hesabın var mı? giriş yap

  • bu tasi temmuz 1799'da, antik ismi rosetta olan simdiki rashid kasabasinda bir kale yapimi icin temel kazan napolyon bonapart'in askerleri antik bir duvar kalintisini yikarken sans eseri bulmuslardir. siyah bazalt bir tastir. 118 cm uzunlugunda, 77 cm genisliginde, 30 cm kalinliginda ve 762 kg agirligindadir.

  • spider man ile olan ilişkisini biliyorsunuz. symbiote spider man ile birleşir, beraber bir süre takılırlar, peter kendini bozar, eddie brock'u küçük düşürür ve işten attırır, sonra symbiote ile ayrılırlar, symbiote eddie brock ile birleşir ve venom ortaya çıkar.

    eddie brock kendini üstün gören, gösteriş meraklısı, kaba, cahil bir adamdır. anti kahraman olacak en ufak özelliğe sahip değildir.

    öte yandan venom villain de değildir. venomun tek amacı peter parker ve örümcek adamı yok etmektir. bu yok etme planı onu küçük düşürme ile başlar, yapayalnız bırakmakla devam eder ve öldürmekle son bulur. tek amacı budur venom'un. birilerini kurtarmak için sokaklarda dolaşmaz. öfkesini göstermekten çekinmez. bencil ve içine kapanıktır.

    siz venom filmi çekerken örümcek adamı kullanmazsanız, eddie brock'u idealist bir adam gibi gösterirseniz, karakteri öncelikli amacından uzaklaştırırsanız venom filmi çekmiş olmazsınız. belki güzel bir aksiyon filmi çekersiniz ama o film venom'u anlatmaz.

    fragmana gelen tepkilerden akıllanıp gerekli düzeltmeler yapılmazsa iyi oyuncuların oynadığı kötü bir film olarak tarihe adını yazdırır bu film.

  • "atatürk dahili ve harici bedhahlarımız olacağını söylemişti de, halkla bu kadar taşşak geçeceklerini hiç söylememişti..."

  • asıl utanması gereken, bissürü teknik hukuki terimin kullanılacağı belli olan basın toplantısına tercüman olarak öğrencileri görevlendiren sorumlu organizatördür. ayıp ulan, üç kuruş hesap için mi yaptınız bunu merak ediyorum.

  • ev telefonu hayli yüksek gelince, ev halkı toplanmış ;

    baba: 'yahu bu korkunç bir fatura. ben bu telefonu asla kullanmıyorum, hep çalıştığım şirketteki telefonu kullanıyorum.'
    anne: 'aynen ben de... akşama kadar çalıştığım bankada elimin altında telefon. ne yapayım bunu.'
    oglan : 'vallahi ben de şirketimin bana verdiği cep telefonu ile bütün görüşmelerimi yapıyorum.'
    kız: 'e benim de şirket hattim var. ev telefonunu hic kullanmam ki..'

    herkes aniden evdeki hizmetçiye döner ve cevap arar gözle bakarlar...

    hizmetçi : 'eee... problem ne o zaman? sanırım hepimiz iş telefonlarını kullanıyoruz...'

  • kimileri için hayat kurtarıcı etkileri olacaktır .

    şöyle sıralayabiliriz :

    1) önemli olan ne kadar ağırlık kaldırdığınız veya kaç set yaptığınız değil , önemli olan çalıştığınız bölgeye şiddet uygulayabilmek. hareketi yaparken duruşunuzu bozmayın , ağırlığı başka bölgelere yüklemeyin. en azından ilk 1-2 hafta mutlaka düşük ağırlıklarla ve olabildiğince makinalarla çalışıp vücudunuzu hazırlayın.

    2) ilk 6-8 hafta (bkz: full body workout) dediğimiz ; tüm vücut antrenmanını yapın. antrenmana bacak egzersiziyle başlayın ( antrenman sonu yorulacağınız için bacak gibi büyük ve önemli kas grubunu başta çalıştırmanız adına tavsiye ediyorum). program için yeşillendirebilirsiniz veya youtube'da çokça içerikten temin edebilirsiniz.

    3) beslenme olayını lütfen abartmayın ! esmer prinç mi osmancık mı tartışmasına girmeyin. pirinç işte en ucuzunu al ve ye lütfen. 9 tane yumurta haşlayıp beyazını ayıklamakla uğraşmayın , 4 tanesini komple yiyin çok daha faydalı olacaktır. kilonuz x1.5 gram protein ihtiyacınız olacak, evde 3 öğün düzenli beslenen biri çok rahat bu ölçüyü karşılayabilir , supplementlere girmenize gerek olmayacaktır. herşeyin fazlası zarar olduğu gibi makro besinlerin ( protein-yağ-karbonhidrat) de fazlası zarar.

    4) haftada 4ten fazla 2den az antrenman yapmayın. antrenman süreleriniz 1 saati , set araları dinlenme süreniz 1.5 dakikayı geçmesin. kronometre kullanın, çok faydasını göreceksiniz.

    salon sporunu kendi çapında öğrenmiş bir yazar kardeşinizin kendi taktikleridir.

    ytd