hesabın var mı? giriş yap

  • borris becker'in öldürücü servislerini nasıl karşılamayı başardığını anlattığı bir röportaj var. bu adamın dehasını anlamak için izlemek gerekir.
    o video
    youtube linki

    video uçarsa ya da ingilizcesi olmayanlara özetleyeyim;

    becker kendine has bir teknikle servis atıyor ve karşısındaki kimse bu servisleri doğru dürüst karşılayamıyor. agassii de becker'le karşılaştığı ilk 3 maçtan mağlup ayrılıyor. sonra bu maçların kasetlerini defalarca izliyor, izliyor, izliyor.

    en sonunda şunu fark ediyor, becker'in servis atmadan önce bir rutini var. vücut hareketleri ile yaptığı bu rutin'in bir parçası olarak topu havaya atmadan önce dilini bir parça dışarı çıkartıyor. dilini bazen öne doğru bazen de yana doğru çıkartıyor. dilini hangi yöne çıkarttığı da atacağı servisin yönüne işaret ediyor aslında. bu noktadan sonra ne kadar sert servisler atarsa atsın agassi hangi yöne atılmasını önceden bildiği için servisleri karşılamaya başlıyor. agassi'nin açıklamasına göre en zor şey dilini takip etmek değil bunu bildiğini saklamak olmuş. her servisi karşılamıyormuş. kritik anlardaki servislerde bu bilgisini kullanıyormuş ki becker uyanıp bu ipucunu kapatmasın. agassi buna uyandıktan sonraki 11 maçın 9'unu kazanır.

    yıllar yıllar sonra ikisi de emekli olduklarında meşhur oktoberfest'de biralarını içerken agassi becker'e bu arada servisleri atarken dilini çıkartıyordun ben de bu sayede ne tarafa atacağını her zaman biliyordum diye itiraf da bulunmuş. becker ise tam anlamı bir şok yaşamış. o da agassi'ye yıllarca maçlardan sonra eve döndüğünde eşine agassi'nin sanki onun zihnini okuğunu ve her zaman becker'den bir adım önde kalabildiğini ve buna delirdiğini anlattığını söylemiş.

    edit: bu entry'yi sabah saatlerinde girdim. öğlene ekşişeylere taşıdılar. bu entry'lerin ekşişeylere taşınması ile alakalı bir meramım var. zaman ayırıp okursanız sevinirim. (bkz: #121607422) bu editi de muhtemelen debe'ye taşınacağını düşündüğüm için yazdım.

  • şahsımı güldürmüştür ama bir uçağın içinde beş saat beklemek nedir ya. adam sonuna kadar haklı. illa kavga mı edelim, polis mi gelsin, adam mı dövelim isyanı muazzam.

  • yol tutuştan daha çok muazzam bir şöför barındıran video.

    o arabayı oradan kurtarmak gerçekten büyük iş.

  • gençliğimin bir döneminde arkadaşlarla birlikte otostop yapmakla bozmuştuk kafayı, utanmasak sıçmaya giderken bile kamyon çevircez yoldan. her neyse, işte o zamanlar muhabbet ediyoruz kamyonuna atladıklarımızla falan, ilgimi çekiyor, bizi kamyonuna alan adamların çoğu alevi. bir gün sordum içlerinden birine, "abi" dedim, "kim dursa bizi almak için, hep alevi çıkıyor" dedim, adam bana "bizim töremizde adamı yolda bırakmak yoktur yeğen" demişti, üstelik o yıllarda ezel'le dayısı hala hapisteydi, dizinin senaryosu bile yazılmamıştı ama bu abi replikleri biliyordu. neyse de işte, ben o günden beri pek severim kendilerini.