hesabın var mı? giriş yap

  • tekrardan tatile çıktığı şu günlerde eski bölümlerini izleyerek hem hüzünlenebilir hem de kahkaha atabilirsiniz. özellikle çok sıkıcı(!) olduğu ifade edilen ilk iki sezonunun en iyilerine göz atarak -temmuz ortasına kadar- huzur içinde yeni bölümleri bekleyebilirsiniz.

    --- spoiler ---

    s1.e6 - five-o - aynasız - imdb puanı 9.4

    şu ana kadar yayımlanan 63 bölümün en iyisi olabilir. mike, philadelphia'dan torunu ve gelinin yanına yani albuquerque'ye gelir. kendisini yakalamaya gelen polis memurlarını, jimmy mcgill işbirliğiyle savuşturur. arabada birbirlerine takıldıkları sahne efsanedir. * gösterişsiz dostlukları başlar. mike'ı, breaking bad de dahil, ilk kez ağlarken görürüz.

    görsel
    görsel
    görsel

    s1.e9 - pimento - imdb puanı 9.4

    mike, ilk işini alır ve ignacio varga ile de tanışmış olur, o'nun kartele çalışan tuco salamanca'nın adamı olduğunu öğrenir. jimmy, vasiyetlerini düzenleyen ağabeyi chuck'ın fark etmediği bir şeyi yakalar. sandpiper davası... akabinde jimmy, ağabeyi tarafından hhm'den bir nevi şutlanır. jimmy'nin en buhranlı zamanları olduğu kadar karakteri, bence, artık iyi adam olmaktan o andan itibaren vazgeçer. hamlin'in avukatlığını yapıyor diye kim wexler'le bile ipler kopma noktasına gelir. doğup büyüdüğü yer olan chicago'ya döner. kaygan jimmy, eski arkadaşı marco'ya uçar. iyi adam olamadık, bari kötü adam olalım, der gibi.

    görsel
    görsel
    görsel

    s1.e10 - marco - imdb 8.4

    jimmy'nin arayışta olduğu bir dönemi anlatır. chicago'da, eski ortağı ve arkadaşı marco'yu, 10 yıl sonra geri döndüğünde bile aynı yerde bulur. bb'de de walter white'a anlattığı kevin costner muhabbeti buradadır. * son bir rolex şakasında marco'yu kalp krizinden kaybeder. her şey ümitsiz görünürken yaşlı müvekkilleri ona mesaj çeker durur ve avukatlığı bırakmayı düşünürken kim wexler tarafından bir telefon alır, arka planda da marco'nun cenaze merasimi yapılmaktadır. davis&main ona iş teklif edecektir. marco'dan yadigar kalan yüzüğü takar 'evet, avukatım ama aynı zamanda kaygan jimmy'im' der gibi. karakter evrimi mükemmel yansıtılır bu bölümde.

    görsel
    görsel
    görsel

    s2.e2. - cobbler - imdb puanı 8.4

    açıkçası burada mike'ın da gustavo fring öncesinde birtakım hatalar yaptığını görüyoruz. veteriner aracılığıyla çıktığı ilk iş, eline yüzüne bulaşmak üzereyken ignacio varga'yu bulur, onu tuco salamanca'dan gizli işler çevirdiği için korkutup girdiği berbat işten sıyrılır. aynı zamanda varga'yı da kurtarmıştır. varga'yı burada henüz, babasının yanında kendi halinde takılırken görürüz. * mike, jimmy'yi de araya katıp yasal olarak da girdiği boktan işten sıyrılır. jimmy de artık kim'den çıkmaz olacaktır fakat sahte delil ile bir dostunu * kurtardığını ağzından kaçırınca kim ile de ilk atışmasını yaşar. bir daha yapmayacağını söyler. *

    görsel
    görsel

    s2.e4 - gloves off - imdb puanı 8.9

    varga, öldürülme endişesiyle mike'ı tutar tuco salamanca'yı öldürmesi için. mike ise tuco için başka planlar yapar. ayrıca mike'ın meşhur sniperını, bu bölümde, bizim silahçıdan alır. bu silahçı aynı zamanda bb'de walter'a silah ayarlıyordu. silahçıyla birlikte tanıdık bir sima daha var bu bölümde. kesinlikle özel.

    görsel *
    görsel *
    görsel *

    --- spoiler ---

    izlemek yerine okumayı tercih edenler için de atıştırmalık birçok kaynak mevcut. afiyet olsun.

    - https://www.scriptreaderpro.com/best-tv-scripts/ senaryoları okuyup pdf olarak indirebilirsiniz.

