hesabın var mı? giriş yap

  • apo posterleri asilirken, hainlerin ellerinde satirlarla, sopalarla savunmasiz ogrencilere saldirirken ortada olmayan cevik kuvvetin, bu hainlere karsi duran ogrencilere mudahalesi durumu. oz vatanimizda parya olma durumu.

  • tatil dediğimiz olay kişiden kişiye değişen bir zevk olup neden milletin birbirini gömdüğünü anlamadığım eylem.

    ben belki bu yaşıma kadar bir sürü yer gezdim artık bütün gün yiyip içip denize girip yatmak istiyorum kime ne alüminyum?

    biri de demiş ki:

    “şu saatte şu olacak, bu olacak. kafama göre hareket etmedikçe o benim için tatil değildir.”

    eleman her şey dahil oteli nazi kampı falan sandı galiba. olm yine istersen dışarı çıkabiliyorsun la kimse seni zorla bir yerde tutmuyor.*

  • 1 yıldır kullandığım hayat kurtarıcısı. süpürgeyi en verimli haliyle kullanmak için bazı tavsiyeler vereceğim. zira robotun verimi bir kaç aylık kullanımdan sonra ciddi derecede düşüyor ve pek de hissedilmiyor. ben de robotu sağlam bir bakımdan geçirdikten sonra aradaki farkı görüp anladım meğerse alet can çekişiyormuş da haberimiz yokmuş. evde uzun tüylü kedi var, her gün çalıştırıyoruz. her gün de sağolsun bir hazne dolusu pislik çıkarıyor. gelelim tavsiyelerime. zira robotun verimi bakımıyla doğru orantılı.

    benim kullandığım robotun filtresini, fırçasını değiştirmeme rağmen her açılışta motoru devir almaya çalışırmış gibi sesler çıkarıyordu sanki tam güç çalışmıyor gibiydi. arkasında çektiği havayı tahliye ettiği bir çıkış var oradan da doğru dürüst hava çıkmıyordu. evdeki klasik süpürgeyle içindeki motor bölümünü iyice temizledim. bilenler bilir bilgisayar fanı temizlerken fan da şiddetli döner, öyle bir temizlik yaptım. motor bölümünü bir bez yardımıyla kapatıp sadece süpürgenin ucu kadar bir alan bırakıp temizliği oradan yaptım. muazzam bir vakum oldu tabi.

    robotu çalıştırdığımda sesi normale dönmüştü ve bingo arkasındaki hava çıkışından neredeyse bir fön makinesi kadar hava geliyordu. meğersem motoru da tıkanmış. süpürgenin performansı inanılmaz arttı. aylardır gırgır gibi evde takılıyormuş. ona rağmen yine de iyi temizlemiş.

    robotun temizliğinden şüpheniz varsa arkasındaki çektiği havayı tahliye ettiği çıkışı elinizle kontrol edin, şiddetli bir şekilde hava üflemesi lazım, hava üflemiyorsa tıkanmıştır.

    benim kullandığım model xiaomi mi robot vacuum-mop p her marka ve model için aynı durum geçerli olmayabilir.

    önemli edit: xsekox uyardı, hava girişinden verdiğim vakumun şiddetli motoru döndürünce motor devreye elektrik vererek aleti bozabilir, robotu temizleyin ama çok asılmayın derim.

    edit 2: çok fazla soru gelince tam olarak nerenin temizleneceğiyle ilgili görseli paylaşmak istedim

    görsel

    robotun içini açmadan bu bölümü herhangi bir nesne ile temizlemek mümkün değil. filtresi de olsa içini de temizleseniz dahi bir süre sonra bu kısım da tıkanıyor. ben çareyi başka bir süpürge ile çekmekte buldum. görselde görünen bölgeden temizliğini yapmanız gerekiyor.

  • evet. ben deniz'den 4 yaş büyüğüm. akrabamız olur.

    edit : yaşlılıktan olacak ; bir mesajı cevaplarken nasıl oldu bilmiyorum entry olarak çıktı.

  • geçerli neden : kendi başına kavanoz kapağını açamamak
    güzel neden : kavanozun içinde salatalık turşusu olması.

