hesabın var mı? giriş yap

  • benim için olayların gelişimi açısından troy'da achilles'in hektor'u öldürdüğü sahne ile eşdeğerdir. charizard abimiz yunanistan'da karı kızla gününü gün eden achilles misali cool bir biçimde keyfine bakarken ash adlı veledin gereksiz zorlamasıyla magmar ile dövüşmek zorunda kalmıştır. sonunda tepesi atıp magmar'ın icabına bakmasının sebebi de ash'i siklemesi değil, kendi onuru için savaşmak istemesidir. tıpkı agamemnon'u zerre sallamayan, sadece kahraman olmak için truva'ya giden achilles gibi...

  • insanların arasında yaşamaktan bıktım, atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun diye düşünüp, kariyeri bir kenara bırakarak bir avuç insanın olduğu yerlerde yaşamaya karar verirseniz, doğru tercihi yapmanız çok önemli olacaktır. bu tercihinize saygı duyarak, kılavuz amacıyla hazırlanan rehbere göz atabilirsiniz ama tabi oraya gidince her şey burada düşünüldüğü gibi olmayabilir. o yüzden kararınızı birkaç kez gözden geçirmeniz faydanıza olacaktır.

    kanada - alert köyü

    kanada’nın nunavut bölgesinde bulunan alert isimli köy, kuzey kutbundan sadece 800 km kadar uzaklıkta. yıllık ortalama nüfusu sadece beş kişi olan köy, dünyanın en ücra köşesi olarak anılıyor.

    resim

    çevresi kuzey buz deniziyle kaplı köyde hava sıcaklığı eksi 40 dereceye kadar düşebiliyor. kuzey kutbuna yakın olması sebebiyle kışın 24 saat boyunca karanlık, yazınsa 24 saat boyunca aydınlık günler geçiyor.

    resim

    tristan da cunha

    resim

    atlas okyanusunda bulunan bu küçük ada takımı dünyanın en ücra köşelerinden birisi olarak sayılıyor. adalar genellikle kayalık yapıya sahip ve etrafındaki deniz oldukça dalgalı. en yakın komşuları olan güney amerika ve güne afrika kıtalarına ulaşım ise sadece deniz yoluyla gerçekleşebiliyor.

    youtube

    adaya dağılmış halde yaşayan 271 kişi ise çiftçilik ve zanaat işleriyle geçimini sürdürüyor. adada ise uydu aracılığıyla televizyon ve internet erişimi bulunuyor.

    resim

    resim

    çin - motuo

    resim

    çin’in tibet özerk bölgesinde bulunan motuo kasabası, komşu kasabalarla ulaşım bağlantısı olmadığı için en ücra yerlerden birisi olarak sayılıyor.

    bu bölgeye yol yapma denemeleri, arazinin elverişsiz yapısı sebebiyle mümkün olmamış. yol yapılacak bölgeye sürekli çığ düşüyor veya toprak kayması yaşanıyor.

    youtube

    bölgeye erişmenin tek yöntemi himalayalar üzerinden yürümek ve bir asma köprüden geçmek. bölgeye gitmek oldukça riskli ancak bölge ormanlarla kaplı ve insan elinin en az değdiği yerlerden birisi olarak günümüze kadar gelmiş.

    resim

    antarktika – mcmurdo istasyonu

    resim

    antarktika, birçok kişi tarafından dünyanın dibi olarak tanımlanıyor ve buraya ulaşmak oldukça zor. kalıcı bir yerleşim yeri bulunmasa da geçici olarak giden bilim insanları burada uzun zamanlar geçirebiliyor.

    mcmurdo istasyonu ise antarktika’nın en kuzey bölgelerinden birisinde kurulu ve yıllık yaklaşık 1200 kişiye çalışmaları için ev sahipliği yapıyor. her ne kadar çevre ülkelerden izole bir bölgede olsa da, çalışanların buraya gelip gitmesini kolaylaştıracak birçok tesis kurulmuş durumda.

    resim

    resim

    grönland – ittoqqortoormiit

    resim

    adı da yaşaması kadar zor olan bölgede yaklaşık 500 kadar kişi yaşıyor. köy, grönland’ın doğusundaki bir kıyıya kurulu durumda.

    grönland tamamı buzla kaplı bir ada, bu sebeple kasabanın etrafındaki sular yılın neredeyse tamamında buz tutmuş durumda oluyor ve bölgeye deniz yoluyla gelmeyi mümkün kılmıyor. bölgede bulunan küçük hava alanında ise uçuş seferleri nadiren gerçekleşiyor.

    youtube

    halkın çoğunluğu yaşamını avcılık ve balıkçılıkla geçiriyor. en fazla avlanan hayvanlar ise kutup ayıları ve balinalar.

