hesabın var mı? giriş yap

  • eger gercekten geldiyse ilk 11 soyle sekillenir:

    ---------------muslera
    mariano--maicon-denayer--linnes
    ---------ndiaye-----fernando----
    feghouli----belhanda---gary/tolga
    -----------------gomis

  • canım benim ya. ne kadar babacan insanlar görüyor musunuz? evet, bundan sonra oyum size. işte aradığım huzurlu, şefkatli yönetici.

  • erbakan zammıymış. %100 de zam verseler oy moy yok.

    oyunu parayla satan, her şeyini satar. her şeyini.

  • hem bilgişlem teknolojileri hem iktisat altyapısı olan biri olarak halen daha üretilen parayı temellendiremediğim, karşılığını kafamda oturtamadığım ödeme sistemi.

    bu paranın karşılığını birinin bana tane tane anlatmasını umut ediyorum.

    nasıl oluyor x birinin yazdığı bir algoritma ile ekran kartlarının aşırı derecede elektrik tüketerek yaptığı işlemler bir maddi meta oluyor? burada bu paranın karşılığı sadece elektrik ve ekran kartlarına harcanan para olabilir ki bunun da bir dönüşü yok sadece kart üretici firmaları zenginleştiriyor ve elektrik tüketimini arttırıyor eser oranda.

    bugün abd başta olmak üzere pek çok ülkenin bastığı paranın maddesel bir karşılığı bulunmuyor gözükse de karşılığı o ülkelerin ekonomisidir, kendisidir. bitcoin ve türevlerinin karşılığı ne?

    ya bu modern zamanların en büyük saadet zinciri ve en son giren mallara ciddi şekilde patlayacak ya da ben malım ve böyle bir fırsatı değerlendirmiyorum.

    bilemiyorum, çözemiyorum.

    edit: adam lidyalılar demiş. onların parasının bir karşılığı vardı, paranın kendisi altın idi, gümüş idi, bakır idi.

    zedit: bir de araştırırsan görürsüncüler var, ben araştırdım kardeşim mantıklı bir karşılık göremedim, sen gördü isen anlat da bilelim. aslında kendi de bir halt anlamamış ama anlamış gibi yapıyor. anlayan çıkar takır takır anlatır. daha anlatabilen birine rast gelmedim.

    düdüt: arkadaş yazmışız oraya bir iktisat tabanımız var diye adam gelmiş kağıt para teorisini bilmeden kağıt paraların da karşılığı yok diye bik bik ahkam kesiyor. yazmışız oraya it teknolojilerinden anlıyoruz diye bir diğeri gelmiş saçma sapan örneklerle bu işin teknolojisini anlatıyor. bi durun artık.

  • anneannemin köydeki evinin bahçesinde yıllardır bakmakta olduğu bir kedi vardı. bir gün anneannem, (o dönem 85 yaşında) kediye mama vermek için dışarı çıkarken düşüp ayağını kırdıktan sonra artık kimse bakamayacağı için dayım bu kediyi alıp 80 km uzaklıkta, bakılacağından emin olduğu bir yere bırakmış.
    aradan beş yıl geçmişti, anneannemi kaybetmiştik.cenaze namazına çok kısa bir zaman vardı, o kedi tam beş yıl sonra taziyeye gelir gibi kapıdan içeri girdi. anneannemin yatağının üzerine oturdu. dayım şimdi gözü gibi bakıyor ona.

  • hâlâ oynanabilen, şu anki hiçbir oyunun aynı keyfi veremediği efsane oyunlardır.

    http://emu-russia.net/en/ linkinde bulunan siteye girerek istediğiniz emulatoru ve romu indirip geçmişe kısa bir yolculuk yapabilirsiniz.
    sitede bulunan romlar orijinal atari dosyalarıdır, emulatorlar sayesinde istediğiniz oyunu orijinal olarak oynayabilirsiniz. hangi emulatoru indirirseniz o emulatoru destekler romları indirmeniz gerekmektedir. yani zamanında sega oyunları oynadıysanız sega, nintendo oyunları oynadıysanız nintendo oynatıcı ve romlarını indirmeniz gerekmektedir.