  • başımdan geçeni anlatayım siz anlayın..

    babam ile birlikte akşam yemeğini dışarıda yiyecektik. babam da beni oturduğumuz semt içersinde bir restauranta yönlendirdi. adımı da verirsen yardımcı olurlar orada bekle bende geliyorum birazdan dedi. ben dediği yere gittim oturdum ve beklemeye başladım ama babamdan kimseye bahsetmedim. ne fark eder ki dedim gelince zaten babamı tanıyan varsa görecek dedim. beni tanımasına gerek yok diye düşündüm. beklerken önüme servis açılmaya başlandı. kaşık çatal ve salata tabağı geldi önüme. bir süre sonra babam içeri girdi. içeride hoş beş ayak üstü sohbet ettikten sonra beni gördü yanıma geldi. restaurant sahibi ile benim oğlum işte falan diye beni de tanıştırdı. o arada hemen birisi geldi ve önümde ki salata tabağını aldı ve dolaptan başka bir salata tabağı geldi önümüze!! içeriği aynı olan tabak samimi bir yakın çıkınca neden değişmişti acaba ?

    edit: restauranttan çıkarken sorduğumda ilk tabak içerisinde ki malzemelerin taze olmadığını söylediler bana. ama öyle bir geçiştirdiler ki o tabağın artıklardan toplanmış olma ihtimali çok büyük olasılık...

  • rusya'daki yatırımlara devam edeceğiz dediği açıklamadır. başlarım sizin manipülasyonunuza. ayrıca açıklama yaptığı yere uygun bir tonla anlatmış konuyu, her zaman yapılan işler.

    başlığın sahibi troll zaten.

  • 2023'ün ilk ayını geride bırakırken xboxdünyasında son zamanlarda meydana gelen önemli haberleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

    1- activision blizzard alımında sular iyicene bulanık hale gelmeye başladı. playstation ceosu jim ryan, satın alım noktasındaki çekincelerini belirtmek üzere geçtiğimiz günlerde bir kez daha brüksel'de avrupa birliği düzenleyicilerine brifing verdi. brifingin odak noktası tabiki de playstation dünyasının en çok satan oyun markası call of duty.

    2- bu brifinge ilk tepki microsoft'un iletişim departmanının başındaki isim frank shaw'dan geldi. sony'nin brüksel'deki düzenleyicilere call of duty'i playstation'da tutma taahhüdü konusunda açık açık yalan söylediğini vurgulayan microsoft temsilcisi, her anlamda eşitliği vurgulayan 10 yıllık anlaşmayı tekrardan vurguladı. hatırladığınız gibi microsoft, nintendo ve steam ile bu konuda bir anlaşma yapmış benzer anlaşmayı ise sony'e sunmuştu.

    3- xbox ceosu phil spencer ign'ye verdiği röportajda activision blizzard satın alımı için düzenleyicilerle işbirliği içerisinde çalıştıklarını, geçtiğimiz yıla göre bu satın alıma daha fazla inandığını vurgulamış. bunun yanında call of duty markasının playstation'da kalmaya devam edeceğini, starcraft gibi uykuda olan markaların da tekrardan geliştirilmesi için destek çıkacaklarını belirtmiş. geçtiğimiz aylarda ise playstation tarafının düzenleyiciler ile xbox tarafına göre daha fazla vakit ayırdığını belirtmişti ki olay artık çok ilginç yerlere gidiyor. sony tüm odağını bu satın alımı engellemek üzerine kurmuş gibi. neredeyse 450 gündür oyunlarını toplu tanıtacak bir etkinlik düzenlemiyorlar. silent hill, final fantasy 16 gibi kendilerine özel olan oyunlar için de hiç müdahil olmadan geliştiricilerin açıklaması yoluna gittiler. 30 yıllık tarihlerinde bunu neredeyse hiç yapmadılar. activision blizzard alımı netleşmeden sony'den özel oyunlarını gösterecek bir etkinlik çok uzak gözüküyor şu anda. ne kadar etik olduğu tartışılır ama sonuçta rekabet ortamı.

    4- xbox geçtiğimiz günlerde developer_direct adı altında ufak bir gösterim yaparak geliştirme aşamasında olan bir kaç oyunu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

    5- şovun en büyük sürprizi tango gameworks'un bir anda piyasaya sürülen hi-fi rush adlı oyunuydu. oyuncuların büyük ilgisini çeken oyun, yeni çıkmasına rağmen steam'de haftanın en çok satan oyunları listesine %99 beğeni oranı ile direk girdi. aynı zamanda opencritic mecrasında ise şu an 91 puan ortalamasına sahip. xbox ve pc sahipleri bu mükemmel oyunu xbox game pass ile hemen deneyimleyebilirler. kesinlikle yılın en iyi oyunlarından biri.

    6- forza motorsport için de yeni oynanış görüntüleri geldi. 4k 60 fps'de oyun içi rtx desteği sunan tek yarış oyun için çıkış tarihi net olarak verilmese de 2023 yılında geleceği açıklandı.

