hesabın var mı? giriş yap

  • sedat peker videoları ile beraber şu mafya-siyaset ilişkisi ortalığa döküldüğünden beri fakirliğime iyiden iyiye üzülmez oldum. ulan demek paramız olsa mafya çökmese, başkası çökecek, bildiğin benim askerimi, polisimi, savcımı bana karşı kullanıp varımı yoğumu alacaklar ben yine armut gibi bakıcam.

    yok ya harbi gerek yok tantanaya. paraymış, malmış, mülkmüş adamların başına gelenlere bak amk. kurtlar vadisi dizisinde bize resmedilen leş ticaret dünyası bizim bugünkü düzenimizden daha nezih, daha hakkaniyetli, daha kaliteli.

  • eski dizilerle alakalı olarak "pandemi döneminde neler yaparlardı?" geyiklerinde aklıma direkt george costanza geliyor. muhtemelen aşı yaptırıp yaptırmakta kararsız kalır fakat ücretsiz olduğunu duyunca ertesi gün aşı olmaya giderdi. yolda bir dergi veya gazete haberi görür, bir barda aşı olanlara ücretsiz bir bira verildiğini okur ve oraya gitmeye karar verirdi. kramer ile karşılaşınca ''bir bira veren varsa başka şeyler veren de vardır onları da araştır'' cümlesiyle birlikte gözleri açılır ve ''sen bir dahisin'' diyerek ülke genelindeki diğer fırsatları araştırmaya başlardı. seinfeld'in evine aşı olanlara bir şeyler veren mekanların işaretlenmiş haritası, beş valiz, iki sırt çantası, bir bel çantası, üç kutu maske ve yirmi litre dezenfektan ile birlikte girip ''enayiliğin alemi yok jerry, bu fırsatları değerlendirmemiz gerekir'' diye açıklama yapar ve yolculuğa ikna ederdi. bu arada bazı mekanlar iki doz olanlara ikram yaptıklarını söyleyince aşı merkezine gidip hemen ikinci dozu olmak istediğini söyleyip kavga çıkarma ihtimali de çok yüksekti.

    jerry ve elaine'i kestirebiliyorum ama kramer konusunda olasılıklar sonsuzluğa doğru süzülüyor. kimyager bir arkadaşı tarafından ev ortamında üretilmiş ve koruma oranı %1800 olan bir aşıyı olma ihtimali de vardı, yanlışlıkla 28 doz aşı olma ihtimali de.

  • kapitalizmin nasıl işlediğinden bihaber memur kafasına göre yanlış yol. bunu diyen adam zaten hayatı boyunca maaşlı çalışır, sonra da ben neden zengin olamadım diye bakar durur.

    krediyle bal gibi de iş kurulur kardeşim. "kapital" maaşla biirkmez. fırsatı gören girişimci borç alır yatırım yapar. kazancıyla da faizini ve anaparasını ödemeye başlar ve işini de büyütür. ha bu girişimci yanlış yatırım yapmıştır, işi yönetemiyordur; o zaman iş elbette batar. kredi çekti diye batmaz ama.

  • yuh! "2015 hangi ara bitti lan?" diye tepki verdiğim çekiliş.

    edit: 100 ekşi sözlük yazarı diyorlar, 400 verin bu iş huzur içinde çözülsün.

  • - hangi bölümde okuyorsun?
    + psikoloji
    - aa mezun olduğunda ilk ben geleceğim.

    on kişi sorsa rahat 5-6'sı bu cevabı veren bir diyalog.

