hesabın var mı? giriş yap

  • bir kız arkadaşın sevgilisiyle arasında sorunlar vardır. adam, kızı konuşmak için eve çağırır. kız, barışma umuduyla güle oynaya gider, giderken yolda beni arar ''ay barışıcaz galiba'' diye... saatler sonra kız tekrar arar, ağlamaktan zor konuşuyordur. adam kızı eve kapatıp saaatlerce dövmüş, hakaret etmiştir. kızın tüm vücudu çürük içinde, boğazının sıkılmasından sesi kısık çıkmakta, kulağından kan gelmektedir... ailesi çok kapalı olduğundan, erkek arkadaşı olma ihtimalini bile kaldıramayacağından (öyle söylüyor) ailesine hiçbir şey anlatamamaktadır... hastaneye gidip darp raporu almaktan da korkmaktadır çünkü adam sürekli arayıp ''evden dışarı adım atmak yok. ağrıyorsa bir yerlerin buz koy. beni oraya getirme'' diye tehdit etmektedir. adamın asker olması, kızın savcılığa yapacağı şikayetin çocuğun tutuklanmasını sağlamayacağını bilmesi ve yardım isteyecek bir ailesinin olmaması işleri daha da zor hale getirmektedir... tarih 25 mart 2013 ve ülkede kadınları psikopat erkeklerden koruyabilecek bir merci hala yok... tarih 25 mart 2013 ve ülkede muhafazakar aile adı altında kızlarını böylelerinin vicdanlarına terk eden aileler var... bugün tarih 25 mart 2013 ve daha söyleyecek hiçbir şey yok!

    edit: bir çözüm bulundu gibi. iyi insanlar sağolsunlar. her karanlıkta bir aydınlık nokta varmış...
    bu sözlük her derde deva.
    edit 2: çözümü merak edenler olmuş. yazmak lazım. olur da benzer durumlar yaşanır falan... memurun amiri, müdürü, özel sektör çalışanının patronu varsa, askerin de üst rütbelisi var. çözüm o.

  • sadat adlı akp'nin paramiliter şirketi tarafından türkmenlere karşı savaşan teröristlere gittiğinin söylenmesidir. o yapılanmanın araştırılması gerekiyor.

    tuğrul türkeş de aynısını söylemiş ve hemen başbakan yardımcısı yapılmıştı. aynı sözü söyleyen can dündar ise vatan haini ilan edilmişti.

    edit: bir alttaki tescilli aktrolün hezeyanlarına bakınca nasıl da kuyruk acısı yaşadıklarını anlayabiliyoruz. aynı mafya babası muhalefete laf söylediğinde hunharca alkışlayan kekolar şimdi ciyak ciyak bağırıyor. tuğrul türkeş ''vallahi de billahi de o tırlar türkmenlere gitmiyordu, teröristlere gidiyordu'' dedi, ona makam verdiler. ama başkası söyleyince hemen terörist oluyor. islamcılık böyle bir şey.

  • futbol oynadığı yıllarda beşiktaş'ın ceza sahası civarında serbest vuruş kazanmasıyla, hınca hınç dolu semt meyhanelerini sessizliğe boğan adamdı.

    topun başına geçtiği zaman, kafa kıyaklığından sandalyelerinde yamuk oturanlar kendilerine çeki düzen verirdi. herkes yerlerinde şöyle bir doğrulurdu. garsonlar servise ara verir, ocakçılar televizyona doğru döner, gözlük kullananlar gözlüklerinin camlarını silerdi. meyhaneye bir sessizlik çökerdi. saygı duruşu bir nevi. öyle nadide bir yetenekti sergen.

  • tanri dunyayi yarattigi zaman gelecekteki uluslarin temsilcilerini yanina çagirmis her birine ikiser erdem vermis...

    isvicrelilere;

    duzenlilik ve yasalara saygi...

    ingilizlere;

    sogukkanlilik ve asalet...

    japonlara;

    caliskanlik ve sabir...

    italyanlara;

    nese ve romantizm...

    fransizlara;

    sarap ve guzel yemekler

    turklere;

    zeka, durustluk ve tayyip sevgisi...

    meleklerden biri bu dagitimdan sonra tanri'ya sormus:
    "butun uluslara ikiser erdem verdiniz neden turklere 3 tane?"

    "evet ama" demis tanri "sadece ikisini kullanabilecekler"

    boylece;
    bir turk zeki ve tayyip'ci oldugu zaman durust olmayacaktir...
    bir turk durust ve tayyip'ci oldugu zaman zeki olmayacaktir...
    bir turk hem zeki hem de durust oldugu zaman tayyip'ci olmayacaktir

  • innaritu'dan yine bir şaheser. çıtayı düşürmeden süper filmler yapıyor. keşke tarsem de onun gibi üretken olabilse.

    --- spoiler ---

    film kızılderililere bakışı değiştirmiştir. daha gerçekçi bir bakış açısı kazandırmış. hikaye olanı yüzyüze kalınan haline getirmiş. attıkları oklar aslında o zamanın tüfeklerinden belki de daha tehlikeliymiş (sessiz ve seri).

    en çok dikkat ettiğim glass'ın sedyedeyken fitzgerald'a bağırmaya çalışırken ağzından çıkan sarımsı sızı. tüm yatalak hastaların ağzında öylesi bir sıvı birikir.

    glass'ı öldürmeye çalışan kızılderililerin motivasyonu ise bana çok net gelmedi.

    2. izleme ve ımdb mesaj boardları incelemesi sonrası edit:

    ***filmde kim kimdir? hangi grup kimi kovalıyor?***

    1) glass'ın eşi pawnee kabilesinden ve kendisi de o dili konuşuyor.

    2) glass'ı ve ekibini kovalayan ve ilk saldırıyı da düzenleyen kızılderililer arikara kabilesi. film boyunca bu kabile, isimlerinde geçen riyani reekelimesi ile anılıyor.

    3) glass'ı tüm film boyunca kovalayanlar arikara'lar. aslında özellikle onu kovalamıyorlar. kabile liderinin kızı powaqa'yı kaçırdıklarını düşündükleri bölgedeki tüm -fransız olmayan- beyazları kovalıyorlar.

    4) böyle düşünmelerinin sebebi bölgede çıkar sağlamak isteyen ve poqawa'yı gerçekten de kaçırıp saklamakta olan fransızların dezenformasyonu.

    5) powaqa, fransız adamın ağacın gövdesinde tecavüz ettiği ve glass'ın kurtardığı kadın.

    6) powaqa aynı zamanda fitzgerlad'ı final sahnesinde kesen arikara grubunun da içinde. o yüzden fitzgerald'ı kesip, glass'a birşey yapmıyorlar.

    7) glass'ın bizon yeme sahnesinde karşılaştığı kızılderili -ki adı hikuc- de muhtemelen pawnee kabilesinden. glass ile aynı dili konuşuyor. ancak sonra fransızlar tarafından -muhtemelen- atını çalmak için asılıyor. hikuc'un ailesini ise sioux'lar öldürmüştü. o yüzden glass'a sempatisi var.

    8) glass'ın yaşadığı pawnee köyünü basıp eşini öldüren ve çocuğu hawk'ı öldürmek üzere olanlar amerikan ordusu. o zamanın üniforması fransızları andırıyor ama onlar amerikalı.
    --- spoiler ---