    - örneğin https://thescriptsavant.com/…saul_1x06_-_five-o.pdf

    - uzun aralardan sonra her şeyi unutanlar için https://breakingbad.fandom.com/…ll_saul_(tv_series)

  • kendi evlerinde nedense hiçbir sıkıntı yaşamayan arkadaşlar, yurda gidince ayilip bayılmaya başlıyorlar.

    sebebi ne? sevgilisiyle kavga etmiş, "bak ben ne kadar üzüldüm de hastaneye kaldırıldım" diye story paylaşacak.. babasının evinde yapamaz bu hareketleri...

  • ilk arabam bir renoydu. *
    1 sene bende kaldı, arkadaştan almıştım, servise göstermiştim, bir şeyi yok denmişti filan....1 senede 17 kez oto sanayi sitesine uğradım.bu sayede esnafla tanıştım, dost edindim. şarj dinamosunun dağıtması, klimanın çalışmaması, teybin bozuk oması ,radyonun çalışmaması, kaloriferin ısıtmaması, yakıt tahliye pompasının patlak olması, karterin delik olması, yağ eksiltmesi (3 ayda 1 litre kadar) gibi ufak tefek sorunlar işte.....keyifli şeyler yani, bozuldukça uzmanlaşıyorsun, ufkun açılıyor, hayatta duymadığın şeyleri öğreniyorsun. en keyiflisi elbette şarj dinamosu. bozulunca ne olur dersen şöyle oluyor, önce farlar söndü gece karayolunda, sonra araç öksürmeye başladı, sonra motor sustu, sonra zar zor çalışan teyp, sonra aracın iç aydınlatması. sonra tak diye durdu.
    sağ ön tekerde 2 , sol önde 1 bijonun kesik olmasından bahsetmiyorum. aracın bir de arada bir yanan hararet lambası vardı. o ne güzel bir kırmızıdır.
    ama öğrendiğim en önemli şey ki bu bana büyük ders oldu, aracın hacizli çıkması. yani yakın arkadaştan alıyorsun tescili noteri filan boşveriyorsun. ta ki 3 ay sonra ya ne olur olmaz devrini alayım diye emniyete gittiğinde araç hacizli deyiveriyor ya polisler. donup kalıyorsun.

    eskiden ikinci el sahiden ucuzdu da bu gün ikinci el sıfırdan pahalıyken sıfır almak mallıktır diyen adam malın önde gidenidir. adam az önce toyota facebbok sayfasına yazmış ''auris almak için x bayinize gittim. bendeki 2013 auris 1.33 e 44 000 lira verdiniz, bundan sonra benim için bittiniz, toyotanın ikinci el piyasası hani iyiydi ''
    mantık bu, elemanın sıfırı 49000 lira liste fiyatlı, pazarlıkla rahat rahat 47 ye bırakılan 2 yaşındaki aracına toyota 44 lira vermiş takasta, dananın zoruna gitmiş. sanıyor ki 47- 48 filan eder benim arabam. çünkü koltuğuna benim çok değerli kıçım şeref verdi. boru mu ?
    böyle salak bir piyasada 2.el araç maraç alınmaz. gider daica alırım sıfır alırım.

  • birkac sebebi olan cok mantıklı degisiklik:

    1. et kalınlıgı fazla olan alt ve üst kısımlardaki malzeme miktarını düsürerek maliyeti azaltmak

    2. aynı koli icine daha fazla sayıda adet kola koyarak birim ürüne düsen koli maliyetini ve yine aynı aracta artık daha fazla kola tasındıgından birim adete düsen tasıma maliyetini azaltmak

    3. aynı koli icine daha fazla kola koyarak bakkal gibi koli bazında az ve sayılı adette alım yapan yerlerde satıs rakamlarını arttırmak

    4. pazarlama perspektifinden tüketiciye daha dinamik, rakipten ayrısan yeni bir tasarım özetle yenilik sunmak

    kısaca tam bir win win durumudur. bunu yapan tek coca cola degil bu arada, bazı süt markaları da örnegin dikdörtgen yerine altıgen ve daha uzun kutu tasarımı gibi ürünler cıkarmaya basladılar gecenlerde gözüme carptı.

  • bu sayede abim testis kanserinden ölmekten kurtuldu. oysa ki doktor buz koy geçer demişti!! neyseki biz google'dan araştırdığımız kadarıyla ona inanmayıp başka doktora gittik ve abimin kanser olduğunu öğrendik.

    yani doktor ve ünvan seviciler burada hiç artistik yapmasın.. kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığını düşünüyorsanız bol bol araştırın, sorgulayın..

    her doktor gregory house değil emin olun..

  • başbakanımız binali yıldırım'ın az önce dile getirdiği durum. hükümetimizin başarısı bu dedi. bi gülme geldi, ne diyo lan bu değişik diyoken son anda anlayabildim.

    eskiden öğretmen başı 60 öğrenci düşüyomuş. akp sayesinde 30'a inmiş. o da %100 ediyomuş. adamlar matematiğe de kayyım atamış amk.