hesabın var mı? giriş yap

  • sevdicekle barışma entry'si olarak sihirli annem çilek denen bir kızın regl olması ile ilgili entry giren yazarla tanışmamıza vesile olmuştur. böyle böyle küsüyorsunuz işte olm. hem çilek'ten kipa'da volvo'ya alışveriş torbası yüklemeye nerden geldin amk.

    bu adamdan sayko ışığı aldım. yıldızın parlasın.

  • geçtiğimiz hafta çinili fırın'ın önünden geçerken marmara üniversitesi ülkücüleri'nin iftar yemeğini bu mekanda düzenlediklerine şahit olmuştum. mekan bayraklarla donatılmıştı ve teşkilat içeride iftar yapıyordu. muhtemelen bu fotoğraf da o yemekten sonra çekilmiştir.

    yani demem o ki, bu haber diye ortaya saçtıkları ifrazat, dezenformasyondan başka bir şey değil.

    mide bulandırıyorsunuz, daha fazlası değil.

  • sözlükte nedense fazlaca gömülen araba modelidir. anlatayım da hibrit araçların neden saçma sapan olmadığı anlaşılsın.

    nedir bu hibrit denilen otomobillerin avantajları?

    1) çevre, çevre ve yine çevre

    hibrit arabaların benzinle çalışan otomobillerden en büyük farkı daha uzun menzile ve düşük zararlı gaz salınımına sahip olması. hibrit bir otomobilin benzinli ve elektrikli olmak üzere iki motoru vardır. bu da hibrit otomobillerin hem daha çevreci hem de yakıt tüketimi açısından daha ekonomik olmasını sağlıyor.

    2) hafif malzemelerden üretiliyorlar

    hibrit araçlar daha hafif malzemelerden üretildikleri için ihtiyaç duydukları yakıt miktarı da haliyle daha az oluyor.

    3)ikinci elde değerini muhafaza etmesi

    özellikle ülkemizde başını alıp giden yakıt fiyatları hibrit tercih etmek için olduğu kadar hibrit aracı ikinci el piyasasında da değerini kaybetmeden satabilmek için de bir etken.

    4) fosil yakıtlara olan çok daha az bağlılık

    hibritler hem çok daha temiz hem de daha az yakıt ihtiyacı duyuyor. bu da hibritler yaygınlaştıkça petrol ve petrol bazlı ürünlerin fiyatını düşürecek büyük oranda.

    5)artık yeni ürünlerle beraber ekonomik olarak daha hesaplı

    hibrit otomobiller ülkemizde de gittikçe artan bir kullanım oranına sahip. geçen yıl olduğu gibi devlet desteğiyle ötv indirimleri uygulanabiliyor.

    6) rejeneratif fren sistemi

    araba kullanırken her frene bastığınızda hibrit araçlar akünün doldurulmasını sağlıyor. bu sistem frenleme nedeniyle açığa çıkan enerjinin boşa gitmesini engelleyip bu enerjiyi bir üreteç gibi kullanarak aracınızı fişe takarak şarj etme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

    kaynak

  • üst komşum tayfun abi alman bi kızla evlenmişti ben çocukken. tayfun abi yakisikli degildi, zengin hic degildi ama cidden cok iyi adamdi.

    karisi hayatimda gelmis gelmis tanidigim en iyi kadindi.

    ailecek gorusurduk. guzel de kadindi. sempatikti, iyi idi. turkce ogrenmisti, yarim yamalak konusurdu ama iyi anlardi. annemler de bayilirdi kendisine.

    sallama bi hikaye anlatmiyorum. izmirde komşumuz tayfun abi ve alman karisini anlatiyorum.

    bi arkadas alman kadinlarini irkçi diye itin g.tüne sokmuş. butun alman kadinlarini bi çirpida dibe sokmuşsunuz.

    tayfun abinin karısı da mi ırkçı??? yazlikta yan komşumuz da almandi. adamin adi eric ama kadinin adini unuttum. yaşlilardi baya. turkceleri zayifti ama 10-15 sene komşu kaldik bunlarla (sonra serefsiz bazi emlakcilar kazik atti bunlara kacmak zorunda kaldilar burdan). harika insanlardi ikisi de. her gun selami eksik etmezlerdi.

    ne acayip yav. asıl bizim ulkedeki bi kesim dunyanin en buyuk ırkçısı ama cidden bundan haberleri yok.

  • bu sene çarşıda karşımıza çıkan bilmem kaçıncı olay bu. olay aralarında daha önce husumet bulunan arnavutlarla urfalılar arasında çıkıyor, silahlar patlıyor. 1 polis, 1 turist, 1 çocuk ve 4 kişi de yararlanıyor. çarşının hemen girişinde kuzenimin döviz bürosu var haftada bir uğrarım yanına. kapalıçarşı öyle bir yer halini almış ki rezil durumda. kimse kusura bakmasın ama urfalı zaza gruplar terör estiriyorlar çarşıda. adamların hepsi silahlı, turist geldi bir şeye baktı, almadı mı dövüyorlar sövüyorlar gönderiyorlar. adamların hepsi istanbul'un göbeğinde turizmin merkezinde adidas nike vs. imitasyon çakma ürün satıyorlar hiçbirinin ne maliye kaydı var ne belediye ruhsatı, ne vergi levhası... tüm devlet kurumları göz yumuyor. adamlar geçen hafta fatih belediyesinin zabıtalarını dövdü, bu hafta polis vurdu lan daha ne olsun yetkililerin harekete geçmesi için????? kuzenim defalarca fatih belediyesi'ne, ibb'ye şikayet etti bu adamları hiçbir kurum gram ilgi göstermiyor hepsi birbirine atıyor topu. ileride daha kötü haberler gelecektir emin olun.

    olay esnasında bir italyan kız geldi yanıma taksi arıyor yol neden kapalı havalimanına gideceğim taksi nerden bulabilirim diye sordu gel de anlat kıza şimdi bacım oradan geçme orada bir turist bir de polis vuruldu diye. bu ortamda gel de turizm konuş. sayın yetkililer bu turizm işi pr videolarla, dronle ayasofya çekmekle olmuyor. hiçbir şikayeti dikkate almadan konuları geçiştiriyorsunuz.