hesabın var mı? giriş yap

  • 2002: hesabı hatun kişiye ödetmek

    2006 edit: yapilabilir neden olmasin

    2014 edit: hesabi hatun kisiye odetmek

    uzaydan gelen edit: hesabı sürekli hatun kişinin ödemesi ve bundan memnuniyet duyması

  • kavanoz dibi gözlüğe sahip yaşlıca bir teyze inmek için ayağa kalkar:

    teyze: evladım müsait bir yerde indirir misin?
    şoför: (kapıyı açar ama durmaz) buyur teyze.
    teyze: paraşütle mi ineceğim pezevenk, dursana!
    minibüs ahalisi: ???

  • adam nezaketen avcunu açmış dua etmiş. keşke bizimkiler de bu nezaketin altında kalmayıp karşılık olarak harakiri yapsalarmış ayıp olmuş adama.

  • esasinda tembellikten baska her seyi anlatan bir yapit. oblomov tembelligi anlatiyor demek, tembellik yapip kitaba kendini verememis olmaktir. asil tembellik, oblomov'un, kendi olumleri dahil hicbir seye hazirlamadan yetistiren ailesinin olumunden sonra, neden guven ve huzur arayisi icin yataktan ayrilamadigini, esasinda elini attigi her iste basarili olmasina karsin neden hicbir ise elini atmadigini gorememektir.

    oblomov asla tembel degildir. aksine, aski ugruna guven ve huzur dolu yatagindan cikip onun pesinden gidecek kadar enerjik ve yillarin uyusuklugunu cabucak uzerinden atabilecek kadar atik ve cesurdur. ancak ayni zamanda "hicbir seye hazir olmayan bir insan" oldugunun, acziyetlerinin ve icine islemis olan oblomovlugun da farkinda oldugu icin, asik oldugu kadina mutluluktan cok aci verecegini gorebilecek kadar gercekci ve naiftir.

    nihayetinde oblomovluk tembellik degil kendini bilmek, kendini tanimak, kusurlarinin uzerini ortmemek ve bunlarin getirisi olabilecek durumlari ongorerek ona gore davranmaktir.

  • başlığı görünce herkesin aklına sürücünün kadın olduğu geldi değil mi?

    yanılmadınız.

    yakınlarına sabır dilerim.

    tanım : kadın sürücüdür.

    çok sayıda mesaj gelmesi editi : kadınların koordinasyon eksikliği erkeklere nazaran bariz bir şekilde ortadayken, konumuz da bu iken ; olayı kadın düşmanı olmama bağlayan mesajların yazarlarına selam olsun.

    konumuz trafik canavarlığından ziyade, fren yerine gaza basma hadisesi. koordinasyon eksikliği. bunu giderip araç kullanan kadınlara saygımız tabii ki olacak.

    ulen kalkışı zor bulup, kalkış hesaplaması yapmamak için kavşaklarda durmayan, yol vermeyen kadın sürücülere hiç mi denk gelmediniz? bir motorcu olarak kadın araç sürücülerini maalesef çok iyi tanıyorum.

  • marjane satrapi'nin resimlediği ve iran'da devrim zamanı küçük bir kız çocuğunun başındna geçenleri, çok nahif ve bir o kadar da etkili bir şekil anlattığı çizgi romanı. (persepolis: the story of an iranian childhood). çizgi romanın ikinic bölümü de (the stroy of a return) piyasaya çıkmıştır. bu bölümde buluğ çağında iran'lı kızımızın avusturya'yı nasıl algıladığını ve nasıl etkilendiğini öğreniyoruz. sonrası, savaş ertesi iran ve insanların kendilerini nasıl ayakta tuttuklarına dair bir sürü incelikli, samimi hikaye.