hesabın var mı? giriş yap

  • rezalet demek ne kadar doğru bilemedim. çünkü sonunda ben değil, firma rezil oldu..

    mecbur kalmadıkça, kullanmamaya özen gösteriyorum.
    eğer başka bir alternatifim varsa, daha iyi bir alternatifim mutlaka var demektir..

    çok tuhaf bir firma..
    zaman kaybı ve ömür törpüsü.
    düşünme, söyleneni anlama ve derdini anlatma özürlü insanların istihdam kapısı.
    istisnalar varsa kusura bakmasın ama ben henüz denk gelmedim.

    pazartesi 14.30 için bir biletim var. izmir'e gidiyorum.
    ancak annemin sağlık sorunları sebebiyle, ertelemek zorunda kaldım.

    zırıl zırıl çalan telefonlara cevap vermedikleri için, mecburen otogara tekrar gittim.

    -merhaba. iyi çalışmalar. biletimin gününü ve saatini değiştirmek istiyorum.

    + merhaba buyrun.

    -merhaba. pazartesi 14.30 izmir otobüsüne bir biletim var. bunu bir sonraki haftaya aktarmak istiyorum..

    +bir saniye. zafer beeeeey. zafer beeey. beyefendiye bakar mısınız?
    +merhaba buyrun.

    -merhaba zafer bey. ben pazartesi günü izmir'e gidecektim ama annem ameliyat olduğu için, biletimi bir sonraki haftaya aktarmak istiyorum.

    +maalesef. seferler arası değişiklik yapamıyoruz.

    -nasıl yaaa? neden? iyi de gidemiyorum ne yapabilirim?
    üstelik biletin arkasında yazılanı yaptım ve minimum 24 saat önce bildirdim. daha neredeyse 3 gün var.

    +maalesef. bize verilen talimat bu. ( yalan söylüyor. sadece bilet aktarma işleminin nasıl yapıldığını bilmiyor hepsi bu)

    - peki canınız sağ olsun. biletimi iptal eder misiniz? başka firmalara bakayım.

    + maalesef bilet iptali yapmamız yasak.

    -ilk kez yapmıyorum bu işlemi zafer. 5 kere metro ile seyahat ettiysem, 15 kere metro biletimi iptal ettirdim.

    -maalesef. bize verilen talimat böyle. bilet iptali yapamıyoruz..

    (kayış kopar.)

    + peki zafer. tamam iptal falan da istemiyorum. açık bilet yapar mısın bunu? en iyisi başka firmayla gideyim, dönüşte de bu açık bileti kullanırım.

    - tabii ki. açık bilet yapabiliriz. bir saniye bekleyin lütfen. tamamdır buyrun. 70 tl değerindeki açık biletinizi 1 yıl boyunca istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

    + teşekkür ederim. ben açık biletimi kullanmak istiyorum.

    - !!??!!?

    - merhaba 70 tl değerinde bir açık biletim var ve 2 hafta sonra kalkacak olan izmir otobüsünde kullanmak istiyorum..

    - !!??!!? (sessizlik)
    saat kaç otobüsü olsun?

    + 14:30 lütfen.

  • kanımca osmanlı tarihinin en fantastik kadın figürü.

    günümüzde muhteşem yüzyıl'ın etkisiyle daha çok hürrem sultan ya da nurbanu sultan ön planda olsada kösem sultan'ın tarihteki gücü onları geride bırakır niteliktedir.reşat ekrem koçu kendisi için bir yüzü bakır bir yüzü altın madalyon yakıştırmasını yapmıştır ki hakikaten öyledir.biz madalyonun altın kısmından başlayalım:

    her ne kadar osmanlı haremine giren kadınların önceki yaşamlarına ait çok fazla bilgi bulunmasada,çeşitli kaynaklarda doğum yılı 1590 olarak zikredilir.orjinal adı anastasya'dır.günümüzde yunanistan'a bağlı olan ege adalarından birinde doğduğu hususunda tarih kitaplarımız birleşir.15 yaşında osmanlı denizcileri tarafından esir edilmiştir.rivayete göre osmanlı topraklarında ilk durağı bosna beylerbeyliği olmuş oradan da padişaha sunulmak üzere saraya takdim edilmiştir.devrin padişahı birinci ahmet'dir.padişah da anastasya kadar gençtir ve birbirlerine samimi bir şekilde bağlanmışlardır.ya da biz öyle olduğunu varsayıyoruz.çünkü padişahın diğer hasekileri birer oğlan doğururken kösem tam tamına dört oğlan vermiştir padişaha.bu iki genç insan yıllardır süregelen başıbozuk harem düzenine el atmışlar ve işleri yoluna koymuşlardır.ancak ne yazık ki aşklarına doyamamışlardır.birinci ahmet 28 yaşında mide kanserinden öldüğünde geride oğullarının yanı sıra bir adet deli kardeş bırakmıştır.osmanlı devleti'nde hükümdardan sonra kardeşi tahta geçemezdi ancak birinci ahmet veraset sistemini değiştirmişti.ekber ve erşed sistemine göre tahta geçme sırası hanedanın en yaşlı üyesinde oluyordu ve bu özelliği taşıyan birinci mustafa idi.birinci mustafa en yaşlı hanedan üyesidir ancak akli dengesi yerinde değildir.bu yüzden üç ay sonra tahttan indirilmiş ve birinci ahmet'in büyük oğlu ikinci osman tahta çıkarılmıştır.ikinci osman mahfiruz sultan'ın oğludur.kösem sultan'ın en büyük rakibesidir mahfiruz sultan.saadet dönemi çoktan sona ermiştir.kösem eski kösem değildir ve o da zamanla masumiyetini kaybedecektir.çünkü hırs,kin ve intikam gibi duygularla tanışmıştır.ya da tanışmak zorunda bırakılmıştır.

