hesabın var mı? giriş yap

  • ekonomik krizlerin, ülkelerinin zengin - yoksul arasındaki farkın açık olmasından anlaşıldığını ve böyle bir ülkedeki %1'lik zengin kesimin bile rahatlıkla herhangi bir telefonun stoklarını bitirebileceğini anlamazdan gelen,

    parasızlıktan okuyamayan çocukları, temerrüte düşmüş kredi tutarlarını, iflas eden şirket sayısını görmezden gelerek "millet ayfon alıyo la acayip zenginiz demek" diye yorumlayacak kadar "şey",

    tabi o kadar da "şey" olması ihtimali düşük olduğu için de propaganda yapmaya çalışan bir maaşlı aktroll olması muhtemel,

    bir cahilin yorumudur..

    çok özür dileyerek edit;
    anam ! ?? bir bu temerrüte “temettü” yazmam bir de strateji yerine starteji yazmam… yıllardır çözemiyorum bir türlü. allahtan mesaj gönderenler var. teşekkürler.

    diğer yandan yıllardır ekşi de yazıyorum ilk kez 50 küsur kişiden dm aldım. arada saçmalasam iyi olacak galiba ??

  • iran o işi kendi halletti. durumun ciddiyetinin farkına varıp zarrab'ın ortağı zencani'yi kendisi yargıladı hapse attı. hatta onunla işbirliği yapan dönemin başkan yardımcısı da içerde.
    sen ne yaptın, ucu sana dokunacak diye bunları yargıdan korudun. al işte adam kendi ayağıyla gidip şimdi orada seni satıyor.

  • belki askerimizi şehit etmeye çalışan birinin cesedini toplamak için vakit ayırmaya bile gerek yok... sonuçta cesede bile patlayıcı düzeneği kurabilen bir bozuk zihniyet o yüzden geberdiği yerde bırakmak en iyisi.

    edit: başlığı açan kişi entrisini silmiş.

  • yasiniza, mesleginize, yasam tarziniza gore cok genis bir yelpaze sunar. tek basina kita avrupasindan ekonomik olarakta alan olarakta (neredeyse) buyuk bir yerden bahsediyoruz.

    ogrenciyken boston massachusetts eyaletinde bir sure kalma firsati buldum, ozellikle boston cevresi ogrenci yasami icin uygun, amerikanin gocmen bakimindan en cesitli olan yeri degilsede yuksek oranda gocmen ogrenci barindiriyor. aile yasami, sessiz ortam istiyorum diyorsaniz boston cevresi pek size gore sayilmaz.

    neredeyse 3.5 yil georgi eyaletine sinir alabama sehrinde yasadim. alabama demokratlarin abarttigi kadar boktan bir eyalet degil. havasi ben yaz adamiyim diyorsaniz size gore. bence kuzey eyaletlerine kiyasla en buyuk artisi, tasinmaz mulk vergilerinin dusuk olmasi, petrol ucuzlugu, asiri yakin olmasada floridada bulunan bazi tatil mekanlarina cok yakin. kuzeyde 1m$'a alamayacaginiz bir evi alabamada 300k$'a sahip olabilirsiniz. ayrica mahalleleri kuzey mahallelerinden daha guzel ve sakin. tenesseyle beraber emeklilik icin guzel bir tercih olabilir ama biraz haraketli bir yasaminiz varsa yada ogrenciyseniz cehennem olabilir. cunku balik tutmak, hiking vb aktiviteler disinda yapacak cok bir sey yok.

    florida, ben dort mevsim yaz yasarim hic problem degil, partilemeyide severim diyorsaniz florida guzel bir tercih. vergiler ve tasinmaz mulkler kuzey eyaletlerine oranla daha dusuk. onun haricinde bildiginiz filmlerden az cok asina oldugunuz florida iste.

    dc, maryland, virginia uclusunden benim favorim acik ara virginia. dogasi guzel. cesitlilik yuksek. ama tahmin edin, vergiler yuksek, evler ve dolayisiyla kiralar daha pahali, petrol pahali. maryland'in bazi yerleri gercekten cok tehlikeli. baltimore'a iki bobrekle girip tek bobrekle cikabilirsiniz. bu pennsylvania, new york ve bir kac kuzey eyaletini icinde gecerli.

