hesabın var mı? giriş yap

  • insanları aptal yerine koymanın, kandırmanın yeni yolu. epey de popüler.

    eminim sizler de farkediyorsunuzdur bu gözü açık firmaları. her sektörde görmek mümkün ama ben bir kaç örnek vereyim.

    - 300'den 250 grama düşürülen ekmek.

    - 5'ten 4 buçuk kilograma düşürülen sıvı yağ.

    - önceden 200'ken şimdilerde 150 mililitre su eklenmesi gereken hazır içecek türevleri.*

    - paketin dibine bir avuç koyulan kuruyemiş türevleri.*

    - gramajı düşe düşe fındık boyutuna getirilmiş hazır kekler.*

    - 250'den 200 mililitreye düşürülen cam şişe içecekleri.*

    - gramajı azaltılmış kişisel bakım ürünleri.*

    bir çırpıda aklıma gelenler bunlar. insanların dikkatsizliğinden faydalanıp hiç zam yapmamış gibi görünmek, sinsi hesaplar peşinde koşmak ne kadar etik bilemem ama o markalardan uzak duruyorum. gidip pahalı da olsa diğer markayı satın alıyorum. adam olsun da varsın zam yapsın.

    edit: birkaç ekleme daha yapmak istiyorum.

    - büyüğünün fiyatıyla satışa sunulan bir alt boy yumurtalar.

    - cips, bisküvi, çikolata türevleri.

    - 750'den 650 mililitreye kadar düşürülen şampuanlar.

    - makarna, dondurulmuş gıda türevleri.

    - adeti azaltılmış temizlik ürünleri.*

    - dondurmalar.

    evet ben de biliyorum bunlardan sağlıksız olanları, üzerinde gramajının yazdığını, bunun bir pazarlama stratejisi olduğunu. ama bu ürünlerin çoğu çocuklara hitap ediyor, kandırsınlar mı yani daha muhakeme yeteneği bile gelişmemiş yavrunu? sen ekmek yemiyorsun diye yiyenleri aldatsınlar mı? paketi bile değiştirmeyip daha da mı azaltsınlar ürünleri. akıl fikir diliyorum böyle düşünenlere.

  • cevabı "içeride değildir ki lan" olan sorudur.

    tam tersine bütün odaların düğmeleri içeride iken tuvaletlerinki dışarıdadır. ha siz oturma odasına sıçıyorsanız onu bilmem.

  • hodri meydan, hepsini kayıt altına al bakalım. 20 30 milyonluk camialara gider yapmaya senin bile maçan yemez reis.

  • şeriatçı olmasına rağmen tahminen kâr-zarar hesabı yapabilen ışid'ın asla kalkışamayacağı eylem. israil'e saldırmak önemli bir güç gösterisidir. ancak israil ordusunun türk ordusundan farkı hakikaten caydırıcı olması. dünyadaki herkes bilir ki israil'e saldırmanın bir bedeli vardır. türkiye'ye saldırınca ise maruz kaldığın tek şey bohçacı karı bedduası gibi açıklamalardır.

  • program işliyor gençler, bana "hmm.." dedi. mealen"allah'ın yarattığına kötü bir şey deyip de günaha girmeyelim abi de niye upload ettin ki fotonu sen bilmiyor musun kendini" anlamı çıkarttım. "godlike" kategorisinden kızlar eqlesn, swh.

  • tüm görüşmelerinde "nereyi imzalıyoruz" diye sormaktan başka birşey yapmadığı için olabilir. adam "anayasaya aykırı ama ben imzalayayım siz bilahare düzeltirsiniz" dedi ya la geçen gün. bunun neyini dinleyeceksin? konuyu anlamıyor ki yorum yapsın.

  • günümüze yön veren bu para piriminin üzerinde abd tarihine haliyle dünya tarihine yön vermiş siyasetçiler var.

    1 dolar
    düğünlerde çılgınca saçılan, çocuklarla garsonların kapmak için birbirleriyle yarıştıkları ancak son zamanalarda fetö ile anılan 1 dolarda amerika birleşik devleri’nin ilk başkanı george washington bulunuyor.

    2 dolar
    2 dolarda amerika birleşik devletleri’nin 3. başkanı, 4 temmuz 1776 yılında ilan edilen bağımsızlık bildirgesi’ni kaleme almış ünlü siyasetçi ve avukat thomas jefferson var.

    5 dolar
    5 dolarda abd başkanları içerisinde en bilinen isimlerden olan, köleliği kaldırmak amaçlı yaptığı çalışmalarla bilinen abraham lincoln amcamız var.

    10 dolar
    amerika birleşik devletleri tarihinin ilk hazine bakanı ve amerika birleşik devletleri’nin mali sisteminin kurucusu olan, açıkçası ilk duyduğumuzda kim bu diyeceğimiz alexander hamilton? 10 doları süslüyor.

    20 dolar
    2016 yılına kadar banknotların üzerinde amerika birleşik devletleri’nin yedinci başkanı andrew jackson yer alıyordu. ancak yapılan değişiklik kölelikle mücadelenin öne çıkan ismi harriet tubman banknotların üzerinde yer almaya başladı. bu güncelleme sayesinde kızılderili tehcirine ne olan jackson’un resmi de tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş oldu.

    50 dolar
    50 doların üzerinde amerika birleşik devletleri’nin 18. başkanı ulysses s. grant bulunuyor. bir rivayete göre literatüre önemli bir kelime kazandırmıştır. bu kelime “lobicilik” kelimesidir. ofis ortamından ziyadesiyle sıkılan grant, vaktinin büyük kısmını bir otelin lobisinde viski ve puro içerek geçirirmiş. grant’in otelin lobisinde vakit geçirdiğini öğrenenler bu durumu avantaja çevirmeyi bilmiş tabi ki. birçok vatandaş istek ve taleplerini direk başkana iletme şansına sahip olmuş.

    100 dolar
    amerika birleşik devletleri’nin kurucu babaları arasında yer alan, sima olarak aşina olduğumuz benjamin franklin, çok yönlü bir insan olmasıyla ön plana çıkıyor. yayımcı, yazar, kaşif, bilim adamı, diplomat ve siyasetçi yok yok.

  • sinava gec kalmak, on elemede elenmek demektir. on elemeyi bile gecemiyorsan girme bosuna universiteye, git baska is yap.

  • belki de ben bu filmin derinliğine varamadım ama acaip bayik bir film... filmin ilk 5 dakkasında sadece karanlık ve müzik olduğunu da tekrar edeyim, sinema ortamında süper etkileyici atmosfer yaratıcı olabilir {ki bundan şüphe ediyorum} ama evde insanın o bölümleri geçesi geliyor ve hatta geçiyor {ben geçtim mesela} ayrıca acaip temposuz bir film, mesela uzay gemisinin süzüle süzüle on dakikada yere konduğu sahne de aynı şekilde fast forward kurbanı olmuştur... belki ayıyım ama mutlu bir ayıyım...