hesabın var mı? giriş yap

  • neyseki bu sefer bir vatandaşı öldürmemiş.

    o değil de ankara’da afrika cumhurbaşkanlarının oğullarına özel bir sosyal kulüp falan mı var?

  • pek de zararlı değildir. parmak çıtlatma olarak da bilinen parmak çıtlatma, bazı insanların tatmin edici ve hatta zevkli bulduğu yaygın bir alışkanlık. genel olarak zararlı olmasa da uzun vadede sağlık sorunlarına yol açıp açmayacağı konusunda bazı tartışmalar var.

    birkaç çalışma, alışılmış parmak şaklatmanın artmış artrit veya eklem hasarı riski ile ilişkili olabileceğini öne sürüyor. bir teori ise, bir eklem çatladığında ortaya çıkan patlama sesinin, eklemi kayganlaştıran sinovyal sıvıdan salınan gaz kabarcıklarından kaynaklandığıdır. bir eklemin tekrar tekrar çatlaması, eklem kapsülünü gererek instabiliteye ve daha yüksek yaralanma riskine yol açabilir. bununla birlikte, bu teorinin kanıtı kesin değildir ve bazı araştırmalar parmak şıklatma ile eklem hasarı arasında hiçbir ilişki bulamamıştır.

    diğer bir endişe, parmak şıklatmanın zamanla parmaklarda kavrama gücünün veya el becerisinin azalmasına yol açabilmesidir. bu, müzisyenler, sporcular veya ellerini ince motor görevleri için kullanan herkes için bir sorun olabilir. bununla birlikte, bu konuda sınırlı araştırma vardır ve parmak şıklatmanın el işlevi üzerinde önemli bir etkisi olup olmadığı açık değildir.

    genel olarak, parmak şıklatmanın potansiyel riskleri hakkında bazı tartışmalar olsa da, çoğu uzman parmakların ara sıra şaklatılmasının uzun vadeli herhangi bir zarara neden olma ihtimalinin düşük olduğu konusunda hemfikirdir. bununla birlikte, eklemlerinizi çıtlatırken ağrı veya rahatsızlık hissederseniz veya eklem sorunları öykünüz varsa, bu alışkanlıktan kaçınmak veya endişeleriniz hakkında bir sağlık uzmanına danışmak isteyebilirsiniz.

    kaynak
    kaynak 2

  • google (bkz: deepmind)'ın yapay zeka alanındaki son duyurulan model ailesi.

    üç farklı modeli bulunan gemini'nin(ultra, pro ve nano) her bir modeli farklı ihtiyaç ve kapasitelere yönelik tasarlanmış. ultra modeli, en karmaşık görevler için kullanılacakken, pro modeli geniş bir görev yelpazesinde ölçeklendirme için, nano ise daha çok cihaz içi(muhtemelen android telefonlar, işletim sistemlerinde) görevler için tasarlanmış. en dikkat çekici özelliği ise çok modelli olması. yani hem text hem de image datasını modele tek bir tensor olarak atacak(anladığım kadarıyla)ve birden çok çıktıya dönüştürebilecek. kod üretiminden metin ve görsel birleştirme yeteneklerine kadar oldukça geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. ayrıca çok dilli diyalog oluşturma gibi özellikleri de bulunuyor. gemini'nin bu özellikleri, ai dünyasında yeni bir dönem olabilir. çünkü bir çok benchmarkda, şu an piyasada bulanan en iyi model olan (bkz: open ai)'ın gpt4 modelinden daha iyi sonuç ortaya koymuş. üzerine multimodel yapısı da anlattıkları kadar varsa, büyük bir fark da yaratabilirler. üzerine google hayvan gibi server kapasitesine, bu konuda kendi özel çiplerine sahip olduğu, şirketin elinde bulundurduğu datanın ucu bucağı olmaması(sadece benden 25gb toplamışlar) da eklenince neler çıkar neler. insan meraklanmadan edemiyor.

    13 aralık'tan itibaren google ai studio ve google cloud vertex ai aracılığıyla uygulamalara entegre edilebilenecekmiş. bekleyip göreceğiz...

    temenni not: inşallah google'ın yok fişini çektiği bilmem kaçıncı projesi olmaz.

    benchmark için twitter linki

    duyuru videosu

    meraklısına web site

  • çok güzel kız paket halinde güzel oluyor bence. mesela adı da güzel oluyor, ses tonu da güzel oluyor, ailesi de güzel oluyor gibi.
    güzel kız tek başına güzel kız o kadar.

  • abd'nin en çok ziyaret edilen sitelerinden birinde, çocuk ismi vererek açık açık insan ticareti yapıldığına inanan birikimsizlerin, pedofil olduğuna kanaat getirdiği büyük aktör.

    bu abd'deki ünlü pedofiller o kadar mal ki, gizli bir teşkilat kuracak milyar dolarlık servetleri varken, 8-10 milyon takipçili açık instagram hesaplarını kullanıyorlar bu iş için.

    buna inanacak zeka seviyesine sahip olup da, bakkaldan ekmek almayı başarabilmeniz akademik tezlere konu olmalı.

    insanı yaşadığı medeniyete küstürürsünüz siz.

  • oldu olacak kuzey yarımküre bizim olsun, güneyde kadınlar kalsın. senede bir kez ekvatorda buluşalım, çiftleşelim. çocuklara da ronaldinho baksın.

  • sahip olduğum karizma. feysten eklesene dediklerinde "ben fesybuk kullanmıyorum" dedikten sonra karşı tarafta uyanırdılan gizem ve bohem duygusu. bir boş vermişlik bir nihilizm ve vahdeti vücut hali.