hesabın var mı? giriş yap

  • bugün itibariyle galatasaray'da efsane statüsüne ulaşmış olan altın portakal. ulan 3 yıl önce kim inanırdı bu adamın galatasaray'a gelip fener ağlama diye şarkı söyleyeceğine asdfghjkasds.

  • hollanda bu taktikle 1974 dünya kupasında finale kadar yükselmiş ve almanya'ya kaybederek ikinci olmuştur. ayrıca günümüz futbolunda hiç bir işe yaramayacak bir taktik anlayışıdır. finale kadar yükselmesinde de bu taktikten ziyade, kadrosunda bulunan johan cruyff ın sayesindedir.

  • şu hayatta cevabını en çok merak ettiğim şeylerden biri de bu. diğeri de kitapların önsözünün birileri tarafından okunup okunmadığı. ben, kitabın sahibinin de, editörün de, yayıncının da okumadığını düşünüyorum.

    peki neden övgü bekliyor çayı şekersiz içenler. ne yapmamızı istiyorlar. madalya mı takalım, ayağa kalkıp alkışlayalım mı, torpil mi patlatalım, kızkaçıran mı yakalım, çatapat mı gömelim ne yapalım istiyorlar. böyle bir vakur duruşlar, poz kesmeler, takdir beklemeler falan. gerçekten çok sinir bozucu. hayır 2 tane küp şeker harcamadık diye memleket mi kalkındı. peki benim şeker pancarı üreten köylüm ne yapacak, nasıl geçimini sağlayacak. üç beş tane entel mutlu olacak diye köylümüzü yedirmeyiz arkadaş. şekerli çay içmiyorsanız gidin dağda yaşayın.

  • ingilizler için tutmaması söz konusu değildir. bilakis ingilizler için toblerone öyle bir şeydir ki, yıllar önce trump başkan seçildiğinde dünyanın her yerinde twitter tt listesinde donald trump 1 numara iken, yalnızca ingilterede 2. sıradaydı.

    çünkü aynı gün ingiltere halkı toblerone dilimlerinin küçültülmesine tepki gösteriyordu ve toblerone 1. sıradaydı.

  • düz dünyacı tayfa; lütfen bize söylermisiniz,diyelim haklısınız. dünya tepsi gibi düz.dünya düz olduğu halde, bu durumdan küre dünyayı savunanların ne gibi bir çıkarı olabilir. yada,bu size göre, gizlenmese, hayatımızda ne değişirdi? lütfen çok ciddiyim.

  • ilk çıktığı zaman ilk filmini izleyip serinin berbatlığı yüzünden devamını izleme aklıma bile gelmeyen seriyi geçenlerde işsizlikten oturayım da bi de şu seriyi izleyim bari dedim.

    neyse ilk filmi izlesem de aradan geçen zamandan ötürü tekrar yeniden yükleme yapalım maksadıyla ilk filmi açtım ve ilk filmde şöyle bir hata yakaladım.

    küçük lucy dolaba ilk girdiğinde narniada yaklaşık bir saat kadar kalıyor . sonra dolabı kullanarak tekrar dünyaya döndüğünde saniye bile değişmemiş normal aynı zamanına geri dönüyor.

    gece oluyor lucy dolaba tekrar bakmaya gidiyor ve dolaba giriyor bu arada lucy i peşinden abisi edmund takip ediyor. edmund ise lucyden yaklaşık 10 saniye sonra dolaba giriyor ve içerde cadıyla karşılaşıyor ve ardından tekrar kardeşi lucy ile karşılaşıp dolaptan birlikte çıkıyorlar.

    hatada tam bu noktada oluşuyor. lucy dolaba edmund'tan 10 saniye önce girip içerde istediği kadar vakit geçirsin kendi girdiği saniyede geri döner. yani edmund daha dolaba bile girmeden bırak dolabın dolabın bulunduğu odaya bile girmeden lucy narniadan geri dönmeliydi ama ne hikmetse önceki girişinde işlemeyen zaman peşinden edmund girerken yaklaşık 10 saniye işliyor.

    sırf aynı hata kitapta da mı var diye baktım ve evet kitapta da aynı hata bulunuyordu. hatta dünyada narniaya gidip geri döndüğünde dünya zamanından hiç bi şey kaybetmeyeceğini dile getirmişti bariz bi şekilde.

    sonuç olarak narnia günlüklerinde bu hatadan kaynaklı belki de yazarın bile farketmediği şöyle bir gerçeklik ortaya çıkıyor.

