hesabın var mı? giriş yap

  • baslik cok sacma geldi degil mi? ama olay %100 gercek.

    (bkz: trendyol yemek) artik yapilan yorumlarin altinda kisinin siparis detayini da gösteriyor. eger dikkatli bakarsaniz bazi cakal esnaflarin yuzlerce 0,5lt su gibi basit basit siparislerle kendilerini övdügünü görebilirsiniz.

    bunlardan bir tanesi benim oldukca dikkatimi cekti. bahse konu olan restoranin an itibariyle 96 degerlendirmesi ve 52 yorumu var. 4.8 yildizla trendyol yemekte basi ceken restoranlardan birisi olmus. tam siparis verecektim de yorumlara bakmamla aninda vazgectim.

    yorumlarin neredeyse tamami kendi dükkanindan su alan cakal esnafimiza ait. bu yorumlara kanip da siparis veren gercek müsteriler zaten düsük puan vermis.

    cakal esnaf suyun sicak gelmesini o kadar cok begenmis ki en cok da onu övmüs. tüm yorumlarin görselini yuklemedim ama devami da ayni sekilde. 500ml su üzerinden sebzesine kadar övmüs. siparis verirken dikkat edin.

    edit: yogun istek uzerine bastan sona tum yorumlari ssledim: görsel

    edit 2: telefonum android. ios'da bu ozellik geldi mi bilmiyorum

    edit 3: az yorumlu ama yuksek puanli ilk 5 restoranin 3unde de benzer hile var. bu gorseller de cevredeki farkli restoranlardan.

    görsel
    görsel

  • böyle net olayları seviyorum.
    “napıyon la” yok
    “itiş kakış” yok
    “sen kimsin lan, asıl sen kimsin lan” yok
    “bak döverim seni vs” yok
    olayı görüp anında müdahale, süper işte.

  • pek de zararlı değildir. parmak çıtlatma olarak da bilinen parmak çıtlatma, bazı insanların tatmin edici ve hatta zevkli bulduğu yaygın bir alışkanlık. genel olarak zararlı olmasa da uzun vadede sağlık sorunlarına yol açıp açmayacağı konusunda bazı tartışmalar var.

    birkaç çalışma, alışılmış parmak şaklatmanın artmış artrit veya eklem hasarı riski ile ilişkili olabileceğini öne sürüyor. bir teori ise, bir eklem çatladığında ortaya çıkan patlama sesinin, eklemi kayganlaştıran sinovyal sıvıdan salınan gaz kabarcıklarından kaynaklandığıdır. bir eklemin tekrar tekrar çatlaması, eklem kapsülünü gererek instabiliteye ve daha yüksek yaralanma riskine yol açabilir. bununla birlikte, bu teorinin kanıtı kesin değildir ve bazı araştırmalar parmak şıklatma ile eklem hasarı arasında hiçbir ilişki bulamamıştır.

    diğer bir endişe, parmak şıklatmanın zamanla parmaklarda kavrama gücünün veya el becerisinin azalmasına yol açabilmesidir. bu, müzisyenler, sporcular veya ellerini ince motor görevleri için kullanan herkes için bir sorun olabilir. bununla birlikte, bu konuda sınırlı araştırma vardır ve parmak şıklatmanın el işlevi üzerinde önemli bir etkisi olup olmadığı açık değildir.

    genel olarak, parmak şıklatmanın potansiyel riskleri hakkında bazı tartışmalar olsa da, çoğu uzman parmakların ara sıra şaklatılmasının uzun vadeli herhangi bir zarara neden olma ihtimalinin düşük olduğu konusunda hemfikirdir. bununla birlikte, eklemlerinizi çıtlatırken ağrı veya rahatsızlık hissederseniz veya eklem sorunları öykünüz varsa, bu alışkanlıktan kaçınmak veya endişeleriniz hakkında bir sağlık uzmanına danışmak isteyebilirsiniz.

    kaynak
    kaynak 2

  • elektriği ve suyu doğal kaynakları korumak için değil de kışın tatile çıkabilmek için boşa kullanmamak gerektiğini çocuklarına öğütleyen bir annenin yaptığı pek duyarlı paylaşımdır.

  • 3-4 kişi toplanıp köylü gibi 15 bardak çay, kahve ve soda içilmiş. uzun zamandır bu kadar vizyonsuz bir sipariş görmemiştim. belli ki bolca futbol ve siyaset konuşulmuş.

    gezi'den sonra mado'ya hiç uğramadım, ama hesap diğer mekanlara göre normal geldi.

  • başlık sınırlaması yüzünden zorlanmış bir başlık.
    dialog ile anlatayım
    a-hayatın boyunca hiç gökyüzünden kitap indiğini gördün mü?
    b-hayır.
    a- peki gören birini gördün mü?
    b- hayır.
    a- peki biri gördüğünü iddia etse inanır mısın?
    b- hayır.
    a- en yakın arkadaşın bana kitap indi dese?
    b-hayır.
    a- ulan madem öyle bundan 1400 yıl önce yaşamış, en az 50 göbek ötesi, senin ırkından senin dilinden olmayan, başka bir coğrafyada doğmuş, okumanın yazmanın olmadığı, cehaletin kol gezdiği yerde, senle hiçbir ilgisi olmayan adama nasıl inanıyorsun?
    b-...
    a-biri sana 20 yaşındayken babanın aslında gerçek baban olmadığını söylese o an babandan soğur muydun?
    b-hayır

    işte dinin temeli, erken yaşta motivasyon, güdülenme. daha bebekken verilmeye başlanan dini eğitim. aileler kendilerine verildiği gibi yalan ve yanlışları çocuklarına aktarıyorlar, hiç sorgulamadan eleştirmeden, çocuklar ise daha farkında olmadan bu anlatılanları gerçekmiş gibi kabul edip, asla sorgulamadan zihnine yerleştiriyor. ölene dek. eğer şanslı ise 5-10 yıllık bir araştırma, merak ve idrak süreci ile atlatabiliyor. yoksa sonuç ortada.

    gerizekalıya edit: kitap indi derken cilt cilt ansiklopedi gibi indiği kastedilmedi tabiki. allah ile melek aracılığı ile iletişim kurup vahiyler halinde indi. çok daha sonra kitaplaştırıldı. sen bunu anlarsın diye kısaca kitap indi dendi.
    sanki böyle yazınca çok mantıklı olcak amk.
    gerizekalıya edit: dini eleştiren herkes ateist değildir. farklı inanışlar var. ben de değilim.