hesabın var mı? giriş yap

  • --- spoiler ---

    filmdeki düzeneği kuran para ödülünü veren demirören olsaydı büyük ihtimal kazanan kendisi olurdu.

    bütün filmi şirket kesin bir şeyler yapacak para ödülünü vermeyecek diye izledim. türkiyede yaşamanın verdiği paranoya.
    --- spoiler ---

  • açılın bu kişi benim. yeni bir çocuğumuz oldu ve 8 senedir birlikteyiz, eşimin salak salak abuk subuk gereksiz tripleri yok, kendisi bir şey beğenmediğinde direkt surata söylüyor hiç çekinmez bu huyları çok iyi çünkü hiç yalan söylediğini görmedim ayrıca evi gerçekten çekip çeviriyor. bebeğimizi resmen ordu eğitimleri ile disiplinli bir şekilde yetiştiriyor; bebeğimiz 7 aylık şu anda eşimin verdiği komutları az da olsa anlıyor(bazen benden daha iyi anladığını düşünüyorum), sürekli okuyor ve araştırıyor; her türlü konuda bilgisi var, kişisel bakımına çok önem veriyor, bana çok saygı gösteriyor. bunlar pozitif tarafları, negatif olarak ise direkt bizim türkiye'de yetişmemizden kaynaklanan bazı gerizekalılıklarımız var ve çoğu zaman problemler bu yüzden çıkıyor, rus adam 5 yaşından itibaren okulda bütün mesleklerle ilgili kokteyl dersler alıyor gel gelelim ben bir kaç işi düzgün, geri kalanları beceremiyorum çünkü bizim okullarımızda doğru düzgün bir şey öğretilmiyor.

  • gezegenin en mantıklı sözü.

    + ne tür müzikler dinlersin bartuğ?
    - hımmpf, indie falan, pop jazz bazen de beril...
    + anlıyorum bartuğ...

    bartuğ yalan söylüyor, daha geçtiğimiz yaz kuzeninin düğününde ankara'nın bağları eşliğinde çılgınlar gibi eğlendi. bartuğ yalancı. bartuğ yavşak...

    ***

    + ne tür müzikler dinlersin saffet abi?
    - valla kulağa hoş gelen her türlü müziği dinlerim yiğenim.
    + saffet abi pop jazz?
    - jazzırdamasa o da iyi aslında meh meh meh.

    saffet abi dürüst. saffet abi yavşak değil. kötü şakaları dışında on numara adam.

  • ill: yatalak hasta. kanser, verem, zatüre gibi. gerçek, maddi hastalık.
    sick: genel olarak bütün hastalar ve daha tam ill olmamış. öksürük, bulantı var ama daha düşmemiş. bi gözü toprağa bakmıyor.

  • askerde sık sık parti yapardık. parti dediysem askeriyenin yanındaki lojmanın marketine belli saatlerde girme iznimiz vardı. oradan cipsler kolalar alıp gazinoda toplanıp yer içer eğlenirdik. o markette kiloluk çiğ köfte, lavaş falan da olurdu. haliyle partimizin starı da çiğ köfteydi. genelde de lavaş yetmezdi. tabi o zamanlar böyle doritoslu dürümler ortada yok. arkadaşlardan birisi lavaş bitince doritosun üzerine koyup yemeye kalktı. tadının harika olduğunu söylese de hepimiz iğrenir gözle izledik onu. sonra birisi daha cesaret etti. o da çok beğendi. birisi daha birisi daha derken hepimiz bu eşsiz tadı denemiştik. artık partilerimizin starı doritoslu çiğ köfte olmuştu.

    zaman böyle akıp gitti biz terhis olduk. terhisten bir kaç ay sonra gördüm ki komagene bu doritoslu dürümleri listesine eklemiş. o yüzden hiçbir zaman kim olduğunu bulamadım ama bu fikri komagene'ye veren kişinin benim devrelerden birisi olduğuna eminim.

  • ooo 2023 yılının en ikna edici aktroll argümanı bu. arkadaşa 1 mayış ikramiye verin. şahsen ben igna oldum, artıkın oyum agbardiye :)))