hesabın var mı? giriş yap

  • sonsuz gerçeklik içerisinde nihilizme savrulan rick amcamızın manidar serzenişi. acı çekiyorum, lütfen yardım edin manasına gelir. mutlu gibi göründüğü anlarda kullanır ve böylece mutluluğun küçük bir illüzyon olduğunu ve aslında uzay-zamanın ıstırap ile dolu olduğunu anlatmak istemektedir.
    kendisi umursamaz ve kaygısız görünür lakin o aslında depresif ve bunalmış haldedir. çünkü hayat aslında bir hiçtir efenim.
    çok güzel animasyondur, şiddetle tavsiye edilir.

  • 2002 sonları , serinin ilki olan felsefe taşı'nın filmini ağzım açık izledikten sonra yana yana serinin ikinci kitabını arıyorum. o zamanlar gaziantep'in yeni yerleşimlerinden fakat mahrumiyet mahallelerinden olan bir yerde oturduğum için güncel kitaplara ulaşmak mesele. semt kütüphanesi de yeni kurulmuş fakat orda da bulamıyorum.

    derken okulun yılbaşı çekilişi geldi , herkes çekilişte kendine kim çıkarsa ona hediye alıyor. şansıma çekilişi yapan türkçe öğretmeni benim adımı çekti ve hediye ne istersin dedi , haftalardır bu anı bekliyormuşçasına "sırlar odası kitabını istiyorum" dedim. hoca haftaya elinde kitabın korsan versiyonuyla geldi , kitapçıları gezmiş bulamamış , kitap sevgimi bildiği ve sanıyorum sevdiği öğrencisi olduğum için de sahafları arşınlamış , temiz bir ikinci elini bulmuş bana verdi.

    sömestr arasına girer girmez de her tatilde olduğu gibi tekstil atölyemizde çalışmaya başladım. işimi hızlıca bitirip yarım saatte bir kapı önündeki harabe tekli koltuğun içine çöküp sırlar odasını okuyordum. patronun oğlu olduğum için kalfam söylenir fakat pek de bir şey diyemezdi. okulda yeterince kitap yok mu boşver ne hikaye kitabı okuyorsun der dururdu. birkaç gün sonra baktım benim kalfa ortalarda yok , bir baktım iplik cuvallarının arasına çökmüş , bir elinde sigara bir elinde kitap dalmış okuyor. ilkin öylesine ilgisini çekti herhade diye umursamadım , ama baktım ki her mola verişimde kitap okumaya yelteniyorum , adam bana vermiyor .bir hafta içinde kitabı bitirdiğinde sigaranın dumanını ağzına doldurup havaya üflerken kurduğu cümleyi unutmuyorum

    " bu hermiyon çok akıllı kız la , diğer kitabı varsa getir de okuyak "

    ilkokulu bitirememiş bir işçiyi bile kendine bağlayan harikulade bir seridir harry potter.

    (bkz: çiriş otu/@serbronze)

    #109772983

  • ben de ezansız bir ülkede yaşamak istiyorum. her istediğimiz gerçekleşmiyor ama.

    tanım: çöl bedevilerinin taleplerinden birisi. yallah arabistan'a. burası türk yurdu, arap çölü değil.

  • whatsapp'ın 10. yılını kutlayabileceğine inanan kerizleri göstermiş mesajdır.

    lan ben 2003 senesinde polifonik'den terfi edip papi_chulo.wav dosyasını zil sesi yaptım diye sevinirken ne whatsapp'ından bahsediyon denişik?

  • anadolu grubu'nun islettigi mc donald's turkiye katarli bir yatirimciya bugun itibari ile satilmasi olayidir. 2019 yilinda da satma planlari vardi ama katarli talip gorunce dayanamamislar anlasilan.
    ulkenin isletmelerinin bir yandan katarli sirketlere satilmasina mi yanarsin, araplarin ulkeyi isgal etmesine mi, kimsenin olan bitene ses cikaramasina mi....
    siradan bir zamanda siradan bir ulkede normal olacak bir ticaret iliskisi ne yazik ki icinde bulundugumuz olaganustu donemde ulke kaynaklarinin yabancilara devri planinin bir parcasi oldugundan tepki cekmesi normaldir.

    sirketten kamuoyunu aydinlatma platformuna yapilan aciklama asagidaki gibidir.

    şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan ve türkiye'deki mcdonald's restoranlarının franchise işletmeciliğini yapan anadolu restoran sermayesinin %100'ünü temsil eden payların boheme ınvestment gmbh şirketine veya türkiye'deki herhangi bir iştirakine satılmasına yönelik olarak şirketimiz ile boheme ınvestment gmbh arasında 11 mayıs 2022 tarihinde bağlayıcı pay devir sözleşmesi imzalanmıştır.
    pay devrinin tamamlanması pay devir sözleşmesinde yer alan ön şartların gerçekleşmesine tabi olup, devrin 2022 yılının ilk yarısı içerisinde sonuçlanması öngörülmektedir.
    taraflarca sağlanmış mutabakata göre, anadolu restoran sermayesinin %100'ünü temsil eden payların devir bedeli, 54.500.000 usd tutarı üzerinden anadolu restoran'ın kapanış tarihindeki bilançosunda yer alan net borç tutarı ile pay devir sözleşmesinde tanımlanan diğer varlık ve yükümlülüklerinin netleştirilmesi ile hesaplanacak tutarın çıkarılması şeklinde belirlenecektir. bahsedilen net borç tutarı ile pay devir sözleşmesinde tanımlanan diğer varlık ve yükümlülüklerinin netleştirilerek tenzil edilmesi ile hesaplanacak tutarın yaklaşık 5-6 milyon usd olması öngörülmektedir.
    boheme ınvestment gmbh, viyana/avusturya'da kurulu bir şirket olup katarlı bir yatırımcı olan kamal saleh al mana'nın iştirakidir. kamal saleh al mana'nın, katar'daki mcdonald's restoranlarının franchise işletmeciliğini yürütmekte olan şirkette ortaklığı bulunmaktadır.

    edit: moderator arkadaslar 2022 deki fazla 2 yi silerse memnun oluruz.

  • adamın biri, pejo marka bir minibüs alır.
    sonraki gün yolcu taşımaya çıkar. minibüs tıklım tıklım, tutar kasabanın yolunu ve gittikçe hızlanır.
    yolculardan biri:
    -kaptan yavaş, bir yere çarpacağız! der.
    şoför:
    -sen pejo'yu biliyor musun? der.
    yolcu:
    -hayır! der.
    şoför: -o zaman sus der ve devam eder.
    minibüs hızlanmaya devam eder..
    bir yolcu daha seslenir:
    -oğlum ben hastayım, biraz yavaş!
    şoför yine sorar:
    -sen pejo'yu biliyor musun?
    amca ne bilsin,
    -hayır! der.
    -o zaman sus der, şoför..
    bu kez bir kadın seslenir:
    -hamileyim! lütfen biraz yavaş, çocuğumu düşürceğim !!
    şoför yine sorar:
    -sen pejo'yu biliyor musun?
    kadın:
    -yok! der.
    şoför yine aynı cevabı verir..
    arkadan kızgın bir ses tonuyla bir genç seslenir:
    -yavaş git kardeşim, öldüreceksin bizi !!!
    şoför yine sorar:
    -sen pejo'yu biliyor musun?
    genç:
    -biliyorum lan, ne olacak? der.
    şoför:
    -o zaman çabuk söyle, bunun freni nerde?...

    durumumuz budur !