hesabın var mı? giriş yap

  • alacağınız ürünü belirledikten sonra amazon almanya, italya, fransa, amerika ve diğer hepsinden alacaganiz ürünü aratın. türkiyedeki fiyatların yarısına kadar daha uygun alabilirsiniz. ya da türkiye'de 3000 tl'ye bütçeniz yetiyorsa buralarda 6000 tl olan bir bebek arabasini o fiyatlara alabilir ya da aynı arabayı 1500-2500 tl arasına alabilirsiniz. mesela ben:

    inglesina quad bebek arabası ve ayaklı portbebe setini amazon fransa'dan 593 euro'ya aldım. türkiye'de ayaklı portbebe yerine ana kucağı (oto koltuğu özellikli) ile bu set tam 11000 tl. neredeyse yarı fiyatına aldım ki amazon yurtdışından yaptığım hemen hemen tüm alışverişlerde en geç 3 ay içinde vergi düştüğü için para iadesi oluyor bunda da 40-50 euro iade gelebilir, o zaman türkiye fiyatının tam yarısına almış olurum. bu arada amazon almanyada daha ucuzdu ama ürünü izmir'e yollamiyorlar, ben aldıktan sonra bu ürünü de izmir' e yollamayi kabul etmedi sistem yaptigim yeni alisveris denemesinde.

  • nasihat team gelmeden yazayım dedim gelmişler bile. çiftlikten alacak ortamı yok okula giderken çantasına koymalik alıyor belki adam. adamın neden o sütü aldığı sorgulanana kadar bunların neden böyle bir sut sattığını sorgulasak daha başarılı oluruz herhalde.

  • cumhuriyet tarihi, anadolu insanına medeni ve ilerici bir gömlek giydirmek istedi. lakin bu gömlek bize uymadı.

    peki akp denilen oluşum ne yaptı? tam da populist bir oluşumun yapması gerekeni yaptı. kitle ne istiyorsa onu verdi.

    - bu halk ilerlemek değil kısa yoldan zengin olmak istedi, akp yaptı.
    - bu halk dedeleri gibi yaşamak, dünyaya gözlerini kapamak istedi, akp yaptı.
    - bu halk dinle uyuşmak istedi, akp yaptı.
    - bu halk bilimi değil gericiliği istedi, akp verdi.

    ve sonunda anadolu halklarının gerçek yüzünü görmüş olduk bizler de. kendimizi kandırmayalım. akp halktır, halk gericidir.

  • piyango yine 65 yaşa vurdu. şimdi demez mi bu insanlar "e biz aşıyı niye olduk, covid-19'un askeri biz miyiz ulan" diye :) aşılanan insanlara yasak getirip, aşı olmayanları sokağa salan tek ülke biz miyiz gerçekten merak ediyorum. şimdi covid-19'a karşı kullandığımız en büyük kozumuz 65 yaşlar mıydı? her şeyin sorumlusu onlar mıydı? daha önce aşılama olmadığı halde bu denendi ve hiçbir sonuç alınamadı. zaten 65 yaş son zamanlarda herkesten fazla dikkat ediyor diye biliyorum.

    çok değil iki üç gün sonra vaka sayılarını düşürmeye başlarlar artık şöyle başardık, böyle yendik diye. alınan kararlar "dostlar alışverişte görsün" diye alınmış. hafta sonu ve gece yasaklarını zaten ipleyen yoktu. millet yolunu bulmuş, almış eline bir kağıt parçası at koşturuyordu sokakta. yine aynı şekilde devam.

  • ülkenin sınır güvenliğini sağlamak ve kendi insanlarını korumak için başkan'a kafa tutabilen sivil ve askeri bürokratların, yerel yöneticilerin ve siyasetçilerin var olabildiğini gördüğümüz ilginç olay.

  • bu sabah, kadikoy'e gelmek icin bindigim kabatas motorunda calisan gorevlinin, motora binen herkesi;

    - gunaydin efendim. hos geldiniz...

    diyerek karsilamasi. cok hosuma gitti sabah sabah ^^