  • son günlerin popüler yatırım aracı. ciddi prim yapmasına rağmen hakkettiği gibi manşette yer bulmuyor daha önemlisi gümüşü yukarıya taşıyan ana dinamik basit bir emtia primlenmesinden daha fazlası hakkında işaretler veriyor ki bu finansal piyasalarla ilgilenen veya ilgilenmeyen herkesi ilgilendiriyor yine ilginç bir şekilde bu hikayeden gümüşle ilgilenenler dahil kimse pek bahsetmiyor.

    son günlerde kıymetli madenler şova kalkmış durumda; altın nominal olarak tarihi rekorunu kırarken gümüş aslında altına göre çok daha güçlü primleniyor; gümüşün değeri 4 ayda ikiye katlandı ve bu büyük primin çok önemli bir kısmı son iki haftada gerçekleşti. bugüne çift haneli karla başlayan gümüşte 26 seviyelerinde kar satışı geldi ve emtia eksiye geçti fakat son iki hafta %25 civarında prim yapmış bir emtiadan bahsediyoruz.

    geçmişe gidersek altının primlenmesi 2018'in sonlarında başladı ve altın ile beraber hareket etmesi beklenen gümüş 2018'den beri teknik olarak çok daha fazla potansiyel taşıyor olmasına rağmen yatırımcısına sürekli olarak altına oranla daha az prim getirdi; yaklaşık 2 senedir gümüş onlarca defa önemli teknik seviyelere geldi ve her defasında yatırımcısının heyecanını boşa çıkardı bu sebeple de yatırımcısını kendinden soğuttu diyebiliriz.

    geçtiğimiz haftalarda gümüşteki büyük potansiyel dikkat çekiyordu ama ''öğrenilmiş çaresizliğin'' de etkisiyle takipçileri bile artık buradan uçacak demeye çekiniyordu fakat avrupa'dan gelen 750 milyar avroluk destek paketi haberi gümüşü çok güçlü şekilde destekledi ve yıllardır birikmiş olan potansiyelin hızla gerçekleştiğini gördük.

    avrupa'dan gelen haber kıymetli madenleri neden ilgilendiriyor ve daha büyük potansiyeli anladığım kadarıyla şurada ayrıntılı şekilde yazmıştım; okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim (bkz: #110560667)

    avrupa'dan gelen haberde hak ettiği değeri görmeyen ama devrimsel bir yenilik olan ''yeşil ekonomi'' nüansı gümüşü yukarı taşıdı; haberlerde yeterince ilgi görmedi ama avrupa birliği ülkeleri aldıkları kararla yeni destek paketinin en az 1/3'nün yeşil ekonomi projelerinde kullanılmasını şart koştu. bahsettiğim projelerde kullanımı yüksek olan gümüşe talebin artacak olması gümüşteki rallinin ana hikayesi oldu. (temel hikayesi diyelim.) şunu da eklemek gerekiyor, yeşil ekonomi anlayışında bu güçlü değişim sadece bir emtianın spekülatif olarak değerlenmesinden çok daha fazla yenilikleri de işaret ediyor olabilir. (yeşil ekonomi nedir)

    gümüşe dönersek dünyanın diğer büyük ekonomik bölgesinde de ''yeşil ekonomi'' kaynaklı önemli bir gelişme olabilir; abd'de seçimlere üç ay kaldı ve anketler trump'ın şimdilik gidici olduğunu gösteriyor. (abd seçimleri son durum) trump'ın yeşil ekonomiye yaklaşımı komplo, yalan düzeyinde... abd'i paris iklim anlaşmasından çekmiş bir yöneticiden söz ediyoruz, diğer tarafta ise güçlü bir yeşil ekonomi ajandası olan demokratlar var. abd seçim sonuçları (yeni başkan ve en az başkan kadar önemli olan senato dağılımı) gümüş üzerinde önemli düzeyde etkili olabilir.

  • bir adam ile kızının ilişkisini kızından daha iyi bilip kızı hakkında ahkam kesebilecek adamlar da varmış, bunu da gösteren beyan.
    her boku bilen ekşiciler vardı hep eyvallah da, bunun bu boyutlarda olabileceğini tahmin etmemiştim yahu.
    -hayır o iyi bi babaydı tamam mı! bütün filmlerini izledim ben.