hesabın var mı? giriş yap

  • sesli güldürmüş olaydır.

    bu yüzden hapse girse içerdekilere olayı nasıl açıklayacak adam onu merak ediyorum.

    - sen neden yatıyorsun?
    +adam yaralama.
    +abi sen neden yatıyorsun?
    -snnmnkym.

  • mantikli insandir. misal adam dogma büyüme kesanli. keşan nereye bagli? edirne. e edirne kesan arasi 114 km öyle bakirköy-taksim arasi bir mesafe degil, yani belki adam hayatinda 3-5 kere gitti edirne'ye, olabilir mi? olabilir. bir de tabi kesan'da selanik tarafindan göcmenler bulunurken edirne merkezde selanik-makedonya göcmeni sayisi kesanla karsilastirilamaz. kendini dogup büyümedigi bir yere ait hissetmeyebilir. bunun bir benzeri de biga-çanakkale rekabetinde vardir ki asil nedeni aradaki 95 kmlik mesafe degil canakkale merkezin bundan 80-90 sene önce biga sancagina bagli bir ilce hatta bucakken bugün bunun tam tersi biga'nin canakkale'ye bagli bir ilce haline gelmesidir. bunun disinda mesela edremitli, ayvalikli, bandırmalı bir adam gidip de balikesirliyim demez, keza balıkesir ile ayvalık ya da bandırma arasinda her yönden daglar kadar fark vardir, adam haklidir.

    zöge: bunun nesini eksiliyorsun be allahin denyosu?!?! insan gibi aciklama yapiyoruz adam seri eksiye abaniyor hay amk.

  • yapılan son simülasyonlara göre teorik olarak yaşam olma olasılığının ciddi derecede yüksek olduğu gezegendir.

    en yakın komşu yıldızımızın yörüngesinde dolaşan ikinci bir dünya olabilir ve yeni simülasyonlara göre burası yaşam için rahat koşullara sahip olabilir.

    proxima b’nin kabaca dünya boyutlarında kayalık bir ötegezegen olduğu ve yıldızının yörüngesinde seyreden bu ötegezegenin teorik olarak suyun göller ve akarsular meydana getirebilmesi için ortamın ne çok soğuk ne de çok sıcak olduğu varsayılan yaşanabilir bölgede olduğu düşünülüyor.

    kulağa hoş geliyor fakat hala proxima b hakkında bilmemiz gereken birkaç şey var. bir atmosfere ya da suya sahip olup olmadığını dolayısıyla da sıcaklıkların nasıl olduğunu, varsa atmosferini yıldız alevlenmelerinden koruyan bir manyetik alanının olup olmadığını, belki de yıllar once kömür gibi yanıp yanmadığını bilmiyoruz.

    exeter üniversitesi’ndeki bilim insanları, birkaç farklı senaryonun nasıl oynatılabileceğini görmek için proxima b verilerini genellikle dünya’daki iklim değişikliğini modellemek için kullanılan met office birleşik modeli’ne aktardılar.

    proxima b’nin dünya benzeri veya sadece azot ve karbondioksitten oluşan daha basit bir atmosfere sahip olması durumunda, sıvı suyu desteklemek için rahat bir sıcaklığın muhafaza edilme şansı olduğunu buldular.

    bu sonuçlar, bilim adamları simülasyona birkaç teorik anahtarı fırlattığında bile geçerliliğini korudu. proxima b yörüngesinde seyrettiği yıldızına çok yakın konumda dönüyor, bu da bir tarafının sürekli olarak ışık kaynağıyla yüzyüze kalırken diğer tarafının karanlık ve soğuk kaldığı anlamına geliyor. bu senaryoda bile sıcak tarafı maksimum 62 derece fahrenayt olarak ortaya çıktı. soğuk taraf ise yaklaşık -190 derece, dolayısıyla burası gelecekteki kolonilerimizi oluşturmak için en uygun yer olmayabilir.