    california muhtesem bir eyalet, havasi muthis, ortam partilemeye musait aileylede yasanir, ogrenci hayatida yasanir. doga yuruyusude yapabilirsin, partileyedebilirsin. tahmin edebileceginiz uzere asiri pahali. alabamada 300k$'a alacaginiz evi virginia'da 800-900k'ya, california'da 2-3m$'a anca alabilirsiniz. alabamada petrolun galonu ortalama 2.8$'sa virginia'da 3.5$ california'da 4$ veya daha fazla olabilir. guzel eyalet ama sana bana gelmez.

    new york, acayip degisik bir yer, manhattan'a gidip gokdelenlerle, central parkla buyulenip, bronx'a gidip altinizada sicabilirsiniz. hic bir zaman favorim olmadi. sevenler var ama.

    benim acik ara favorim chicago. cesitliligin en yuksek oldugu eyaletlerden bir tanesi. tasinmaz mulklerin vergileri yuksek fakat ev fiyatlari gorece diger eyaletlerden dusuk. puclic schoollar diger eyaletlere gore daha kaliteli. tek dezavantaji sogugu biraz fazla soguk.

    tabi tum bu yazdiklarim fiyatlar haricinde benim kisisel deneyimlerim. bana gore boyle olan size gore farkli olabilir. kalin saglicakla.

  • üniversiteye anadolunun küçük bi köyünden gelmis bi adam var. hoslandigi da bi kiz. bigün arkadaslari yari gaza getirmek mahiyetli, yari ciddi bi sekilde bunu kenara çekerler. anlatirlar durumu:

    - olm sen gidip konusmazsan bu tip olaylar hiç baslamaz. gidecen tanisacan kizla, muhabbet kuracan.

    gazi almistir. kizi bigün takip eder arkasindan. bütün cesaretini topladigi sirada iyice yaklasir ve kizin sirtina pat pat diye dokunur. kiz nooluyo gibisinden buna döner ve bakar. ama gencimiz bu noktada heyecandan tikanir. aazindan tek kelime çikmaz. kiz

    - nooldu?

    diye sordugu sirada da..:

    - sevmek suç mu?

    diye patlar...

  • stada gelen katar'lı için bölgede yatırım yapacak, helikopterle gezdik demişti zat-ı muhterem!
    umarım çamburnu üstünde değildir.

    dünyada sarıçam ormanının denizle buluştuğu iki noktadan biriymiş çamburnu. son zamanlarda birilerinin yaptığı gibi basit bir yaftalama olarak değil, gerçek anlamıyla vatan hainidir sorumlusu.

  • tır durdu ya la... tır durdu... uzun araç durdu.
    durabiliyorlar demek ki. türkiye'de göremiyoruz ama duruyor demek ki.

  • 45 derecelik açıyla duran, birbirine teraslarla bağlı, altıgen evler… hatta eğimli duvarlı kübik bir evde nasıl yaşanabileceğini göstermek için aralarında bir de müze var. 1977’de hollanda’nın rotterdam şehir planlamacıları mimar piet blom’dan (1934-1999) yaya köprüsü üzerine konut tasarlamasını isteyince, ortaya bu ‘’kijk-kubus’’ yani ‘’kübik ev’’ çıkmış. kübik evlerden 55 tane planlanmış. ancak bugüne dek 38’i küçük, ikisi büyük küp olmak üzere toplam 40 ev inşa edilmiş. eğimli olup, yana yatmış her küp altıgen şekilli direk iskeletler üzerinde bulunuyor. küpler üç seviyeye ayrılmış yaşam alanlarını içeriyor. üçgen şeklindeki alt kat yaşam alanını içeriyor.

  • bu saatte neden sela verilir?

    diğer şehitlerden neden ayrı tutulur 15 temmuz şehitleri diğer şehit ailelerine yazık günah değil midir?
    (30 ağustos, sakarya, çanakkale, kore, doğuda batıda terörden şehit düşmüş her bir çocuk bebek kadın erkek vatandaşımız?)

    yıllarca terörle uğraşmış bu ülkede neden sadece 15 temmuz için böyle bir uygulama var?

    diğer darbe girişimleri için neden sela okutulmuyor?

    bu saatte hastası yaşlısı sınavı bebeği olanlara bu yapılan ayıp değil midir dinde yeri var mıdır?