    ben ne bileyim abi bildiğin kara kutuydu işte diyorsanız, yani hangi emulatoru indirmeniz gerektiğini bilmiyorsanız oynamak istediğiniz oyunları arama kısmında aratın. arama sonuçlarının en üstünde hangi emulator ile oynatılacağını gösteren yeşil renkli bir yazı göreceksiniz (örn: sega genesis/megadrive veya nintendo entertainment system/famicom/dendy/ gibi oynatıcı isimlerini görececeksiniz). arama sonuçlarında oyunların sadece isimleri değil ekran görüntüleride gelmektedir böylelikle heh oynadığım oyun buydu diyip kolaylıkla indirebilirsiniz.

    ben hâlihazırda nestopia 1.40 emulatorunu kullanmaktayım. nes uzantılı dosyaları destekleyen oldukça küçük ve güzel bir oynatıcıdır. ayrıca dosya bölümünden çevirimiçi oyuna tıklarsanız sizinle aynı oynatıcı ve oyunu oynayanlarla karşılıklı olarak oynayabilirsiniz bile.

    nestopia'yı indirmek için;
    http://nestopia.sourceforge.net/

    bu da benden size hediye, içerisinde mario, bomberman, tetris, tank, roadfg, contra, ice man gibi oyunların bulunduğu klasik 1200 in 1 atari kasetimiz ;
    https://www.emulatorgames.net/…/nintendo/1200-in-1/

    linkini vermiş olduğum sitenin (emurussia) arama bölümü oldukça kapsamlı, oyunların orijinal isimlerinin yanı sıra atari kasetlerinde yer alan alternatif isimleri de yer almaktadır. örneğin orijinal ismi tecmo world cup soccer olan fakat farklı kasetlerde capatin maijd ııı, fıfa 97 ınternational soccer, goal 5 soccer gibi isimlerle kayıtlı bulunan oyununuzu alternatiflerden birini yazarak rahatlıkla bulabilirsiniz. benim şu ana kadar bulamadığım oyun olmadı, eğer aradığınız oyunu bulamıyorsanız emin olun sitede yer almadığından değil ismini yanlış yazmanızdan kaynaklanıyordur.

    edit: emurussia sitesi arşiv modunda gözüktüğünden sorun çıkarabiliyor, https://www.emulatorgames.net/roms/ adresinden de oyun indirilebilir.

  • micrococcaceae familyası, staphylococcus cinsine ait bir türdür. insanlarda menenjit, septisemi ve iltihaplı yaralara neden olmakta, ayrıca eklem romatizmalarına da katılmaktadır. s. aureus suşlarının çoğu doku toksinlerinin dışında yüksek toksisiteli ve barsaklarda etkili olan enterotoksinleri oluşturarak intoksikasyonlara da neden olur. gıdalarda, gıda işletmelerinde, kurumlara ait büyük mutfaklarda bu bakteriye rastlanması hijyen eksikliğinin göstergesi olarak kabul edilir.

    http://upload.wikimedia.org/…0x,_usda,_ars,_emu.jpg

  • 1960'ların bohem âleminde adı sık geçen, meyhane öncesi mutlaka uğranılan beyoğlu istiklal caddesi'ndeki pastane. 1928'deki adı loryan, 1934'te kibar anlamına gelen baylan'la değiştirildi. garsonları leonidas ve hristo, sait faik'i tanır, genç edebiyatçıların ilk kitaplarını kutlar, patron olmadığı saatlerde onlara servis yapmaz, bedava zaman geçirmelerini sağlardı. en ünlü ürünü peşmelba adıyla anılan dondurma düzenlemesiydi. bir grup genç edebiyatçı ve tiyatrocu attilâ ilhan'ın riyasetinde orada toplandığı için baylancılar diye anılırdı: demirtaş ceyhun, fikret hakan, ege ernart, hilmi yavuz, ferit edgü, demir özlü, yılmaz gruda, erol günaydın.
    ---
    (alıntı: rakı ansiklopedisi)