    [resim https://i.imgur.com/yxxam.jpg]

    resim

    amerika – angle ınlet

    resim

    minnesota’da bulunan angle ınlet 150 kadar kişiye ev sahipliği yapıyor ve bölgeye ulaşmanın tek yöntemi kanada üzerinden geçmek. bölge balıkçılık seyahatleriyle ünlü ve sadece birkaç tane yerel dükkan bulunuyor. öğrenciler, odalarından çıkıp okula gitmek için kışın kar motorsikletlerini, yazınsa teknelerini kullanmak durumundalar.

    resim

    resim

  • kötü niyetli ama ondan daha da büyüğü cahil.

    inönü'ye hakaret eden paylaşımıyla ilgili olarak:

    1. libya, oniki adalar, balkanlar vs lozan'dan evvel, hatta 1. dünya savaşından evvel elden çıkmıştı.

    2. birinci dünya savaşı'nı kaybeden bir ülke zaten o toprakları elinde tutamazdı. zaten daha evvel imzalanan sevr de bunu gösterir.

    3. bahsi geçen 129. maddedeki alan ingiliz askerlerinin mezarlığı toprak türkiye'nin ama mezarlığın kullanımı ingiltere'nin.

    bir de türkiye oraya inşaat yapamaz ne demek? ölü asker mezarına avm mi dikecekti bunlar? şunların yapmak istediğini ingilizler portsmouth'taki türk şehitliğine yapsalar dünyayı ayağa kaldırırlar diyeceğim ama diyemiyorum şehitlik falan salladıkları yok pek zira.

    78 milyonluk ülkede bizi temsil etsin diye seçtiğimiz 500 kişiden biri, bu tarihinden bihaber cahil işte. ondan sonra çıkıyor diyor ki devrim silahla değil sandıkla yapılır.

    bununla mı yapacaksın. bununla birlikte yapsan yapsan sahanda yumurta yaparsın.

  • saf, iyiniyetli fakat düz bir insandır.
    rönesans sonuçta herkes bir sanatla ilgileniyor, resimdir, mimaridir, heykeldir... ee haliyle her tarafta bir boya kokusu, tiner kokusu, vernik kokusu filan, bir süre sonra rahatsız olmuş belli ki adamcağız. en sonunda da isyan etmiş, ''yeter lan'' demiş, ''boya kokusundan kafam beynim döndü, rönesans'ı batsin'' demiş.

    ''işte bu anlayış yüzünden ülkemizde sanat gelişmiyor'' diyerek bir hıncal uluç yazısı tadında bitiriyorum izninizle entryimi

  • hayır yunanlılar bunu bize yapamazlar. o beşiktaş'ın en değerli oyuncusu. umarım hakkında çıkan olympiakos'a gidiyor haberleri doğru değildir. nobre kalitesinde bir santrafor bulmamız için en az 10 milyon euro harcamamız lazım.

    şmdi braya byle yzdım ki gogle trnslte'ten çevri yaprkn.... anladnz sz onu.

    not: türkçe'yi katlettiğim için özür diliyorum. fakat bunu yapmak zorundayım.

  • 4 yaşındaki kız yeğenim yengesinde kalmak için hıçkıra hıçkıra ağlar, yengesi de buna dayanamaz;

    -canım, tamam kal bizde...yeter ağlama artık
    +tamam ama susamıyom.

  • 2000 yıl öncesini taş devri sananlar var hala. yahu 2000 yıl öncesi roma döneminde adamlar beyin ve katarakt ameliyatı yapıyordu, geometriyi çözmüş dağın iki tarafından kazmaya başlayıp tüneli ortada milimetrik buluşturuyordu, suyun içinde kuruyan harç icat etmiş, ebesinin örekesinden su yolları yapıp şehre su taşıyordu.

    geometri bilgisi üçgenin iç açıları toplamı 180 derecedir diyen eleman 2000 yıl öncesine gitse ne olur?

  • avrupanın doğal sınırlarının gerçekten tam olarak nerede bittiğini acı acı idrak ettirmiş olan kadın