    benzer şekilde, proxima b’nin merkür benzeri bir yörünge dışmerkezliğine sahip olması durumunda, yani güneşin etrafında her iki defa döndüğünde kendi ekseni üzerinde üç kez dönerse bazı bölümleri hala suyu destekleyebilir. tabi dünya benzeri bir atmosferi varsa…

    bu sonuçlar diğer iklim modellerinin öne sürdüğü ile aynı şekilde sıralanıyor, ancak hala bu ötegezegende neler olup bittiğini bilmiyoruz. öğrenmek için küçük uzay gemileri göndermek zorunda kalabiliriz.

    kaynak : https://popsci.com.tr/…sa-yasanabilirligi-olabilir/

    ilgili araştırma : https://www.aanda.org/…a/pdf/2017/05/aa30020-16.pdf

  • sürükleyicilik açısından breaking bad ayarında, hikaye ve sinematografi açısından fark yaratır cinsten güzel bir dizi.

    yeni bir diziye mi sarsam, diyenler için iyi bir alternatif.

  • ulan ibine. adam çalışma sermayesini yaratamayıp kredilere ödeme yapıyor ve stok çekebilmesi için alacağı firma yabancı buyük ihtimalle para olmadan mal vermiyor. senin gibi ibineler de adamın halini bilmeden boyle laf çakıyor. piyasa şu anda bu tip firmalar ile dolu. çalışma sermayeleri kurdan eridiği için peşin mal parasını almak zorunda kalıyorlar. senin huyun suyun hürmetine değil yani. ibinelik olsun diye yapmıyorlar. piyasa tamamen nakite döndü bu bir iki senedir. alış bebişim.

  • acı çeken kadınların saçmalıklarına şahit olmuştum da ilk defa bir erkeğin de bu denli saçmalayabileceğini farkettim. duygu barındıran herkes duygusunu dışa vurmada rahat olabilmeli oysaki. şekli bizlere yanlış gelse dahi. ben güzel bulmadım o jiletli resmî mesela . resim emrah serbest'e ait olduğu için değil kim olsa hoş görünmüyor, insanı üzüyor. lakin bu üzücü görüntüyü vermiş olmak o kitapları yazan adamı değiştirmiyor. acıyı yaşayış tarzı beni ilgilendirmiyor, emrah yine aynı emrah gözümde..

  • iki aylık kyk ve yeşil pasaportumla haftasonları amsterdama giderdik. interrail gruplarında gençler fransada şuradayım buluşalım buradayım pizza yiyelim diye postlar atardı. çantanı al yola çıklar neler neler.
    ulan amerikalı gibi takılmışız ha gerçekten. o günlere bakıp bir de şimdiye bakıyorum da aynı olayı muhtemelen hayatımın sonuna kadar bir daha yapamam.

    mesajlar üzerine edit: skyscanner ve türevi sitelerden sezon dışı genellikle kışın 10-15 euroya bilet buluyorduk. booking türevi sitelerde falan da o zamanlar tr'ye kapalı değildi bilirsiniz. yatak başı 5-10 euro ediyordu. 2 gece kalıp geliyorduk. beyniniz almıyor biliyorum ama olay buydu. zaten o dönemde facebookta bu gruplarda olanlar bilirler bunları. algınızı açın. türkiye böyle bi dönemden geçti siz inanmasanız da. bu konuda daha fazla inanamayan insan varsa şu linkten bahsettiğim zamanlara gelip gönderileri inceyelebilirler.9 euroya osloya bilet vardı lan.
    insanlar çok ilginç ben bunları yaptım diye gelip bana kızıyo mesajlardan. al link verdim dön bak o döneme. sanki ben getirdim ekonomiyi bu duruma ya :d.d ayrıca adam kendi yapamamış diye bana bok atıyor :d kafanı öpeyim o zaman kardeşim biz yaptık işte nargile kafelerde gezmeseydin.
    edit 2: akpliler cok gaza gelip mesaj atiyor o dönemde bankalar batti kyk 60 milyondu falan diye. sizin döneminizden bahsediyorum diyince apışıp kalıyorlar :d bahsettiğim dönem 2010-2015 arası arkadaşlar

  • çocuk acil servisi..

    d---> doktor
    çb---> çocuğun babası

    d- kaç gündür kabız çocuğunuz?
    çb- 20-25 gün oluyo işte doktor bey..
    (doktor şok olur..)
    d- peki getirmek için niye bugünü seçtiniz acaba? bugün taş mı sıçtı?!!