    madalyonun bakır kısmına geçme zamanımız geldi:

    ikinci osman cevval bir delikanlıdır.aynı zamanda tezcanlıdır.itaatsizlik gösteren yeniçerileri kaldırmaya karar verir ancak tedbirsiz olduğundan bu haber yeniçeriler tarafından öğrenilir.yeniçeriler ikinci osmanı tahttan indirirler ve katlederler. yerine yine birinci mustafa'yı padişah yaparlar ancak taşıma suyla değirmen dönmez.devletin çarkını deli padişahın sadrazamı ve validesi(ismi bilinmiyor) de döndüremez.neticede bir üç ay sonra tekrar ihtilal olur ve tahta dördüncü murat geçirilir.sıra kösem'e gelmiştir nihayet.ancak kocasına karşı hürmetkar bir eş olan kösem oğullarına aynı şefkatle davranmayacaktır.dördüncü murat devrinin ilk kısımları herc-ü merç içinde geçecektir.yeniçeriler zorbalığın zirvesine ulaşmıştır.her istediklerini elde eder olmuşlardır.nitekim padişahın yol arkadaşlarının dahi kellellerini almışlardır.şüphesiz bu zorbalıkların arkasında kösem'in ocak ağaları ile olan işbirliğinin de payı vardır.yıllar yılları kovalar.dördüncü murat hep çocuk kalacak değildir.zorbalara karşı tek başına mücadele eder.askeri susturur ve annesini de eski saray'a yollar.artık tek zorba padişahtır.tarihlerimiz yüz binden fazla insan öldürttüğünü yazar.hepimiz az çok tanırız zaten dördüncü murat'ı.enerjik ve tezcanlı bir yapısı vardır zira hızlı yaşayıp genç ölmüştür.ölmeden önce kardeşleri süleyman,bayezit ve kasım'ı boğdurtmuştur.süleyman ve kasım kösem'in oğullarıdır.kösem bu ölümlere engel olamamıştır.geride bir tek ibrahim kalmıştır.hem kösem'in son oğlu hem de osmanlının tek varisidir.murat zamanında elde edemediği nüfuzu ibrahim zamanında elde eder kösem.valide sultanlığın tadını çıkartmaya başlamıştır.zira yeni padişah iç bunalımlara sahip değişik bir insandır.padişah ve annesinin çıkarları 6-7 yıl çatışmaz.ancak bu 6-7 yıl sonunda ibrahim annesini dinlememeye başlar.kösem yabana atılacak bir kadın değildir ancak ibrahim bunu hesap edemez.ocak ağaları ile birleşen kösem ibrahim'in sonunu hazırlar ve 7 yaşındaki masum dördüncü mehmet tahta çıkartılır.entrikalar bununla da son bulmayacaktır.osmanlı ananesine göre kösem'in yetkileri ibrahim'le birlikte bitmiştir.çünkü validelik sırası dördüncü mehmet'in annesi hatice turhan sultan'dadır.ancak teori ile uygulama örtüşmez.kösem bir köşeye çekilmez.neticesinde yıllardır olduğu gibi yine karşısına bir rakip çıkar.ancak bu sefer onu alt edemeyecektir.kösem mehmet'i öldürtüp küçük şehzade süleyman'ı tahta çıkarmaya niyetlidir.ancak bunu haber alan dördüncü mehmet taraftarı saray görevlileri(zülüflü baltacılar) kelleyi koltuğa alıp ocak ağalarından önce davranırlar ve kösem'in dairesini basarlar.

    kendisi gibi ölümüde fantastik olmuştur.dairesini basan zülüflü baltacılardan kuşçu mehmet adında bir adam ilk önce elleriyle boğmaya çalışır sultanı.kösem bayılmıştır.mehmet'te öldüğünü düşünmüştür ancak bir-iki dakika sonra sultan kendine gelir ve yardım dileyerek bağırmaya başlar.bunun üzerine kuşçu mehmet kösem sultan'ı perde kirişiyle boğmaya kalkmıştır ki bu tarz bir ölüm osmanlı tarihinde hiç görülmemiştir.neticesinde ağzından ve burnundan kan gelen kösem sultan çok geçmeden oracıkta ölmüştür.

  • nasıl ki kendi çocukları şehit olmadığı için ekranlara çıkıp şehadet üzerinden goy goy yapıyorlar, kendi çocukları tacize uğramadığı için de mağdurlar üzerinden goy goya devam ediyorlar. empati sıfır ahlak sıfır paralar sıfır.