hesabın var mı? giriş yap

  • elektriği ve suyu doğal kaynakları korumak için değil de kışın tatile çıkabilmek için boşa kullanmamak gerektiğini çocuklarına öğütleyen bir annenin yaptığı pek duyarlı paylaşımdır.

  • turkiye'de kendilerinden ne once ne de sonra denenmemi$ bir $ov anlayi$i, bir taktik kurguyla program yapan ikili.. aslen cenk durmazel ve erdem uygan'dan murekkeptir.

    programlarinin ilerleyi$ plani plansizliktir ve pek hazirlik yapmadan geldikleri bellidir.. serbest du$u$, dogaclama, absurdizm konularinda ustad seviyesinde i$ yaparlar ve saglam bicimde soguk kanli adamlardir.

    ilk kez televizyon ekranlarina ciki$lari zannederim (hatta eminim) satel'de olmu$tur.. sali, per$embe ve cuma gunde iki$er saatten absurd mizansenler falan yaptilar ettiler. o siralar kent fm'de her gun 3 saat program yaptiklarini duydugumda deh$ete du$mu$tum..

    kaliteli bir hayal gucu, hizli bir hazircevaplilik formulleri olsa gerektir. bir keresinde canli yayina katilan sinirli bir izleyiciyle gecen;

    - bir saattir izliyorum sinirlerime hakim olamadim. bence programiniz cok bayagi, cok ucuz!
    - efendim biz programimizi herkes alabilsin diye ucuz yapiyoruz

    diyalogu olayi ortaya koymaktadir.

  • banyo yapabilmek için her gün 700 eşeği sağdırdığı rivayet edilmekte olan antik mısır'ın son hellenistik kraliçesidir. (bkz: http://www.drozdogan.com/…davisinde-yeri-var-midir/) günümüzde eşek sütünün mucizeleri konuşuluyor. kozmetik sanayisinden kanser tedavisine kadar eşek sütü cazip bir ürün olarak görülüyor. kleopatra'nın ardılları olsaydı şimdi onun bu fikirlerinin ve tercihlerinin sonucu olarak "nasıl da bildi taa o zamanlar eşek sütünün mucizesini" diye günlerce konuşurlardı.

    o zamanlar mısır'da egemen olan yunanlar mısır toplumuna karışmamak için kendi soylarından olan kişilerle evleniyorlardı. aslen yunan olan kleopatra, babası xı. ptolemaios'un vasiyeti üzerine kardeşi ile evlendi. (bkz: https://tr.wikipedia.org/wiki/vii._kleopatra) kleopatra'nın ardılları olsaydı ensest ilişkilere bakış günümüzdeki gibi olamayabilirdi. ama ardılları yok.

    hakkında efsaneler uyduruluyor. yazılıyor, çiziliyor. bu efsaneleri o kadar çoğaltırdı ki ardılları olsa... ama ardılları yok...

  • ağlattığı da görülmüştür.

    başlık: babamın bilgisayar alacak parası yoktu

    entry: sene 2003. maddi durumumuz bir bilgisayar alacak kadar iyi değildi.ben gta oyununu ilk bir misafirlikte görmüştüm. ama oynatmadı evdeki cocuklar sen ne anlarsın diye. babama dedim tek kelime etmedi.eve geldik bir kağıda klavye çizdi bildiği kadarıyla. oyuncaklarımı dizdi. kağıtta çizilmiş tuşlara basmaya başladım. ben basarken babam oyuncaklarımı benim komutlarıma göre hareket ettiriyordu. bütün gece bu şekilde oynadık. tamam belki bi bilgisayar alamamıştı, ama bana hayatımın en güzel gecesini yaşatmıştı, teşekkür ederim tekrardan baba, mekanın cennet olsun.

