hesabın var mı? giriş yap

  • 2001 senesinde okulda yasadışı eylem yapan sol gruba polis müdahale etmek üzereyken araya giren rektörün, "ben izin veriyorum gösteri yapabilirsiniz" demesi üzerine, solcu grubun artık yasal olan bir eylem düzenledikleri için tadının kaçması, 5 dakika içinde bütün grubun dağılması.

  • güney fransa da sapasağlam ayakta bir ortaçağ kasabasını barındıran şehir. etrafı surlarla çevrili bu tarihi merkezdeki yapılar bugün çoğunlukla otel, restoran, hediyelik ıvır zıvırın satıldığı dükkanlar olarak kullanılıyor. burada bir de ortaçağa ait işkence aletlerinin sergilendiği müze var. yaz aylarında tıklım tıklım turist dolu olduğundan sonbaharda gitmek daha akıllıca olabilir buraya. interrailciler için yolunu buraya düşürmek çok kolay, trenle heryere yakın ve tarihi kent merkezine tren garından yürüyerek ulaşabilirsiniz. oraya doğru yürürken surlar içindeki kenti görünce insan kendini bi masalın içinde buluyor zaten. çocukken masal kitaplarında gördüğümüz illüstrasyonlardaki cadı şapkalı kuleler, taş surlar ve bulutlar içindeki şehirler burada canlanıyor.

  • tam türk-islam sentezi ile harman olmuş mhp'li aile tablosu.

    kolunda arapça dövme ile babasını yanına alarak yaptığı videoya "selamın aleyküm" diye başlayıp pavyon puanlıyor.

    şimdi bu ikisine sorsan lgbt, netflix falan türk aile yapısını bozuyordur.

    ama am üstünde fındık kıran babanın oğlu ile inandığı allah'ın adını anarak pavyon turu atmasında sorun yok. ccc reyiz.

  • pipisini yara bandıyla bantlayan 3,5 yaşındaki yeğenimi binbir zorlukla bu durumdan kurtardıktan sonra soruyorum:
    -neden yaptın yavrum bunu?
    -artık işemek istemiyorum.*

  • tokat değil muşta ile vuruyor oevladı.

    3-5 kekonun bir genci sıkıştırıp öldürmesi olayı. arkadan kızlar da geliyor büyük ihtimalle kız mevzusu. uzak durun diyeceğim ama şansa yaşıyoruz memlekette, her yerden ölüm fırlıyor.

    edit: sinirimi alamadım amk vitaminsiz piçleri.

  • sen yaptığın o terbiyesiz hareketten ötürü üzgün ve pişman değilsin, hareketinin doğurduğu sonuçlardan üzgünsün.

  • eksik bir tespittir. radyo kültürü unutulmadı ancak eskisi kadar da yoğun yaşanmıyor. sebeplerine gelince:
    1 - radyoyu yaşlılar, uzun yol şoförleri, atölye/tekstil çalışanları dinlemeye devam ediyor, uzun süre çalacak bir müzik listeleri yok. farklı bir şeyler dinlemeye ihtiyaçları var çünkü.
    2 - sabah akşam ev-iş arası gidip gelenler dinlemeye devam ediyor.
    3 - ancak yeni nesil gençler ve önceki nesil ehtiyar spotify vs. platformlarını seven ekşici dostlarımız artık radyo dinlemiyor. direkt kendi müzik listesini dinliyor.
    4 - podcast dinlemeyi sevenler, direkt podcast platformlarına (spotify, apple podcasts, google podcasts vs.) yöneliyor.
    4 - radyo programlarının podcast olarak yayınlanması da radyonun canlı yayın dinleyici sayısının azalmasına sebep oluyor. 'ne de olsa sonra dinlerim' düşüncesi sebebiyle.
    5 - radyonun canlı dinleyici sayısının azalmasının bir diğer etkeni de telefonlar da fm alıcısının olmaması. telefondan internet harcayarak radyo dinlemek yerine 'youtube music'ten istediğimi dinlerim' düşüncesi.
    6 - radyonun canlı dinleyicisinin azalmasının bir diğer nedeni de reklamlar. zırt pırt reklam giriyorlar. ulan bu reklamın belli bi saati olur yahu. 2 dk konuş pat reklam bir müzik dinlersin çat reklam. bu akış insanların sinirini oynatıyor. radyolar reklam yayınlamasın demiyoruz ama bokunu çıkarmasın diyoruz. ama radyo işletmecileri de bunu yapmak zorunda kalıyor çünkü giderleri çok. istanbul'da yeni kule sebebiyle bir sürü aylık ödeme yapıyorlar. bunun işletme ve personel giderleri kısmına gelmiyoruz daha. her neyse.
    7 - radyoların canlı dinleyicisinin azalmasının sebeplerinden birisi de yeni kule, elektrik vs. gibi artan giderler ve düşen reklam gelirleri (bunun sebebi de sosyal medya reklamlarıdır) yüzünden radyoların maddi darlık yaşaması. maddi sorunlar yaşayan işletmeler, kalifiye eleman bulamıyor. çok iyi radyocu olabilecek cevherler başka işlere yöneliyor haklı olarak. radyo mikrofonları da (3-5 kaliteli isim hariç) çerçöp insanlara kalıyor.

  • en baba yollardan birini babam kullanmıştır. şöyle ki karşı kuaförde yeni işe başlayan eleman babamın işyerine gelerek wifi şifresini istemiş. babam da bir şey lazımsa gel burda istediğin zaman bilgisayarı kullan cevabını vererek esnaf ve baba olmanın gereklerini yerine getirmiştir:)