    lucy 2. girişinde içeri giriyor ve içerde edmund ile karşılaşıyor ve dışarı edmund ile birlikte çıkıyor.
    edmund da lucy den yaklaşık 10 saniye sonra giriyor ve edmund içerde lucy ile karşılaşıyorlar ve aslında edmund'dun karşılaştığı lucy doğru lucy değil, lucy 'nin karşılaştığı edmund'da doğru edmund değil. lucy içerde kendi zamanından 10 saniye ilerde yaşayan edmund ile karşılaşıyor edmund ile çıktığında kendi zamanından 10 saniye sonrası zamana çıkıyor ve aslında artık kendi ailesi ile değil bundan sonra hayatını kendi zamanının 10 saniye ilerisindeki paralel ailesi ile geçiriyor. edmund ise lucy boşluğunu kendi zamanının 10 saniye gerisindeki diğer paralel bir lucy ile dolduruyor. böylece sonsuzdan sonsuza lucyler 10 ar saniye ileriye kayarak yer değiştiriyor.

    peki biz hangi lucy nin hikayesini okuduk ve ya izledik.

    hikayesini okuduğumuz edmund lucy nin ardından dolaba girene kadar doğru lucy ama ardından bütün karakterler doğru zamanındaki karakterler olsa da sadece lucy geçmişten gelen lucy ile devam ediyor hikaye. edmund başından beri olan edmund peter ve susan da aynı şekilde. yani seyirci ve ya okuyucu da lucy gibi 10 saniye ilerdeki paralel evrene ışınlanmıyor edmund ile kalıp doğru zamanda kalıyor. bunun sebebi ise ikinci dolaba girişten sonra yazarın ve ya yönetmenin edmund un dolaba girmesiyle olayı edmund ile devam ettirmesi. kraliçeyle karşılaşıp kraliçe gidene kadar lucy görünmüyor ve ardından lucy çıkıyor meydana tumnus'ın evinden dönüyor . birlikte karşılaşıp dolaptan çıktıklarında ise edmund zamanda geriye gidip lucy'nin giriş zamanında çıkmadığından tam edmund ın giriş zamanında çıktıkları için lucy için 10 saniyelik bir fark ortaya çıkıyor.dolaba girene zaman kaybettirmeme özeliği olduğundan lucy paralel evrende devam ediyor hayatını.

    edit: koca hikayenin lucy'si de fake çıktı. bu da böyle bi boş araştırmamdır. işsizlik forever.

    edit : diğer bir yandan da kişi narnia'ya girdiği anda çıktığı için . giren bir kişi tekrar girdiği anda çıkmıyorsa ya içeride sonsuza kadar mahsur kalmıştır ve dışarı o anda çıkmadığı için bu kesindir ya da içeride ölmüştür. çok büyük bir hata gerçekten.

  • "kız aynı yolculukta 3 kez boş koltuğa oturup, 3 kez yaşlılara yer verdi. resmen sevap şov yapıyor şu an. tek yolculukta cenneti garantiledi."

  • susayım diyorum da olmuyor.
    cenk erdem ikilisini yutubır sanan ergenler peydahlandı son dönemde dayanamayacağım iki laf edeceğim. yahu adamlar bu ülkede geyik muhabbeti kavramının mucidi, imalatçısı ve distribütörü. siz suya bu derken bu adamlar asrın geyiğini profesyonel mecralarda yapıyorlardı.

    utanmıyorsunuz da anasını satayım. komik bulursun bulmazsın ona karışmam da adamların kim olduğunu neler yaptığını bir araştır anla ondan sonra bok at. vallahi yaşlandım artık kuşak çatışması yaşıyorum sözlükçülerle.

    bok gibi lan yeni neslin mizah anlayışı.
    üstelik tembeller de
    sokayım sizin gibi yeni nesle.

    kalt ekibi dışında beni sarsan birileri de çıkmadı son 10 yılda türkiye'den mizah anlamında. onlar da olmasa dükkanı toptan kapatıp gideceğiz.

  • uyanmaması gereken saatte uyananın başına gelir. insan uykusu bittiği için uyanmalı bence. şahsen elde çorap, elde çalar saat, saç tokası ya da el boş vaziyette binlerce kez yaşadım bu durumu. uyku daha bitmemiş, bünye niye uyandığını anlamıyor. iş güç ders, yok anlamıyor. gözler yarıaçık cezaevi, alında bir "loading... %68" yazısı. yazık yaa.

    insanın en zavallı hallerinden biri.

  • iyi günler diyerek sınıftan çıkan bir centilmenin kavgasıdır.

    en kötü kavganız bu olsun gençler.

  • dur bakalım çomarlarin belediyelerden, belediyelerden beslenen vakıflardan derneklerden gelen mamaları kesilince görücem ben sizi

    edit: 23 haziran seçimi de kaybedilince mamalar gerçekten kesilmiş sanırım :) başlığı açan yazar kaçmış

  • adamlar resmen pandemi bahanesiyle kendi hayalini kurduklari ülkeyi dizayn ediyorlar, saka gibi