hesabın var mı? giriş yap

  • 'tipim fotograflardaki gibi,sesim de videolardaki gibiyse sevgilim olmamasi cok normal' yazmisti gecenlerde bir arkadasim.

  • süveyş kanalından geçebilecek gemi limitleri ağırlık max 240.000 dwt, 20metre de draft. yani gemi üç aşağı beş yukarı 250bin ton olabilir, suya batma limiti 20metre olabilir, ve hemen hemen max 22.000 teu yani konteyner taşıyabilir.

    bu yolu tıkayan gemi nerdeyse limit ölçütlerde. 400metre uzunluğunda, 220.000 dwt ve 15,9 metre draft.

    içinde 20.000 konteynır var. süveyş kanalından geçen gemilerin geçiş ücretleri konteynır başına 67 dolar. yani o geminin geçiş ücreti 1.340.000 dolar, tl bazında 10milyon tl. bu sadece tek gemi.
    yıllardır böyle bir muhabbet konuşuluyordu zaten. kanalın ortasındaki derinlik 24 metre, kenarlardaki derinlik 11 metre. dünyada 14 gemi var kanalın içinden dönemeyecek kadar büyüklüğe sahip. bunların biri şuan kanalı tıkamış durumda. 20000 teu kapasitesine sahip ilk gemi zaten 2017de üretildi. 13 gemi daha üretildi. bunların hepsi 400 uzunluğunda ve 20.000 teu yani konteynır kapasitesinin üstünde.
    kanalın en geniş yeri 323 metre zaten. gemi ise 400 metre, full dolu, suya 15 metre batmış durumda ve kanalın kenar derinliği 11 metre. gemi, kenarlara saplanmış olabilir.
    niye dönmeye çalışmış, rüzgar mı çevirmiş, başka bir şey mi olmuş bilmiyorum ama o gemi ordan zor çıkar. işleri daha da zorlaştıran şey ise gemi 200bin ağırlığında.

    edit; gemi karaya oturmuş evet tahmin ettiğim gibi. onu ordan çıkarmak zor. çıkarıncaya kadar kanal trafiği inanılmaz aksayacak, çünkü zaten şimdiden tıkanmış. şuradan kanal trafiğini takip edebilirsiniz; https://www.marinetraffic.com/…/centery:30.1/zoom:7

  • "evin içinde balta kayboldu!!! kol düğmesi, kolye ucu değil bak, balta yav. çorap mı ki makineye sıkışsın? bozuk para mı kabanın astarına kaçsın? kolum kadar, bayağı, bildiğin balta kayboldu. birisi aldıysa getirsin diyeceğim, kitap değil ki bu, balta ya... bir de balta nasıl benden habersiz alınır, ben versem nasıl hatırlanmaz? balta yav. birine hediye mi ettim gereksiz neşeliyken? kalem değil ki, balta la bu! bir balta bir evde ne kadar aranabilir, daha nereye bakılır ki balta ararken? garajım,atölyem, ardiyem yok ki... burası bildiğin ev, o da bildiğin balta...
    not: yine de yerini bilen varsa söylesin bak. kızmayacağım... lazım kardeşim!"

    hoca lan bu adam, üniversitede çocuklara ders anlatıyo bu :/

  • herhangi bir şeye karşı kafamızda pek çok faktörün etkisiyle oluşturduğumuz kalıpları kırmak. insanın; düşüncelerinin ve yargılarının kölesi olması durumundan kurtulması ve salt olmasa da, özgürlüğe bir adım daha yakın olma durumuna geçişi.
    üzerine yazdıkça yazılası kavram. delisi olduğum kavram. tamamen hayatın özünde bulunan kavram.
    diken üstünde tutar insanı. terletir. pisliktir. rahatsızlık verir. istediğim de bu zaten.

    ''open up your head feel the shell-shock!''

    mindfields

    değişiklik: bağlantı adı değişikliği.

  • istediği dili konuşmakta özgürdür. mahkemeye çıkıp kendi anadilinde savunma yapabilir. bunları ayrı bir not olarak yazalım. ancak;

    tbmm, resmi dili türkçe olan bir ülkenin meşru meclisidir. bu nedenle; vekillerin yeminlerini türkçe etmesi ve meclis konuşmalarını türkçe yapması gerekmektedir. ingiltere'nin lordlar kamarasına giren bir türk ablamız vardı. onun çıkıp türkçe konuşma yaptığını gören oldu mu?

  • izlerken ürperdim açıkçası. o adamın iyi birisi olmadığını biliyorlar. hatta canlı bomba olabileceğini de büyük ihtimalle tahmin ediyorlar fakat 8-9 polis birden adamı ablukaya alıyor ve canlı bomba korkarak kendini patlatıyor. belki orda kendini patlatmasa maçka parkından aşağı inip daha kalabalık alanlarda daha büyük sayıda canlar alacaktı. hepinizin inleyerek, acı çekerek ölmesini diliyorum. kansız kahpeler.

  • olması gerekendir.ne kadar istemesemde yurtiçi kargoyu bu konuda destekliyorum.

    ben 3 tane farklı firmadan sipariş verdim.hepsi de yurtiçi kargoyla gelecek. sizin eşinizden corona virüsü kapıp bana getirip bulaştırabilir.lakin ben 1 aydır kendimi karantinada tutuyorken , öyle boku bokuna virüs kapmaya asla müsade etmem.

    kapacaksam delikanlı gibi çıkar sokakta yerlere belene belene yuvarlanır kaparım.