    7- arkane tarafından geliştirilen, far cry vari açık dünya ve oynanış elementlerine sahip olacak redfall, 2 mayısta oyuncuların beğenisine sunulacak. oyunun açık dünya olacağı, npcler ile etkileşime girerek yan görevler yapabileceğimiz ana üssümüzün olacağı, gece gündüz değişiminin oyuna etki edeceği de belli oldu. aynı zamanda fps elementleri noktasında usta olan id software'nin de geliştirme sürecinde destek olduğu açıklanmış durumda. dishonored, prey ve deathloop yaratıcılarından harika bir oyun daha geliyor.

    8- şovdaki bir diğer oyunumuz ise minecraft evrenine farklı bir dokunuş yapan minecraft legends. oyunumuz 18 nisanda piyasada.

    9- rare tarafından nintendo 64 için zamanında geliştirilen goldeneye 007 adlı james bond oyununun 4k 60 fps destekli remastered versiyonu xbox konsolları için yayınlanmış durumda. metacritic platformumda 96 puan ortalamaya sahip oyunun grafikleri her ne kadar eski olsa da şans verilmeyi bekleyecek kadar kaliteli vakit sunmayı taahhüt ediyor. geçmişe dönmek için harika bir fırsat.

    10- uzun bekleyiş sona eriyor. age of empires 2 yarından itibaren xbox konsollarında.

    11- geçtiğimiz günlerde microsoft cephesinde yaklaşık 10 bin kişi işten çıkarıldı. bunların arasında halo'nun yapımcısı 343 ve bethesda çalışanları da bulunuyor. halo infinite'nin beklendiği gibi çıkmamasının ardından ufak bir dokunuş bekleniyordu zaten. microsoft pandeminin getirdiği esneklik ile son 2 yılda 40 bin kişiyi işe almıştı. bu genişlemenin yapay olduğu neredeyse bütün teknoloji şirketleri için konuşuluyordu. işten çıkarmalar bunun için sürpriz değil maalesef.

    12- işten çıkarmaların ardından 343 industries stüdyosunun başındaki isim pierre hintze'den ortaya çıkan söylentilere son verecek bir açıklama geldi. halo'yu harika seviyesine getirmek için epik hikayeler anlatarak geliştirmeye devam edeceklerini vurgulamış.

    13- obsidian başkanı microsoft bünyesinde çalışmalarından çok mutlu olduklarını, onlar sayesinde aynı anda bir çok proje geliştirdiklerini açıklamış. yeni oyunları hakkında ne zaman konuşmaya başlayacaklarını bilmediklerini 2023'ün sonlarına doğru olabileceğini aynı zamanda emekli olmadan önce başka bir fallout yapmayı çok istediğini de vurgulamış. fallout new vegas ile oyuncuların oldukça beğenisini kazanan stüdyoya umarım bu fırsat verilir.

    14- hi-fi rush, goldeneye 007, monster hunter rise, persona 3 portable ve persona 4 golden ocak ayının öne çıkan xbox game pass oyunlarından.

    15-apex legends ve destruction allstars oyunlarından bildiğimiz lucid games'in rare'ye sea of thieves konusunda destek olacağı açıklanmış. rare'nin bu şekilde yeni oyunlarına daha fazla vakit ayıracağı düşünülüyor.

    16- the elder scrolls online için de yeni bir ek paket açıklandı. bununla birlikte geçmişte çıkan bütün bölümler ve dlclerin çoğu ücretsiz hale geldi. ilgilisi için harika haber.

    17- starfield'in 2023'ün ilk yarısında çıkacağı kesinleşti gibi. çıkışından önce ayrı bir gösterim etkinliği de olacak. aynı zamanda yeni üretim xbox series x konsolları üzerinde starfield görselleri yer alacak. sadece yılın değil oyun dünyasının en iyi oyunlarından biri geliyor.

    18- dead space yeniden yapımının piyasa çıkmasıyla xbox series x ve xbox series s konsolları için yeni dinamik arka plan da konsollar üzerinden erişilebilir hale geldi.

    19- microsoft yayınladığı finansal veriler ile konsol ve oyun pazarında gelirlerinin düştüğünü xbox game pass tarafındaki karlarının ise
    arttığını açıkladı.

    20- aktif xbox live kullanıcı sayısının 120 milyonu aştığı açıklandı. bu xbox için gerçekten çok büyük bir sayı.

    elimden geldiğince son gelişmeleri sizlerle paylaşmaya çalıştım. umarım bu yazımı okurken keyif almışsınızdır. hayatınızdaki her şeyin yolunda gitmesi umuduyla, sağlıcakla kalın.

  • 6 lahmacundan sonra artık o bir kız değil, bir mahmuttur bir süleymandır. en acıklısı da kız bedenine hapsedilmiş olmasıdır.