hesabın var mı? giriş yap

  • dört büyük denetim firmasından bir diğeri. karşımda en fazla 3 yıl tecrübeli iki denetçi ile iş görüşmesi yapılıyor. takım çalışmasını kafaya takmışlar, üstüste gereksiz sorular...

    - takımda iş yapmak istemeyen ama yeteneği olan biri olsa nasıl motive edersiniz?
    - şöyle yaparım böyle yaparım...
    - öyle yaptınız olmuyor n'aparsınız?
    - e o zaman şöyle yaparım
    - ama bunu da yapamıyorsunuz çünkü bla bla. başka naparsınız?
    - takımdan atarım, onla mı uğraşacam işimi mi yapacam
    - bık bık bık
    - peki şöyle bir durum oldu n'aparsınız?
    - ..
    - ama öyle yaptınız işe yaramadı başka naparsınız?
    - ..
    - ama onu da yaptınız yine olmadı
    -..

    derken sinirler gerilmiştir ve bu karşı tarafa belli edilmiştir.

    - çakır bey sinirlenince ne yaparsınız?
    - kafa atarım
    - heh heh iyi ki bize sinirlenmediniz
    - sinirimi genelde belli etmem ( sonrasında southpark sessizliği)

    ve teşekkür edilip görüşme bitirilmiştir.

  • kırmızı bir cücenin etrafındaki tam turunu 36 günde tamamlayan, dünyanın kütlesinin 5.4 katına denk bir kütleye sahip yeni keşfedilmiş ve dünyaya benzerliği ile dikkat çeken bir gezegen.

    dünyadan sadece 16 ışık yılı uzaklıkta olan "gliese 832c" kendi güneşine, dünyanın kendi güneşine olan uzaklığıyla kıyaslanınca, epeyce yakın. fakat yakın olması onu merkür gibi aşırı sıcak bir gezegen yapmıyor. zira gliese 832c'nin güneşi bizim güneşimizin yarı kütlesine sahip bir kırmızı cüce; yani enerjisi düşük. dolayısıyla gliese 832c'nin kendi güneşinden aldığı solar enerji dünyanın kendi güneşinden aldığı enerjiye çok yakın. fakat yine de kütlesinden dolayı çok daha kalın bir atmosfere sahip olduğu dolayısıyla yüksek basınç ve sera gazı etkisinden dolayı aşırı sıcak olabileceği tahmin ediliyor. gliese 832c'nin en önemli özelliği dünyaya bu kadar yakın olması. 100000 ışık yılı boyunda bir çapa sahip bir galakside dünyaya bu kadar benzeyen bu kadar yakın bir gezegen keşfi önem arz ediyor.

    siz yine de, "sadece 16 ışık yılı uzaklıkta" dediğime bakmayın; yanlış hesaplamadıysam*, bugün insan yapımı en hızlı "nesne" ile (new horizons, saniyede 16.26 km) yola çıksak 832c'ye varmamız yaklaşık 295000 yıl sürecektir.

  • volvo’dur. bir tane denyo gormedim bu araci kullanan. zaten genelde guvenlik icin alinan bir araci kendisini ve cevresini dusunenler kullanir diye tahmin ediyorum.

    edit: yogun mesajlardan anladigim kadariyla xc90 haricmis.

  • bu kadar türk futbolcu yurt dışında başarılı olurken bu kararı almak önce milli takıma sonra kulüplere ihanettir.