hesabın var mı? giriş yap

  • o askerin orda durma amacı bu zaten. yoksa o sıcakta tüm gün niye dikilsin? onun girip girmeyeceğine o asker karar vermez. karar zaten verilmiştir, o asker de uygular.

    edit : ya sevgili hümanist ve anti-militarist arkadaşlar. o silah kuş vursun diye verilmiyor o askere. ayrıca o bir asker, hoşgeldiniz demek için orada değil. orası da avm girişi değil. dünyaya dün gelmiş gibi davranmayın.

  • caner in sahada hırçın ve agresif olmasının tek sebebi.
    sonra diyorlar ki niye yerdeki topçuya tekme atmış.
    sizde de böyle avrat olsa keleş ile tararsınız en yakın köy kahvesini.

  • bu taksicilik değil yalnız. anlatıldığı gibiyse yapılan gasp, hürriyeti tahdit, adam yaralama, yapan da haydut.

    edit: meth uyardı sağolsun, sadece bunlar değil. mala zarar verme, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve hakaret de var. tck'da geçen tüm suçları işlemiş adam resmen.

  • türkiye'nin acil çözüm bekleyen en önemli sorunu bence mülteci sorunudur.
    hatta bunlara mülteci bile denemez, ülkelerindeki yaşam koşullarını beğenmeyenler buraya gelip ağalar gibi yaşıyorlar.
    benim vergilerimle sağlık hizmetlerinden bedava faydalanıyorlar.

    tüm mültecilerin geri gönderilmesini istiyoruz.
    cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacaklardan bu sözü almak istiyoruz.
    bu sözü ikna edici bir şekilde vermeyene de oy moy yok.

    ev satın alma koşuluyla vatandaşlık alan yabancıların da tüm işlemlerinin iptal edilmesini istiyoruz.(fransa buna benzer bir iptali yapmıştı daha önce, demek ki oluyor.)
    tüm dünyada konut açığı nedeniyle yabancılara konut satışı büyük ölçüde azaltılmış olduğu halde bizde bir de üstüne ödül veriliyor.

    merak ediyorum, türkiye gerçekten yönetiliyor mu?
    yok mu şu memleketin sahibi?

    bir atatürk aramaktan da vazgeçtik, o kadar lükste de gözümüz yok, birazcık memleketini seven gerçek bir lider arıyoruz.

  • gelin, desteklenmeyen bilgisayara windows 11 yüklemeyi anlatıyorum.

    en temizinden bir windows 10 iso'sunu maykrasoft sunucularından çekiyoruz. sonrasında bu iso'yu rufus isimli uygulama yardımıyla usb belleğe bootable olarak yazıyoruz. sonra bir de windows 11 iso'su çekip bunu da explorer'da açıyoruz. daha sonrasında windows 11 iso'sunun içinde sources klasöründe bulunan install.wim dosyasını, bootable usb'deki sources içindeki install.wim dosyasıyla değiştiriyoruz. (dosyanın uzantısı farklı olabilir, silip 11'inkini kopyalayın. hangi dosya olduğunu anlayamadıysanız, açık ara en büyük dosya, 4 küsür gb olması lazım) daha sonra da, aynen 10 kurar gibi, yükleyiciyi 10 kuruyormuş gibi yapıp kandırarak 11'i kuruyoruz.

    alternatif olarak şunu da yapabilirsiniz, usb'ye 11'i yazdırıp, 10'un iso'su içindeki install.wim hariç tüm dosyaları usb'ye overwrite edebilirsiniz. mantık olarak aynı sadece 4 gb dosyayı kopyalamak yerine çok daha ufak boyutta dosyaları kopyalayarak (1 küsür gb geri kalan her şey) vakit kazanabilirsiniz, ama dikkatli olun gözünüzden kaçan bir dosya olursa installer çalışmayabilir.

    bu şekilde kurduktan sonra güvenlik güncelleştirmeleri de alabildim windows update’ten. şimdilik bir sıkıntı yok gibi gözüküyor, ama ileride microsoft bu işe bir engel koyar mı bilmiyorum. şu edit tarihi itibariyle (8 ekim) hiçbir sıkıntısı olmayan bir işlem bu. ben laptopun eski olmasından kaynaklanan performans sorunlarından ötürü ve henüz 11’i yeterince stabil bulmadığımdan 10’a geri döndüm, eğer bu şekilde kuran ve sonrasında herhangi bir sıkıntı yaşamadan kullanmaya/güncelleştirmeye devam eden arkadaşlar varsa mesaj atabilir, ona göre entry’yi güncelleyebilirim.

    ayrıca iso dosyalarının linkleri de ölmüştü, onları da düzelttim.

    +rep, iyi forumlar.
    _________________________
    cpu: intel® core™ i5-430m 2.26 ~ 2.53 ghz (turbo boost) | ram: 4 gb ddr3 1066 mhz | hdd: toshiba 500 gb 5400 rpm | acer nplify™802.11b/g/n | ati mobility radeon™ hd 5650 gddr3 1 gb ekran kartı directx® 11 | high frequency enhancer true 5.1 surround ses çıkışı | bluetooth® 2.1+edr | 4 usb 2.0, 1 hdmi™ | 15.6" hd 1366 x 768, 16:9 yüksek parlaklık (220-nit) acer cinecrystal™ led-backlit tft lcd, 8 ms hd tepki süresi | windows 7 home premium tr 64 bit

  • eger siklikla ucak seyahati yapiyorsaniz belirli bir statu mili ne ulastiktan sonra, hava alanina girmek icin bu salonlari kullanma hakkina sahip olursunuz. ( yada thy den bilet alirken 15 tl fazla verip bu salona tek girislik bilet satin alabilirsiniz) peki nedir, size nasil bir faydasi olur diye merak ediyorsaniz;
    - bu girislerde, normal kapilarda siklikla karsilasilan o dehset otesi guvenlik kuyrugu olmaz, en fazla 3-5 kisi beklersiniz.
    - ucaga girmeden once sadece 1 kere guvenlik kontrolunden gecersiniz.
    - check-ininizi 5 dk icinde yapabilirsiniz
    - genellikle ucaga tum yolcular aliniktan sonra cip yolcular cagirildigi icin ucak icinde uzun sureler beklemezsiniz.
    - son dakikaya kadar ucaga kabul edilirsiniz ( benim ucain kalkmasina 15 dk kala hava alanina ulastigim oldu, hemen bilet islemlerimi yapip ucaga almislardi)
    - cip bekleme salonundaki kahvalti, salata, corba, kuru pasta,meyve, cay, kahve ve diger iceceklerin oldugu ikramlardan istediginiz kadar yiyebilirsiniz
    - rahat koltuklarda oturup salondaki dergi ve gazete okuyabilir ya da tv izleyebilirsiniz
    - ucretsiz internet kullanabilirsiniz