ölmesi severus snape için sonun başlangıcı olmuştur.

    severus snape, tüm yaşananlardan sonra lily'in emaneti olan harry potter'ı, lord voldemort'tan korumak için çaba gösterirken hayatını kaybetmiştir. neden-sonuç ilişkisi kuracak olursak; harry potter'ın hayatını korumak için bile severus'dan karşılık isteyen(harry'i korurum ama sen ne vereceksin ?) diyen korkak dumbledore'a rağmen, lily ve severus'un ve kendi ölümlerine sebep olanlar, aslında james ve sirius'dur! severus'a zorbalık yaparak onu intikam arzusuna itmeselerdi ve severus lord voldemort'un yanında bir süre yer almasaydı, kehanet olayında rolü olmayacaktı ve lord voldemort'un yanında yer almayan severus snape, belki öldürülmeyecekti aynı şekilde belki de lily, james ve sirius da öldürülmeyecekti çünkü severus'un gizliden değil de direkt olarak yanlarında olmaları ve iyi bir ilişkileri olsaydı sır tutucu olarak severus'un seçilmesi her şeyi değiştirebilirdi..
    --- spoiler ---

  • bir avukatın işlemlerini ışık hızında yapan mahkemelerimiz, bu adam annesi için o kadar emek ederken, bir ayyaşı hala dışarıda tutuyorsunuz ya ne desem gg.

    fetöcü diye ihbar etsek ertesi gün alırsınız.

    edit : uyarılar üzerine başlığın silinebilme ihtimaline karşı o avukatın sıfatı kaldırıldı. ama siz anladınız * hiçbir şey bu konudan önemli değil.