hesabın var mı? giriş yap

  • 3 ayda 10 yıl yaşlandı adam.
    herkesin her istediğini yapabileceğini düşündüğü bir ülke yaratılmasında katkıları, dönüp dolaşıp kendisini vurmuştur.
    al sana daha güçlü bir türkiye.

  • an itibariyle 8152 adet kisi kayitli.. inanilmaz bir hizla ilerledigi su goturmez bir gercek.. kimisi kisa kesip bir kac bilgi kutusunu doldururken, kimisi ise buna bir yilliga gosterdigi ozeni gosterip envayi cesit sey yaziyor..

  • bu durum avrupa birliği adına bir utançtır. aynı parayı kullanıp vizesiz dolaşmakla birlik olunmuyor. böyle zamanlarda işbirliği, kaynak paylaşımı, personel ve teknik destek olmayacaksa ne zaman olacak.

  • geliştirirken instagram'dan çokça faydalandığım dil.

    yapılan araştırmalara göre insanlar türkiye'de yaklaşık 8 saatini internette geçiriyor. bu sürenin nereden baksanız 4-5 saatinin sadece instagram'a ayrıldığını varsayarsak, boş beleş magazinsel, mizahi sayfaları takip etmek yerine yerine bu sürenin yabancı dil gibi faydalı içeriklere harcanmasının doğru olduğu kanaatine vararak kendimce "instagram yoluyla öğrenme" şeklinde ek bir yöntem geliştirdim. bu bağlamda gerçek anlamda profesyonel almanca daf (deutsch als fremdsprache) temalı içerik üreten, birkaç tanesinin anadili almanca olmasa bile tamamı almanya veya avusturya'nın en iyi üniversitelerinin ilgili ölümlerinden mezun olmuş 10 farkli kişinin linkini (takipci sırasına göre) sizlerle de paylaşmak istedim:

    (peşin not: tüm bu içerikler, a1 veya a2 seviyesindekileri biraz zorlayabilir. o bakımdan bu yöntemin b1 ve sonrası için daha faydalı olduğunu söylemek yerinde olacaktır).

    1) lernedeutsch
    2) dein_sprachcoach
    3) learn.german.fast
    4) deutsch_eins
    5) letsgo.germanonline
    6) deutschlera
    7) conversational_german
    8) learn_german_with_videos
    9) germanium_online
    10) german_with_joy

    bu sayfaların ortak özelliği, kah öğrenim hayatımızda, kah iş ortamında mütemadiyen aşina olduğumuz, fakat konuşurken kimi zaman pek de aktif kullanamadığımız almancadaki bazı önemli kalıpları, deyimleri, isim-fiil yapılarını, edat, zamir ve sıfatların cümle içerisinde kullanımını çeşitli örnekler yoluyla (hatta kimi zaman tiyatral şekilde) anlatarak tekrar etmemize vesile olması. hatta bilmediğiniz bir kelimenin/yapının üzerinde duran bir posta rastladığınızda da anında defterinize not edip pekiştirebilirsiniz. tabii şunu da eklemek gerekir; "almanca öğren, learn german" temalı belki binlerce ıvır zıvır sayfa olsa da pek çoğu sağdan soldan aşırma içerikleri post olarak paylaştığı için geride müthiş bir görüntü kirliliği bırakıyor (şahsi görüşüm). o bakımdan kendini neredeyse sadece bu işe adayan mevzubahis 10 kişiyi takip etmeniz dahi yeterli olacaktır.

  • emre kongar'ın bu gün yorum farkı programında ismini vermediği bir üniversite öğretim üyesinin yaptığı tespit. bu öğretim üyesine göre istanbul'da 12 milyon kişi yaşıyormuş. bunların yaklaşık 6 milyonu kadın olsa yaklaşık 3 milyonu 18 - 40 yaş arası çoğunluğu oluşturmaktaymış. bunların yarısı türbanlı olsa türbansız olan 1.5 milyon kadın bulunuyormuş. şimdi polis kayıtlarına göre istanbulda 750 bin vesikalı hayat kadını bulunuyormuş. buna göre her başı açık iki kadından birisi hayat kadını oluyormuş.

    tabii bu öğretim üyesinin adı yakında açığa çıkacaktır. ismi açığa çıkınca kendisine birkaç sorum olacak

    - benim ailemde eşim dahil başı açık en az 10 - 12 yakın akrabam olan hanım var. acaba bunlardan hangileri hayat kadınıdır?

    - kendi ailesinde başı açık kaç kadın vardır? bunların kaçı hayat kadınıdır?

    - hayat kadınları hep başı açık kadınlardan mı çıkar?

    artık üniversitelere bile sokulmaya çalışılan bu zihniyetin daha neler yumurtlayacağını merakla beklemekteyiz..