hesabın var mı? giriş yap

  • babamın aşkla bağlı olduğu ve en büyük tutkusu olan spor kulübü. ondan bana miras kaldı beşiktaş sevgisi.
    adam o kadar bağlıydı ki 74 yaşında öldüğünde sağ cebinden anayasa kitapçığı sol cebinden beşiktaş lig fikstürü çıktı. kendi elleri ile yazmış fikstürü rahmetli. bu hafta trabzon'a gidiyoruz, aralık 15'te karabük bize geliyor diye. üşenmemiş yazmış adam.

  • vefat etmeden önceki son röportajı sanki buruk bir veda gibi:

    "şu an albüm yapmamı gerektirecek bir neden görmüyorum. türkiye'nin içinde bulunduğu ortam benim bir daha albüm yapmamı gerektirmiyor. türk halkı var olduğu bugüne kadar, dört bin yıllık bir tarihten bahsediyoruz, tarihinin en kavgalı, en uzlaşmaz, en gürültülü patırtılı dönemini yaşıyor. ben bu karmaşa içinde bir daha albüm yapmayı düşünmüyorum.
    ben insanlara hayatım boyunca doğrulukları anlattım. geldiğimiz konum dolayısıyla bu doğrulukları anlatmanın pek fazla işe yaramadığını görüyorum. bir üzüntü var tabii ki. bir hüzün var itiraf edeyim ki. ama yapmam da lazım. bunu bırakıyorum. bundan sonra bu işi de bırakıyorum...

    hayranlarım bir tepki gösterirseler ben duyarım onları. çok sanmıyorum. sonuçta güzel bir albüm çıkartıyorum işte. zaman zaman televizyon programları yapmaya devam edebilirim. konser de veririm belki. yani onlar başka şeyler. ama türkiye'nin içinde bulunduğu şu günler, bu kadar uzlaşmaz, bu kadar kavgacı, bu kadar çözümsüzlüğü arayan bir yaşam felsefesini benimsemiş bir ortamda benim şarkılarıma insanların ihtiyaçları yok. kişisel düşüncem..

    o zaman daha huzurlu bir ortamda yani ben de daha huzurlu ortam istiyorum o zaman. evet buna hakkım var. bunca sene konuşmuş, ettiği laflar dinlenmemiş bir insan olarak huzurlu, kavga edilmeyen bir ortam istiyorum yani...."

    o günden bugüne iyiye giden bir şey olmadı barış abi.. daha uzlaşmaz daha kavgacı daha gürültülü olduk. en son bıraktığın gibi bu dünya. kimi tatlı peşinde kimininse tuzu yok. ve daha da kötüsü, içi boş insanlar bu dünyada çok fazla yer kaplıyor artık.

  • chatgpt'ye göre insanlık tarihinin en büyük 10 buluşu:

    1. tarım: tarım, avcılık ve toplayıcılıktan tarım ekonomisine geçişi temsil eder, insanların yerleşik toplumlar kurmasına ve gıda üretimini artırmasına olanak tanır.

    2. yazı: yazı, bilginin kaydedilmesini ve iletilmesini sağlar, medeniyetin gelişimine büyük katkı sağlar.

    3. tekerlek: tekerlek, taşıma işlerini kolaylaştırır ve ticaretin gelişmesine katkıda bulunur.

    4. işlenmiş metal üretimi: bakır, demir gibi metallerin işlenmesi, aletlerin, silahların ve yapıların yapılmasını mümkün kılar.

    5. matbaa: matbaa, kitapların ve bilginin hızla yayılmasını sağlar, bilimsel devrimi etkiler.

    6. elektrik: elektriğin keşfi, aydınlatma, iletişim ve endüstriyel üretimde devrim yaratır.

    7. internet: internet, dünya çapında iletişimi ve bilgi paylaşımını devrimleştirir.

    8. antibiyotikler: antibiyotikler, enfeksiyonların tedavisinde önemli bir rol oynar ve tıp alanında devrim yaratır.

    9. telefon: telefon, anında iletişimi uzak mesafelere taşır.

    10. genetik mühendislik: genetik mühendislik, biyoteknoloji alanında büyük ilerlemelere yol açar ve genetik materyalin değiştirilmesini sağlar.

  • az önce konuşurken yeni neslin hiç bilmediğini farkettiğim olay.

    +sen üniversite sınav sonucunu nasıl öğrenmiştin?
    -gazeteden.
    +??!!
    -niye şaşırdın?
    +cidden nasıl öğrendin?
    -gazeteden diyorum ya...
    +manşet mi atmışlardı agrali miles şurayı kazandı diye...
    - ya ciddiyim... gerçi a tabii, siz görmediniz di mi o dönemleri? gazeteler ek çıkarırdı onun için.

    üzerinden yarım saat geçti, hala inandıramadım... dalga geçtiğimi düşünüyor. düşünüyorum da şimdi, üniversite, anadolu liseleri sınavı, hepsinde sabahın köründe gidip gazete bayiinin önünde sabahlamış insanlarla beraber ilk gelen gazetelere hücum etmek filan... şimdi gerçekten bana da pek inandırıcı gelmedi.

  • "bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun." - freud

    "adaleti aklın yardımı olmadan kullanmak imkansızdır." - freud

    "yaşam belirtisinin kökeninde duygulanma vardır, duygulanmanın da temeli aşktır." - freud

  • nice cüneyt arkın, emel sayın, kadir inanır, tarık akan ve gülşen bubikoğlu filmlerinde farkında olmadan işlenmiş olan sendrom.