hesabın var mı? giriş yap

  • yabancı sanıldım ama tipten değil.

    bir mekanda "fazla sigaranız var mı?" diyen yaşı ufak görünümlü birine "yaşın tutuyor mu?" dedim ve yüzüme tip tip baktı. (ben de sandım ağır laf gelecek) yan masadaki arkadaşına dönüp, "sen konuşsana ya yabancıymış" dedi, diğer arkadaşı gelip "do you have a cigarette" dedi. şimdi sabahtan beri "yaşın tutuyor mu?" cümlesini ingilizce bir şeye benzetmeye çabalıyorum.

  • zafer partisi uyelerinin ve ümit özdağ'in sehre girisi hatay valisi tarafindan cikatilan şaka gibi bir talimatla hatay sinirinda jandarma tarafindan engelleniyor su anda. ümit özdag jandarma kontrol bölgesinden ayrilmayacagini, girmelerine izin verilene kadar bekleyeceklerini acikladi biraz önce. bu olay muz cumhuriyeti'nde bile olmayacak türden bir olay.

    (bkz: tek parti rejimi)

  • şunun için türkçesi ''anan da öyle diyordu'' demeyin. çünkü değil. that's what she said herhangi bir kişiyi spesifik olarak belirtmez. saygısız bir komedi olmamasının sebebi odur. ama ''anan da öyle diyordu'' dünyanın en iğrenç söz kalıplarından biri.

  • gelmiş geçmiş en güzel, en sıcak, en güzel pazar sabahlarının çizgi filmidir. ne zaman aklıma gelse içime garip bir mutluluk doluyor. garip diyorum çünkü yanında sebebini tam olarak kestiremediğim bir hüzünle beraber geliyor bu mutluluk. winnie the pooh desenli, ağzında ufak bir kırık olan ilk kupam da geliyor aklıma. çocukluğun masumiyeti, hayatın dostluk, sevgi ve uykudan ibaret olduğu o güzelim yıllar.

    türkçe seslendirmeleri orijinalindan kat kat sıcaktır.