hesabın var mı? giriş yap

  • gök bilimciler, dünya'dan 11 ışık yılı uzakta bulunan küçük ve loş bir bir yıldızdan sinyaller tespit ettiler.

    araştırmacılar 12 mayıs'ta puerto rico obruğunun içinde inşa edilmiş büyük bir radyo teleskop binası arecibo gözlemevini kullanarak gizemli sinyalleri aldılar. radyo sinyalleri görünüşe göre henüz bir gezegeni bilinmeyen ve güneşten yaklaşık 2800 kat daha parlak olan 128 ross adlı kırmızı cüce yıldızdan alınıyor. puerto rico üniversitesi'nden astrobiyolojist abel mendez bu yıldızın sinyaller alınırken ve neredeyse pediyodik olduğu sırada 10 dakika gözlemlendiğini açıkladı. garip sinyalin dünya dışı akıllı bir yaşamdan gelmesinin de olasılıklar dahilinde olduğunu vurguladı.

    arecibo yabancılardan gelen sinyalleri araştırma rolüyle biliniyor fakat galaksilere uzaktan bakmak ve dünya'ya yakın asteroitleri izliyorlar.

    mendez sinyallerin daha çok insanların uzaya bıraktığı bir şey gibi olduğunu düşünüyor, hatta belki binlerce mil yukarımızdan geçen bir uydunun sinyalleri olabilir.

    arecibo bölgesinin oldukça geniş, bu yüzden sinyallerin yıldızdan değil bu alanın sınırlarında kalan başka bir objeden de kaynaklanıyor olma ihtimali var. mendez ayrıca gözlemlenen diğer sinyaller arasında bazı iletişim uydularının frekansları da yer aldığını belirtiyor.

    ayrıca şu ana kadar alınan sinyallerin oldukça özel olduğu belirtiliyor.

    bir diğer ihtimal ise yıldız yüzeyinde bir patlama veya güneş'te gerçekleşebilecek bir enerjinin patlaması. güneşten gelen hafif hızdaki bu tarz patlamalar, güçlü radyo sinyalleri yolluyor ve astronotları tehlikeye attığı gibi dünyadaki uydu ve iletişimleri de aksatabiliyor.

    mendez, sinyallerin hala gelip gelmediğini gözlemlemek için 16 temmuz, yani bugünden itibaren daha detaylı bir inceleme içine gireceklerini söyledi. ayrıca, "bu noktadaki başarı, yıldızdan gelen sinyali tekrar gözlemleyebilmek. ancak eğer herhangi bir sinyal alamazsak, durum gizemli bir hal alacak." dedi.

    kaynak: http://www.businessinsider.com/…nals-mystery-2017-7

  • maasimizin yaklasik yuzde 30'u kesiliyor, yetmez.

    aldigimiz her seyden yuzde 18'e kadar vergi veriyoruz. yetmez.

    eskeza telefonun bozulsa, bir telefon parasini devlete veriyoruz. yetmez.

    miras kaldi, veya kredi cektin, cektigin kredi ustunden vergi verdigin yetmiyor tabiiki, aldigin arabanin tutari kadar devlete vergi veriyorsun. yetmez.

    araba aldin, e yillik vergi veresin ki surebilesin arabayi. yetmez tabii ki. yerine gore her yil muayneye sokacaksin, trafik sigortasi diye ucube bir para odeyeceksin. yetmez.

    araba suyla gitmiyor. akaryakit? tabii ki vergi.

    gelir vergisi dilimleri elbette onemli, vergi dilimlerinin enflasyonun uzerinde arttirilmasi gerekiyor ki biraz nefes alalim. zaten aldigimiz her seyden vergi veriyoruz, dolayli yoldan yine devlet kasasina girecek o tutarlar.

  • popüler kültürden o kadar uzağım ki başlığı görünce naci görür hoca bir basın toplantısı yaptı, diğer uzmanlar da destek oldular, akademisyenlerden beklenen istanbul depremi için son çağrı falan sandım. başlığı açtım kıvançlı berenli ağlak soslu aşk filmi çıktı.

  • hobimdir. 1.geleneksel ilişkinin bittiğini anlamama şenlikleri kapsamında, hislerim kuvvetli olsa da aklım inatla bastırır; salağa yatar. reddeder çünkü. o yüzden, muhakkak karşılıklı oturup "olmuyor; bitti" diye konuşmamız ve kapanışı yapmamız lazım. sonrası depresyon ve istiklal marşı.

  • rusya'daki yatırımlara devam edeceğiz dediği açıklamadır. başlarım sizin manipülasyonunuza. ayrıca açıklama yaptığı yere uygun bir tonla anlatmış konuyu, her zaman yapılan işler.

    başlığın sahibi troll zaten.

  • geç bile kalınmış, herkesin hayatına mutluluk getirecek gereklilik. yapın artık bunu abi. akıllı telefonlar wifi ye bağlıyken bir yandan internet depolasın, telefonu şarj eder gibi telefona internet şarj edebilelim artık.

    hazır 4g teknolojisine geçeceğimiz şu günlerde kurumuş dimağlara limonata gibi gelecektir. tamam belki internet sağlayıcıları biraz zam yapacak ama imkansız değil. mesela devlet kurumlarındaki kablosuz ağlardan yükleyemeyelim. kamu dairelerinde kısıtlama olsun.

    onun dışında kendi evlerimizdeki veya şirketlerdeki kablosuz ağlardan internet yükleyebilelim. ya da günlük belli bir kotaya kadar depolayabilelim.

    edit: evet galiba linç başlıyor.

    edit 2: tamam arkadaşlar güldük, eğlendik yeter artık vurmayın. sağ gözüm seğirmeye başladı.

    edit 3: lan cidden herkes ne kadar asabi ya! yahu altı üstü buraya bir fikir beyan ettim, olur mu olmaz mı tartışılır. teknoloji bu nihayetinde sonu yok. olmadı diyelim ama nerede olursanız olun evdeki bağlantınızı kullanarak erişim sağlanabilir o da olumlu. zavallı diyeni mi ararsın, özel mesajdan çemkireni mi ararsın.... neyse gün gelecek yediğim her linç için ağıtlar yakacaksınız vizyonsuz nutellacılar. ve son olarak beni galileo'nun yanına gömün. aasdfgkjh!

  • bakın tamamen kimin şampiyon olduğu umrumda olmayan bir beşiktaşlı olarak söylüyorum rezalettir.

    tadic'e verilmeyen kırmızı ve bu penaltı direkt talimattır. burada fb ya da gs kollanıyor demiyorum direkt bu iki takımın mücadelesi ligin sonuna kadar gitsin isteniyor.

    utanmazlık ahlaksızlıktır bu. emek hırsızlığı resmen.