hesabın var mı? giriş yap

  • işçiler sendika değiştirdi diye işten at, bebek mamasına çaktırmadan gdo'lu tahıl kat, farkedilince de "biz zaten toplattık o iki parti malı" diye kırk takla at! sonra da "mutlu et, mutlu ol" diye kampanya yap, oldu aq.

    şu mutluluk işini bu kadar saplantı haline getirdiniz ya, olacaklardan korkuyorum: (bkz: ülker bebek mamasında kokain çıkması)

  • hayatını kaybetmiştir.

    şimdi yukarıdan bize bakıp "en çok bana fatiha okuyacaksınız!" diye kızacak. nur içinde yatsın. tebessümle anılacak bende hep.

    edit: "ben saksı değilim! ekme o çiçeği mezarıma!!"

    :)

  • bu ülkenin partisi olduğunu iddia eden partinin, bu ülkenin görev başındaki askerine karşı yaptığı provokasyonun sahibi milletvekili.

  • adına world of warships'te bir etkinlik bulunan ve denk geldiğim inanılmaz deniz hikayelerinden birinin kahramanı kedi.

    kedimiz sam kariyerine kriegsmarine personeli olarak başlıyor. sam, dkm bismarck ekibi ile birlikte rheinübung operasyonuna katılıyor. bismarck'ın sonu hepimizin malumu. batan gemiden bir tahtaya tutunarak denizde salınan sam'i hms cossack personeli kurtarıyor. sam hem taraf değiştiriyor hem de görev yaptığı gemi sınıfı değişiyor. gerçekten de nazi rejiminden müttefik kuvvetlere geçiyor. bu defa kendisi bir destroyer mensubu. hms cossack'la müttefik ikmal gemilerini koruma peşindeyken cossack'a torpido isabet ediyor. yine bir tahta parçasının üzerinde denizde kendi halinde takılan sam'i bu sefer de zamanında bismarck'ın batırılmasında kilit rol oynamış hms ark royal mürettebatı aralarına alıyor. adını da bu defa kazanıyor ( önceden cossack'takiler oscar derlermiş). sam bu defa da uçak gemisi personeli oluyor. ne var ki ark royal de u-boat'un tekinden torpido yiyince sam bu defa kırık bir uçak kanadının üzerinde suya geri dönüyor.

    ingilizler sam'i yine kurtarıyor ama karaya naklediyorlar. biraz da uğursuz bulunuyor kendisi. bir süre gibraltar'da sonra da ömrünün sonuna kadar belfast'ta kalıyor. baktığınızda suyun içinde feryat figan alevler içinde gelen ölümü 3 defa atlatmış ve aslında suyu sevmeyen bir varlık. binlerce ölünün üç defa bize yadigar diye teslim ettiği güzellik.

    https://www.zmescience.com/…nsinkable-sam-cat-wwii/

  • "amerikalılar ejderhalardan neden korkarlar" başlıklı makalesinde şöyle güzel bir lafı olan yazar.

    çocukların elinden hayal güçlerini alırsanız, büyüyünce birer patates olurlar.