hesabın var mı? giriş yap

  • ücretsiz ve geçici vpn için şunlar kullanılabilir:

    * protonvpn
    * psiphon
    * lantern
    * kaspersky vpn(300 mb/g)

    ücretli servisler için ben şahsen kaspersky vpn (kaspersky secure connection olarak da bilinir) kullanıyorum ve memnunum. kaspersky'i tercih etmemin iki önemli nedeni biri fiyat ve diğer engellenme ihtimalinin daha az olması.

    yaptığım araştırmada güvenilir ve büyük firmalar şunlar diyebiliriz:

    * expressvpn
    * cyberghost vpn
    * surfshark
    * nordvpn
    * kaspersky vpn
    * protonvpn

    fiyat açısından şöyle sıralayabiliriz:
    kaspersky vpn < cyberghost vpn < surfshark < nordvpn < protonvpn < expressvpn

    fiyat ve sunucu sayısı açısından cyberghost vpn de ilgimi çekiyor, ama engellenme durumu hakkında emin değilim.

    bir de mesela araştırdığım kadarıyla expressvpn tv'de de kullanılabiliniyor, yani dns ayarlaması ile tv üzerinden abd, ingiltere vs. içeriklerine ulaşmak mümkün.

    ama mesela kaspersky ile bu pek mümkün değil, destek ekibinden adress alıyormuşsun vs. ki buda pratik değil. diğerleri hakkında bilgim yok.

  • dişlerini fırçalamayan adam dişi grisi bu. biz dişlerini fırçalamadan günde 3 paket sigara içen adam dişi grisi istiyoruz.

  • program suresi bekledigimizden cok daha kisa tutuldu (ya ali nesin surpriz oldu ya da israil askeri fotograflari beklenenden uzun surdu). o yuzden soylemek istedigim, soylemeyi planladigim bir yigin sey kaldi (google sansuru de dahil olmak uzere).

    3 konuk oldugumuzdan da bu kafamdaki sure planiyla ortusmedi. canli yayinda araya girme ve soz kesme mesrebine alismadigimdan da cok az sey soylemis oldum neticede.

    allahtan diger iki konuk tuna ve kaan'di da benim eksik kaldigim yerlerde tamamlayici olabildiler. diger konuklar alakasiz insanlar da olabilirdi.

    "hukuki moderasyon var, her sey yazilamiyor burada" benim ilk one cikarmak istedigim bir bakis acisi degildi. her site ofisinde bir hukuk burosu istihdam etme luksune sahip olamaz. elestiriye odaklanma sebebim bu oldu. elestiriye acik ve yasal duzenlemeleri duzgun bir toplumda moderasyona da ihtiyac yoktur.

    benzer firsatlar cikarsa bunu daha net ifade edebilecegim insallah yarabbi.

  • sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen, sen

    o kadar tembelsin ki yukarıdaki 'sen' kelimelerinin hiç birisini okumadın !

    bu yüzden aralarından birinin 'ben' olduğunu fark etmedin.

    şimdi aradaki 'ben' kelimesini arıyorsun ve hepsinin 'sen' olduğunu yeni anladın.

    sen zaten hiçbir zaman beni anlamadın :("

    bizim ev çok kalabalık ne olur uygun bi' yer söyleyin gidip kendimi dövecem.