  • hafif bir uykuya sahip olmak. kütük gibi uyuyan, dünya yıkılacak olsa uyanmayan, bıraksalar günlerce yataktan çıkmayacak bünyeniz varsa boşuna kendinizi yormayın. ne denerseniz deneyin başarılı olamayacaksınız, geçmiş olsun. çünkü hiçbir yöntem işe yaramıyor şu bünyede. sabahları kafadan aşağı soğuk su dökmek kaldı denemediğim, ki onu da tek başıma yapamam. insanlara beni uyandırın diyecek yüzüm kalmadı artık. işemeden yatağa girmeyi denedim, uyurken altıma yaparım korkusundan uyuyamadım. kaç farklı alarm kurdum; alarm sesi beynimi delse bile uyumaya devam ettim, böyle azim görülmedi. her gün aynı saatte kalkmayı denedim; iradem buna da elvermedi, kapadım uyudum bütün alarmları.

    ya da en iyi yöntem hiç uyumamak. %100 çalışıyor.

  • ısrarla anlamıyorsunuz arkadaşlar. devletin serbest piyasaya müdahalesi sadece sandığınız gibi fiyat kontrolüyle kalmaz, hayatınızın her yerine girerler, anlamazsınız.

    piyasadaki abartı fiyatların en büyük sorumlusu devlet zaten, aracın bedelinden fazla vergi alıyor. çözüme çok yanlış yerden yaklaşıyorsunuz, sıfır araba fiyatları bu kadar artmasa ikinci elde de kimse öyle fiyatlar çekemez. ülkede doğru düzgün bir ekonomi yönetimi olsa, paramız bu kadar değersiz olmasa zaten bunları yaşamayacağız. böyle bir iktidar altında en son ihtiyacımız olan şey bir de sitelerin kapatılması, devletin olaya müdahale etmesi. o yola girersek birkaç ay içinde kendimizi akp’li tanıdığı olmayanın site bile açamadığı, devletin ikinci elden bile komisyon aldığı bir noktada buluruz.

  • günümüz modern müziğine çok şey kazandırmış sanatçılardan biriydi.

    çoğu kişi de yazmış ama tekrarlamakta fayda görüyorum; solisti olduğu linkin park grubunun 2000 yılında çıkan hybrid theory albümü ciddi anlamda yıl bakımından da müzik kalitesi bakımından da yeni bir yüzyılın şarkılarını barındırıyordu. insanların hiç de alışık olmadığı yepyeni bir tarza sahipti. düşünceme göre 2000 sonrası kurulan çoğu rock grubunun temeli bu albümden kopyadır. bu kopyaların, bu çok tutan rock şarkıların da evrimleşerek pop müziğe veya diğer müzik tarzlarına etki ettiğini düşünüyorum. gerçekten de müzik tarihine geçen bir albümdü ve bunun tek albümlük bir başarı olmadığını da zaten diğer albümleriyle kanıtlamışlardı. böyle özgün ve kaliteli işler yapan bir grubun vokali de müzik tarihine adını çoktan yazmıştı zaten. tanımı da bu yüzden o şekilde yazdım.

    çoğu kişi gibi benim de ergenlik dönemimde tanıdığım bir isimdi. kendimi yeni yeni tanımaya başladığım zamanlarda dinlerdim. hatta şu an büyük bir müzik aşığı olarak söyleyebilirim ki devamlı olarak ilk dinlediğim müzik grubu linkin park'tı. uzun zamandır takip etmiyordum ama bende yeri hep ayrıdır bu grubun. ilk aşık olduğum kızı falan hatırladım haberi gördüğümde. oturur balkona chester'ın harika sesiyle dertlenirdim bir güzel. gerçekten de üzülmemek elde değil. çocukluk arkadaşımı, en eski dostlarımdan birini kaybetmişim gibi hissettim.

    yılların listemden silemediği tek bir şarkısı vardır, onu da buraya bırakayım;
    breaking the habit

    huzur içinde uyu.

  • 4 vakit namaz kıldığım ortaokul yıllarımda içinde bulunduğum nesil. özellikle gider caminin kolonlarının dibinde otururdum. tesbih rezervinin %12,5' una hakimdim.

    ortada, elleri boş dayıları süzer, kolon dibindeki tesbihleri avuçladığım gibi fırlatırdım.

    çok keyifliydi lan.